sunnuntai 16. helmikuuta 2014

RV 18+4: It's a Boy!

Pahoittelen pitkäksi venähtänyttä blogitaukoa. Ensin iski joku tyhjästä tullut raskausväsymys ja makoilin illat reporankana sohvalla, minkä jälkeen puolestaan sain vuosisadan flunssan jonka voi saada tietysti vain silloin kun on raskaana tai imettää, eli kun ei pysty ottamaan tarpeeksi lääkettä tautia selättääkseen. Nyt sekin on muuten koettu kun 2 vanhempaa on yhtä aikaa kamalassa kuumeessa mutta yksi pieni lapsukainenkin pitäisi saada hoidettua. Eipä tule ikävä sitä pöpöä!

Kuten varmaan otsikosta arvasittekin, olimme uteliaita emmekä malttaneet odottaa rakenneultraa vaan kävimme erikseen tsekkauttamassa sukupuolen. Siellä on varmuudella poika, sillä tyyppi ei voinut olla esittelemättä moneen kertaan sukukalleuksiaan erityisesti ultran alkupuolella ;) Jopa mekin maallikot näimme sen. Hymyhän siinä levisi korviin saakka kun tämän kuulimme, ei siksi että olisimme erityisesti toivoneet poikaa vaan siksi että tämä jotenkin konkretisoi ja kruunasi koko raskauden. Molempi parempi, mutta on hauskaa päästä kokemaan sitä toistakin sukupuolta olevan jälkikasvun hoivaamista ja kasvun seuraamista :)

Jos niskapoimu-ultrassa poitsu oli 3-5 päivää edellä niin nyt siihen oli tehty vielä lisää välimatkaa, lukema taisi olla muistaakseni n. 8 päivää. Ei sieltä siis mitään pikkuista vauvaa ole taaskaan tulossa! Samaa mieltä oli myöskin ultraajatäti, mutta lohdutteli että ultrastakin huomasi että pienokaisella oli erityisesti todella pitkät (ja voimakkaat) jalat joten pituusgeenejäkin on luvassa. Kasvu saattaa vielä tasoittua raskauden puolivälin jälkeen.

Mahan kasvu on ihan hillitöntä, mielestäni näytän siltä kuin viikkoja olisi jotain 20+ eikä alle puolenvälin. Nyt on turha kuvitella enää käyttävänsä muita kuin mammahousuja, mutta onneksi niitä, samoin kuin muitakin äitiysvaatteita löytyy jo mukava arsenaali. Viime raskaudessa onnistuin pitämään raskausarvet loitolla ihan täysin joten myös tällä kertaa tilasin putelin Thalgon Stretch Mark Creamia. Olen vedellyt kyseistä tuotetta vatsanahkaan noin kolmen viikon ajan eikä vielä ole ilmennyt mitään kutinaa tms, joten toivotaan että se tepsii. Kyseessä on erittäin rasvainen tuote joten se soveltuu varsinkin kuivalle iholle loistavasti.


Viime viikolla oli neuvola, jossa ilmeni että hemoglobiini oli suorastaan romahtanut. Lukema oli 108, joten ei ihmekään että taas viimeisen parin viikon ajan olen ollut ihan puhki. Olisi pitänyt tajuta se jo ennakkoon, sillä vielä en ollut ruvennut ottamaan rautavalmisteita koska edelliset lukemat olivat olleet niin hyviä. Nyt siis otetaan päivittäin lisärautaa, minkä ajoittaminen ruokavalioon ei olekaan ihan helppo homma sillä niin monella aterialla tulee käytettyä maitoa tai teetä, jotka molemmat estävät raudan imeytymistä. Ehkä parhaimman rakosen olen löytänyt myöhäisillasta jonkin aikaa iltapalan ottamisen jälkeen ja silloin siis koitan vältellä maitotuotteita.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

P.S. Luulenpa, että lähiaikoina on ihan pakko ostaa muutama ihanainen poikamainen vauvanvaate...eikös se ole hyvä aloittaa varustelu hyvissä ajoin niin ei tule kiire ;)

22 kommenttia:

  1. Onnea hyvistä ultra-kuulumisista ja perheeseen tulevasta pienen pienestä pojasta! Ja kyllähän se maha saakin kasvaa, ihan kohta puoliväli on jo saavutettu :) Oletteko jo kertoneet tulevalle isosiskolle pikkuveljestä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä olemme kertoneet, siitä lisää seuraavassa postauksessa :)

      Poista
  2. Mulla parin viikon päästä rakenneultra ja paljon on kyllä ristiriitaisemmat olot sukupuolen suhteen kuin esikoisesta. Lähinä se, että mä en ehkä tiedä miten mä suhtautuisin poika uutiseen. Jo ekassa raskaudessa näin itseni tytön äitinä, puhumattakaan siitä sitten kun niitä on jo yksi :D.

    No, saa nähä näkyykö edes mitään vai joudutaanko jäämään pimentoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisitko siis toisenkin tytön? :) Ystäväni äiti (siis kahden tyttölapsen äiti) sanoi puolikauhuissaan kuultuaan että ensimmäinen lapsenlapsi on poika, "Miten minä osaan pojan kanssa olla kun olen tottunut vain tyttöihin!". Syntymän jälkeen ei tarvinnut enää miettiä, ihania ovat molemmat :)

      Poista
  3. Ahahahhhaaa!
    Mahtavia uutisia! :) onnea!!!

    Me odotellaan aina tuonne maalis-huhtikuun vaihteeseen jännityksellä kumpi meille on tulossa!

    VastaaPoista
  4. Onnea! :)

    Mulla myös flunssa päällä ja väsyttää kovin. Kai tämä ohi menee. Rakenneultra olis muutaman viikon päästä ja kovasti jännään kumpi sieltä on tulossa. Saapa nähdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei ole kivaa raskaana & flunssan kourissa, tsemppiä sinne ja paljon lepoa!

      Poista
  5. Jee!

    Olen lueskellut blogiasi jo ensimmäisestä raskaudestasi lähtien. Meidän tyttö on juuri samanikäinen kuin Sintti ja nyt odotan toista lasta, poikaa (LA toukokuun alussa). On hauskaa lueskella kuulumisianne!

    Onnea odotukseen!

    V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa että meillä on sitten noin samanikäiset lapset! :) Kiitos kovasti ja onnea myös sinne!

      Poista
  6. Ihanaa. Olipa kiva kuulla uutisia, kun jännityksellä olen odotellut koko ajan uutta postausta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hengissä ollaan vaikkakin välillä elonmerkkejä tulee köyhänpuoleisesti ;)

      Poista
  7. Mä arvasin! :) pienet pojat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun arvaus osui siis kohdalleen toisin kuin mun :)

      Poista
  8. Oih, onnea palluroista <3 :') terkuin, pojan äiti :D

    Ps. Täällä myös vuosisadan flunssa!

    VastaaPoista
  9. Paljon onnea sinulle! :) Nyt eksyin tänne blogiisi ja jään seurailemaan raskautesi kulkua. Itsekin jo niiiin haluaisin tietää sukupuolen, mutta turha toivo. Tällä alkoi vasta 7. raskausviikko! Omista ajatuksistani kirjoittelen tuonne blogini puolelle, tervetuloa käymään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnea samoin sinulle! :) Kävin vastavierailulla.

      Poista
  10. Jaiks! Voisikohan olla mahdollista että meillekkin tulisi poika, niskaultrassa oli myös 3-5pv isompi ja nyt joudun vielä 3 viikkoa odottaa rakenneultraan.. vk18+1 tänään. Mä taidan huomenna ehdottaa miehelle että käytäs moikkaamassa jo nyt ultrassa vauvaa :D en malta odottaa kolmea piitkää viikkoa :D niin ja onnea pojasta :) mulla myös esikoinen tyttö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnea sinnekin raskaudesta :) Käykää ihmeessä selvittämässä sukupuoli jos uteloittaa, minä en ainakaan millään olisi pystynyt odottamaan pidempään!

      Käyhän kertomassa sitten kun selviää, että kumpi sieltä on tulossa :)

      Poista