tiistai 22. maaliskuuta 2016

RV36: Sektiopäivä sovittu!

Tänään kävimme erittäin pitkän äitipolireissun, mutta tuomisina oli hyviä uutisia: sektiopäivä on vihdoin lyöty lukkoon! Jännitin tätä visiittiä aika lailla, koska en ollut ihan varma miten lääkäri suhtautuisi sektiotoiveeseeni ja olisiko hän kuitenkin vahvasti ulkokäännöksen kannalta tms. Ultratessa lääkäri totesi kuitenkin nopeasti, että tätä pikkuista hän ei edes lähtisi kääntämään, koska asento ei ole sille ollenkaan suotuisa. Taika lepäili siellä pää ylöspäin ja koivet oikosenaan alaspäin, eli ei edes perinteisessä perätilavauvojen linkkuveitsiasennossa, mistä vauva voisi itsekin jaloilla auttaa käännösyritystä. Perätilavauvan alatiesynnytys puolestaan karsiutui pois siitä syystä, että niitä ei koskaan käynnistetä ja minun hermoni eivät kestä enää usean viikon odotusta.

Lääkäri totesi, että sektio menee ainakin raskausviikkojen puolesta ensi viikon loppupuolelle ja siinä vaiheessa oli helppo todeta, että olin itsekin ajatellut samaa, itse asiassa perjantaita. Keskustelimme vielä raskausviikolla 37 syntymisen riskeistä, mutta todettiin että kun vauva syntyy RV 37+3, on se olosuhteet huomioon ottaen sopiva kompromissi. Tässä vaiheessa huokaisin isosti helpotuksesta!

Menin siis kätilön pakeille, joka varasi sektioajan ja labrakokeet, antoi ohjeet mukaan ja otti vielä Taikasta käyrää. Ohjeet luettuani en voinut estää jännityksen nousemista: kyseessä on kuitenkin ihka oikea leikkaus, jonka jälkeen olen jonkin verran heikossa hapessa useamman päivän. Kuitenkin ihanaa tietää, että 10 päivän kuluttua Taika on sylissä ja toivottavasti hyvissä voimissa! Nyt taidan uskaltautua toteuttamaan alkuperäisen suunnitelmani, eli pääsiäisenä on ohjelmassa vauvanvaatteiden pesua ja kaappiin laittoa :)

Ai niin, ja Taika-tyttösen painoarvio oli 3,3kg joten ihan reippaan kokoinen neiti sieltä on syntymässä vaikka vähän aikaisin ulos otetaankin!

23 kommenttia:

 1. Voi ihanaa!!! Raskausviikoilla 37+3 syntyy suloisia tyttöjä, eli meidän Neidiltä kovasti terveisiä. ♡♡♡ Ja tosiaan, sektio on leikkaus, mutta muista, että se on hyvin hallittu tapa synnyttää. Koska olet itse fyysisesti hyvässä kunnossa, uskon että toivut nopeasti ja olet pian kahden suloisen ja vilkkaan tytön ja pienen Enkelipojan äiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perässä tullaan siis :) Valitettavasti fyysinen kunto tällä hetkellä on kaikkea muuta kuin hyvä, mutta täytynee luottaa että kyllä tästä toipuu kun kaikki muutkin on toipuneet...

   Poista
 2. Mahtavaa! Nyt ei tarvi enää montaa päivää jännittää ja stressata. ❤ Nautihan pääsiäisenä pienten vaatteiden viikkaamisesta, kohta niillä on täytteenä pieni Taika-tyttö! :)

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan hieno uutinen! Nyt positiivista mieltä odotuksen loppusuoralle! Tosi hyvä mieli sinun puolestasi on täällä! :)

  VastaaPoista
 4. Oi että, jännittävää! Vauvan syntymäpäivän tietäminen varmaan helpottaa oloa :) Musta olisi hurjaa, mutta toisaalta ihanaa tietää vauvan syntymäpäivä. Nyt odottelen tuiki tietämättömänä tulevasta, ja se alkaa kyllä vähän hirvittää! :o Onnea ja tsemppiä tulevaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kieltämättä todella outoa tietää vauvan syntymäpäivä ja melkein jopa kellonaika! :) Kuitenkin tässä tilanteessa se helpottaa mieltä ihan uskomattoman paljon.

   Tsemppiä sinnekin viime metreille!

   Poista
 5. Mahtavia uutisia kerrassaan! :) Onnellista loppuodotusta ja tsemppiä itse koitokseen!
  Jännitän täällä puolestasi ihan valtavasti. :)
  -Outi-

  VastaaPoista
 6. Vai aprillipäivän vauva. :) Minä olen tehnyt elämäni ensimmäisen positiivisen raskaustestin aprillipäivänä 2011. Oli pakko laittaa hoidoista tienneille ystäville kuvaviesti, kun olisivat ehkä epäilleet aprillipilaksi. :) No se raskaus päättyi tuulimunadiagnoosiin ja kaavintaan reilua kuukautta myöhemmin. :(

  Kyllä hyvän kokoinen tyttö tosiaan on tulossa. Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
 7. On ollut niin hienoa täältä sivusta seurata matkaasi Taikan kanssa, joka kerta hiukan liikuttuneena ja onnea matkalle toivoneena. Tsemppiä leikkaukseen ja toipumiseen, pian hän on täällä! <3

  VastaaPoista
 8. Todella hienoja uutisia! Pitkä on ollut matkasi ja täynnä monenlaisia tunteita, mutta loppusuoralla jo. Minulla on hyvät kokemukset sektiosta, toivon sitä myös sinulle. Hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi. Yst. terveisin Leena

  VastaaPoista
 9. Onpa ihanaa kun päivä tiedossa! :)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa! Täällä myös jännitän puolestanne! Tsemppiä kovasti leikkaukseen, odotan jo malttamattomana tietoa Taika-vauvan syntymästä! :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos paljon kaikista onnitteluista ja tsemppauksista! <3

  VastaaPoista
 12. Mullakin sovittiin molempien sektiopäivät noin 1,5 viikkoa etukäteen. Tuntui aivan hölmöltä valita toisille synttäripäiviä kalenteri kädessä. Tuli fiilis, että näinköhän sotketaan tyyppien astrokartat ihan kokonaan. ;)

  VastaaPoista
 13. Oi, ihan tulee tyttären (illikan) suunniteltu sektio mieleen. Oli todella hassua mennä synnyttämään samalla tavalla kuin olisi hotelliin kirjautunut :D itseä stressasi hirveesti kun tiesi milloin se H hetki on, mutta sun tapauksessa se on varmasti iso helpotus. Minä tiesin sektiosta etukäteen hyvin vähän ja hyvä niin, koska olisin hermoillut turhaan. Olet nopeammin jalkeilla kuin uskotkaan, mutta esikoisen sylittely ja kantaminen on tietty hankalaa. Paljon tsemppiä näihin viimeisiin raskauspäiviin! T. Mammamarian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mammamarian, ja ihana kuulla sinusta pitkästä aikaa! Todella hassulta tämä tuntuukin, kun synnytykseen jotenkin "pitäisi" aina liittyä se jännitysmomentti että milloin kaikki käynnistyy. Noh, olosuhteiden pakosta kokeillaan nyt sitten tätäkin tapaa! :)

   Poista
 14. Jes. No niin, Verona, loppusuora. Olet melkein maalissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jäljellä vielä kokonaiset 7 päivää ja viimeksi tänä aamuna panikoin että oliko vauva taas kuollut...näistä tuleekin pitkiä päiviä! :O

   Poista
 15. Mahtavaa! <3 Täällä myötäeletään mukana, hymyssäsuin ja peukut pystyssä. :) Useita vuosia matkassa mukana seuranneena haluan kiittää, että olet kirjottanut tätä blogia. <3 t. Minni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Minni <3 Ihanaa, että olet jaksanut pysytellä matkassa ja tsemppailla meidän paikoin kuhmuraista tietä!

   Poista
 16. Mahtavaa!! Jännää, kaikki menee varmasti hyvin! ❤ Minulle syntyi viime vuonna tyttö sektiolla. Ponnistusta oli takana 1 h ja sitten kiireelliseen sektioon. Minä toivuin sektiosta erittäin hyvin. Ensimmäinen vrk sen jälkeen oli pahin. Tsemppiä matkaan! ❤❤❤

  VastaaPoista