sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sintille sisarusta - projekti

Minun on jo pitkään pitänyt kirjoittaa yhdestä aiheesta, nimittäin mm. tuosta tekstistä jonka lisäsin taannoin ylätunnisteeseen "...lähtölaskenta kakkoskierrokselle...". Se tarkoittaa tietysti kakkosen yrittämistä! Kirjoittelin tästä joskus aiemminkin, mutta silloin Sintti taisi olla vielä tosi pieni. Meillä oli silloin ja ennen Sintin syntymääkin se hurja haave, että tyttö saisi sisaruksen aika varhaisessa vaiheessa eli että näihin aikoihin olisin mahdollisesti jo uudelleen raskaana. No, neiti on nyt 9,5 kk:tta eikä uudesta raskaudesta ole vielä hajuakaan, sillä kuukautiseni eivät vieläkään ole alkaneet!

Aiemmin tämä asia harmitti enemmänkin, mutta nyt olen jo tottunut ajatukseen, ja kieltämättä alkaa tuntua mukavalta, että elämä jollain tapaa helpottuu koko ajan. Alan saada omaa kroppaani takaisin hormonitoiminnan palautuessa, sillä imetys on vähenemään päin Sintin kasvaessa. Muutenkin paino on vakiintunut yhteen tiettyyn lukemaan joka ei siis edelleenkään ole se mikä sen pitäisi, mutta antaa kuitenkin toivoa siitä, että jonain päivänä muutaman kilon pudotuksella se voisi pysyä siinä missä sen haluaa pysyvän ;) Lisäksi, on mahtavaa kun nyt uskaltaa jo silloin tällöin nauttia viinilasillisen tai siiderin eikä tarvitse miettiä sitä, että jos Sintti mahdollisesti haluaakin kohta hörpätä maitotilkkasen ja veressä on promilleja....Kaikin puolin siis vähemmän sitovaa!

Näitä asioita kun ajattelee, on helppoa perustella itselleen miksi ei haittaa, että kuukautiset eivät vieläkään ole alkaneet eli ei tässä voisikaan raskautua vaikka kuinka yrittäisi. Samoin nyt voi hyvin omistautua Sintille vielä kun tässä on hoitovapaalla ja kotona eli nämä kuukaudet ovat vain Sintin, eikä niitä tarvitsee viettää mahdollisen raskausajan pahoinvoinnin kourissa tai jatkuvan väsymyksen partaalla.

Vauvakuumetta täällä ei siis millään muotoa podeta, mutta olisi se silti ajatuksena mukava, että Sintti voisi kohtuullisen ajan sisällä saada itselleen sisaruksen...:) Vielä kuukausi, pari takaperin elättelin ajatusta, että ollapa raskaana töihin palatessa niin saisi samantien perustaa päiväkamman seinälle eli työssäolokin jäisi verrattain lyhyeksi. Nyt olen jo hylännyt koko haaveen, sillä en jaksa uskoa että näin kauan odotettuani kierto palautuisi ihan lähiaikoina ja että vielä kaiken kukkuraksi raskautuisin valonnopeudella. (Muistutuksena vanhoille lukijoille ja tiedoksi uudemmille, että meillähän siis raskautumisen mahdollisuus luonnollisin keinoin on häviävän pieni, suorastaan mahdottomuus eli jos niin sattuisi käymään, sitä voisi pitää suoranaisena lottovoittona meidän perheeseen.) Voisihan tätä prosessia koittaa nopeuttaa lopettamalla imetys, mutta sitä en aio missään nimessä tehdä.

Lähinnä siis tapahtumien kulku menisi näin:
1) Veronan kuukautiset alkavat
2) Verona soittaa kiireen vilkkaa hedelmöitysklinikalle ja tiedustelee, että milloin voidaan tehdä ensimmäinen PAS ( = pikkukavereiden sulatus klinikan pakkasesta ja siirto Veronan sisuksiin)
3) Taas vanha kunnon odotus & jännäys alkavat

Luulenpa kuitenkin, että toisella kierroksella jännityksen pahin terä olisi taitettu sillä pelissä ei ole enää meidän koko perheen perustaminen. Haluan yrittää aina muistaa olla kiitollinen siitä, että meitä on siunattu edes yhdellä lapsella joten ei ole maailmanloppu jos asiat eivät tapahdu suit sait. Se ei silti estä minua toimimasta veronamaiseen tapaan eli pyörät välittömästi pyörimään ja niin poispäin ;)

Yksi pieni vauvantuoksuinen käärö...olisihan se taas aivan... ihanaa :)

P.S. Tilasin pari kuukautta sitten tukun raskaustestiliuskoja ja pari testiä olen jo ehtinyt varan vuoksi tehdä. Tästäkö se testailu sitten taas alkaa, ääks!

19 kommenttia:

 1. Onnea projektiin ja toivottavasti ne kuukautiset sieltä hiljalleen alkavat, kun imetys vähenee. Usein riittää jo kun pääsee yöimetyksistä eroon.

  Oma tyttö on nyt juuri nyt 9 kuukautta ja samoja ajatuksia on omassakinmmielessä liikkunut... Imetystä en minäkään raaski lopettaa, joten ajatuksia nämä vasta ovat.

  VastaaPoista
 2. Meillä on nyt yöimetyksen vähentynyt ja yhdet menkatkin tullut. Ja tässä kovasti pohdin menenkö töihin keväällä vai jäänkö pidemmälle hoitovapaalle. Eipä tarvitsisi näitäkään juttuja miettiä jos toinen ilmottaisi tulostaan... Vauva-lehden lukeminen ei ainakaan yhtään helpota kuumeilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei auta näköjään yöimetysten vähentäminenkään vaan ilmeisesti niiden pitää olla kokonaan loppu :)

   Tsemppiä pohdintoihin, tuo on rankka päätös! Itse olisin saattanut olla vielä vähän pidempään kotona jos olosuhteet olisivat toiset...

   Poista
 3. Nyt on ihan pakko senverran infota ettei kuukautisten tarvitse olla alkanut jotta voi tulla raskaaksi :) Itselläkin yksi tuttu tuli raskaaksi ennenkuin kuukautiset alkoivat ja eka lapsi alkoi myöskin hoidoilla :) Raskauden jälkeen naisen kroppa on jotenkin "vastaanottavaisempi", meilläkin kävi niin että ekasta kierrosta ilman pillereitä sai pikkukakkonen alkunsa :) kovasti vauvatuulia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No periaatteessa kuukautisten kyllä pitää olla alkanut, muuten ovulaatiota ei tapahdu. Tosin se eka kierto voi käynnistyä niin, ettei kuukautisia ehdi koskaan tulla jos onnistuu siitä ekasta raskautumaan. :)

   Katsotaan miten tässä käy, olen jo alkanut hiljalleen lopettelemaan yöimetyksiä, mielenkiinnolla odotan...

   Poista
 4. Lykkyä tykö! Huiii, että jännittää teidän puolesta. Ja Atian kommentti lisää omaa jännitystä, minäkin kun olen kuvitellut, ettei raskautua voi, jos ei menkat ole alkaneet. Mulla kun alkoi jokin vuoto, muttei ole jatkunut moneen kuukauteen, joten ei kai ne menkat olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mua taas ei kovin hirveästi jännitä kuitenkaan, kun Sintti täyttää päivät aika tehokkaasti. Onneksi, sillä saattaisin muuten taas innostua vähän liikaa, hih.

   Kierron pitää käynnistyä joten siitä ekasta ovulaatiosta voi raskautua ja silloin menkat ei tietystikään ala, mutta onhan tuo aika harvinaista :)

   Poista
 5. Heippa vaan! Imetyksen pitää olla loppu, ennenkuin siirtoja voidaan tehdä. Onnea matkaan, sitten kun aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ilman muuta, näinhän se on. Ja varmaan olisi hyvä pitää myös kierto pari siinä välissäkin ennenkuin hoitoja aloittelee että kaikki on varmasti ehtinyt kropassa normalisoitua.

   Poista
 6. Joo, samoin kuin nimetön yllä. Imetyksen piti olla päättynyt ennen kuin hoidot voitiin aloittaa. Näin ainakin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, edelliselle jo kommentoinkin tästä samasta.

   Poista
 7. Oii ihanaa, tsemppiä kakkosyritykselle! Itselläni alkoi kuukautiset kun lopetin yöimetyksen ja olen muutenkin vähentänyt päivisin enää 2-3 kertaan. Lopun alkua siis :).

  Terkkuja,
  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Minäkin olen nyt tässä koittanut vähennellä yöimetyksiä muutaman yön ajan, välillä onnistuu ja välillä ei. Katsotaan milloin alkaa tehota! :) Päivisin tulee kyllä imetettyä vielä noin viitisen kertaa, mistä on yllättävän vaikea vähentää kun Sintti on niin tissin perään...

   Poista
  2. Meillä meni kolme yötä huutaessa ( typy heilui pinnasängyssä ja lauloi dramaattisesti mämmämmäämmmmääätä) mutta olin päättänyt, että nyt loppuu ja sittenhän typy alkoi nukkuakin läpi yön (19.30-06) kun neljäntenä yönä tajusi että tissiä ei ole tulossa.

   Minulla taitaa olla maidot niin vähissä, että typyllä on luontaisesti mennyt kiinnostus, mutta imetän vielä heti aamusta, että saa tunnin lisää unta molemmat sekä illalla vielä kerran. Päivisin saa korviketta ja vettä nokkamukista :).

   Terkkuja,
   Riikka

   Poista
 8. Oih, pienoista vauvakuumetta poden itsekin, mutta eipä se toisen yrittäminen ole meillä ihan vielä ajankohtaista. Tsemppiä teille yritykseen!

  VastaaPoista