perjantai 4. heinäkuuta 2014

RV 38+4: Supistuksia ja muita vaivoja

Ihan hullua, laskettuun aikaan on jäljellä enää 1,5 viikkoa! Välillä en voi uskoa sitä, välillä taas tuntuu että johan tässä on oltukin raskaana kokonaisen ihmisiän verran. Kieltämättä alan tuntea itseni valtavaksi virtahevoksi ja vaikka ihan viime päiviin saakka olen tuntenut oloni kohtuullisen ketteräksi, nyt askel tulee koko ajan raskaammaksi ja liikkuminen hankalammaksi.

Olemista on vaikeuttanut myös ne aiemmin mainitsemani vaivat eli issias-kipu vasemmassa pakarassa. Kun aluksi niitä tuli kerran päivässä, nyt saan "nauttia" kipukohtauksista monta kertaa päivässä ja jopa kävellessä, kun aiemmin niitä tuli vain seisoessa. Lisäksi ne ovat selvästi tulleet voimakkaammaksi. Samoin sukkapuikkotuikkaisuja riittää, toisinaan ne ovat hyyyvinkin napakoita ja välillä saattaa melkein vesi tirskahtaa silmistä.

Ilokseni supistuksia olen alkanut tuntea, erityisesti tänä iltana (ilmeisesti kiitos ahkeran perjantaisiivouksen!) ja niitä on tullut useampia. En ole koskaan aiemmin tuntenut noin montaa saman päivän aikana, eli ehkä tästä voi päätellä jotain sensuuntaista että tällä kertaa saatetaan todellakin päästä itse asiaan luonnollisin keinoin :) Toivon hartaasti, että supparit jatkuisivat ja tuosta napakoituisivat, sillä en pistäisi ollenkaan pahakseni synnytystä jo nyt! Vaikka ensi yönä - bring it on, I'm ready!

Edelleenkään en ole ihan kamalasti pohdiskellut synnytystä. Lähinnä laiskanlaisesti olen välillä kerrannut Neiti S:n synnytyksen tapahtumia ja varmistunut mielessäni, että muita saamiani kivunlievityksiä en halua kokeilla kuin ainoastaan epiduraalia. Jos tilanne on otollinen, voisin antaa mahdollisuuden ilokaasulle tai esim. aqua-rakkuloille. Luulen kuitenkin, että kohdallani supistukset tuntuvat tälläkin kertaa todella napakasti alaselässä polttavana kipuna, joten epäilen että en tule siitä selviämään ilman epiduraalia tai spinaalia.

Kaikista eniten jännitän sitä, että mistä tiedän milloin lähteä sairaalaan oikeaan aikaan! En ole koskaan kokenut sitä, sillä viimeksi köllöttelin turvallisesti osastolla. Nyt pitäisi itse tietää milloin lähteä niin, ettei ajomatka tule olemaan yhtä tuskaa tai tulla passitetuksi sairaalasta takaisin kotiin. Ystävät ovat vakuutelleet, että kyllä sen vain tietää. Toivottavasti näin :)

Vauvantarvikkeet alkavat hiljalleen olla paikoillaan, ainoastaan vaatepuoli on vielä hieman vaiheessa.  Vain osa niistä löytyy pestynä ja silitettynä kaapista, loput ovat joko silitettävien pinossa tai pesua odottamassa. Tilasimme jo Vaavi-sängyn vauvan ensimmäisiä kuukausia varten, ja se löytyy huoneestamme lakanoita ja reunapehmustetta myöten valmiina. Sairaalakassi on pakattu, vauvalle nimi keksitty, vaippoja & vastiketta ostettu valmiiksi kaappiin...

Nyt taidan painua yöpuulle näin hyvissä ajoin ihan siltä varalta, että ensi yönä tulisi lähtö :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti