lauantai 25. elokuuta 2012

8 kk - neuvola

Torstaina kävimme Sintin kanssa 8 kk-neuvolassa. Poikkeuksellisesti meillä on yhteensä 2 käyntiä, 1 lääkärille ja 1 ylimääräinen aika terveydenhoitajalle, joista siis jälkimmäisessä kävimme nyt. Syy siihen, miksi saimme erikoiskohtelua, oli että terkka unohti soittaa minulle ajoissa ja yhtään ainutta lääkäriaikaa ei ollut saatavilla ennenkuin vasta parin viikon kuluttua. Olin tästä hieman harmistunut, joten hän lupasi meille ylimääräisen mittojen ottoajan, mutta sinne saavuttuani kuulin, että kyseessä olikin aivan normaali puolen tunnin vastaanottoaika! Se oli mukava yllätys, sillä kysyttävää oli paljon. Aika olisi muutenkin ollut terkan kollegalle, mutta tämä oli sairastunut ja siitä syystä saimme sijaisen, joka oli aivan superihana ja empaattinen nuori nainen! Juuri tällaisen terkan olisin toivonut itselleni aivan raskauden alusta saakka, sillä häntä tuntui aidosti kiinnostavan sekä minun että Sintin asiat ja oli muutenkin todella mukava ihminen. Aivan mahti-ihana tyyppi :)

Tässä ensiksikin Sintin strategiset mitat.
pituus: 74,5 cm
paino: 9,1 kg
päänympärys: 46,8 cm

Kuulemma Sintin käyrät ovat suorastaan mallikelpoiset ja näin hienon säännöllisesti eteneviä käyriä harvoin näkee :) Muutenkin tyttö tuntui terkan mielestä olevan tyytyväinen ja onnellinen, joten saimme käskyn jatkaa juuri samaan malliin kuin nytkin. Lisäksi sijaista tuntui kovasti huvittavan meidän himososiaalinen tyttö, joka hymyili ja pelleili terkalle minkä kerkesi, eikä tyypilliseen tapaansa vierastanut yhtään.

Oli aivan ihanaa, kun sai kerrankin rauhassa kysellä mielessä pyörivät asiat eikä ollut minkäänlaista kiireen tuntua ilmassa. Sintille on kehittynyt viime päivinä jonkinlainen ikävä ihottuma peppuun, ja saimme kehotuksen rasvailla sitä Bepanthenilla sillä sinkkivoide ei siihen enää tehoa. Kuulemma ruokavalion muutokset muuttavat kakan koostumusta, mikä saattaa aiheuttaa tällaisia hankaluuksia pepun herkälle iholle. Tajusin heti selvän syy-yhteyden, sillä Sintti on popsinut viime päivinä paljon tuoreita marjoja, mm. happamia herukoita jotka ovat varmasti hoitaneet oman osansa ihohäiriöistä.

Ruokapuoli meillä on sopivalla mallilla, sillä Sintti syö nykyisin 5 ateriaa: aamupuuron, lounaalla lihasosetta, iltapäivällä hedelmiä/marjoja, illalliseksi kasvissosetta ja iltapalaksi puuroa. Lisäksi tyttö saa vielä välipalaksi maitoa jos nälkä yllättää näiden aterioiden välissä. Avauduin terkalle siitä, kuinka hieman huolettaa ruoan määrä sillä meillä Sintti saa hädin tuskin alas yhden pienen purkillisen liha/kasvissosetta per ateria vaikka käsittääkseni näin 8 kk:n iässä voisi popsia hyvinkin vaikka koko purkillisen. Hänen mukaansa tyttö kyllä syö itse tarvitsemansa määrän, ja näyttää hyvinvoivalta joten hätää ei ole. Lisäksi meillä tarjotaan kuitenkin sormiruokaa noiden soseiden päälle joten yhteenlaskettuna Sintti saa ruokaa aivan sopivasti. Näillä puheilla päätin siis lopettaa turhan stressaamisen ja uskoa asiantuntijaa kun asiat ovat kerran niinkuin olla pitää :) Sormiruokailua sijainen suositteli kovasti, sillä se on kehittävää ja tukee motorista kehitystä. Kuitenkin banaanin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä vaikka vauvan kakomisrefleksi muuten toimii hyvin, niin banaani on sen verran pehmeää että pieni lapsi ei aina saa sitä hyvin yskittyä nielusta takaisin.

Niin, ja Pingun Playtimesta luin, että heillä poitsu saa 2 lihasosetta päivässä kun sillä nälkä pysyy paremmin loitolla. Tajusin, että tämähän on mahtava idea sillä Sintilläkin tuntuu välillä, että kasvissose menee mahasta läpi yhtä nopeasti kuin hedelmätkin ja iltapuuroon mennessä on jo aivan pohjaton nälkä. Terkan mielestä tämä oli oikein hyvä idea ja ehdottomasti saa ottaa käyttöön myös Sintille. Näin ollen: Kiitos Pingu vinkistä, me kopioidaan sitä! :)

Fyysinen kehitys on iänmukaista. Sintti ryömii mutta ei konttaa, nousee polvillaan tukea vasten, istuu toisinaan itse käsiinsä nojaten (unohtaa aina välillä tämän taidon!) + istuu ruokailujen ajan syöttötuolissa. Puheen kehityksestä unohdin kysyä, sillä kiinnostaisi kovasti, että milloin vauvat keskimäärin eka kerran alkavat lausua sanoja. Itsehän olen aina silloin tällöin kuulevinani jokeltelujen "ättätättättä", "ättä ättä" ja "äittä" joukosta ihan selvästi että "äiti". Tosin taidan olla vahvasti puolueellinen :D :D

6 kommenttia:

 1. Meillä myös poika ihan varmasti huutelee "äi-ti". ;D Hassua on, että itseasiassa en ole ainoa, joka on kuullut, kun hän sen "sanoo". Nooh..sanan tarkoituksellisuus onkin sitten asia erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja ehkä se tarkoituksellisuus nimenomaan on homman juju :D Harmi vaan!! Olisi niin ihana kuulla jo se sana ihan oikeasti Sintin suusta.

   Poista
 2. Hei! Suosittelen Locobacen Repair- rasvaa! Meillä oli ihan hirveän paha vaippaihottuma ja ei auttanu sinkit eikä bebanthenit. Apteekista saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Me kokeiltiin Sibicortia mutta se oli tosi hankala koska piti säilyttää jääkaapissa ja niinhän mies unohti sen hoitopöydälle useaksi tunniksi eli roskiin meni...

   Poista
 3. Oon lukenut blogiasi lähes alusta asti, mutta en ole kommentoinut pitkään aikaan.. :) Mukavaa lukea teidän kuulumisia!

  Nyt minulla olisi haaste sinulle blogissani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Olen ehdottomasti mukana, ja koitan vielä ehtiä jakamaan linkkiäkin eteenpäin :)

   Poista