sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tunnelmia plussan ja varhaisultran välimaastosta

Kiitos kaikille ihanaisista onnitteluista joita on sadellut edelliseen postaukseen :)

Ensimmäisiä ajatuksia raskautumisuutisen jälkeen oli, että olen kyllä myrkyttänyt kauheilla alkuraskauden elintavoilla sikiöpoloisen. Ihan ensimmäisen viikon hedelmöityksestä olimme lomareissulla joten vähintään ruokaviinit tuli otettua joka päivä. Toki tuolloin vielä verenkierto ei ollut yhteinen, mutta ei se nyt ajatuksen tasolla silti mitenkään hauskalta tunnu. Lisäksi testausta edeltävänä viikonloppuna join saunasiiderin, eli missä vaiheessa sitä ei takuulla enää olisi kannattanut tehdä! Samana viikonloppuna söin myöskin sushia, missä yhdistyy jopa kaksi kiellettyä asiaa eli se merilevä + raaka kala.

Hedelmöittymisen aikaan lisäksi join useana viikkona joka päivä tuoreesta inkivääristä keiteltyä teetä flunssan torjumiseksi. Siihen tykästyin todella kovasti, ja vähän pelästyin kun löysin tuonkin herkullisen ihmeaineen raskaana olevilta kiellettyjen listalta. Onneksi eräs ystäväni lohdutti minua sellaisella tiedolla, että vielä joitain vuosia sitten inkivääriä kuulemma suorastaan suositeltiin raskaana oleville terveydelle suotuisten vaikutusten takia, kunnes se yhtäkkiä kiellettiin ja ohjeistus muuttui täysin päinvastaiseksi. Nykyään Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos ohjeistaa näin: "Osa inkiväärin kemiallisista ainesosista saattaa olla haitallisia sikiön kehitykselle. Inkivääriä sisältävissä valmisteissa on oltava merkintä 'Ei suositella raskaana oleville'. "

Ehkä nämä eivät kuitenkaan ihan kamalimmasta päästä ole, vai mitä? :)

Viikko sitten sairastuin flunssaan ja jotenkin siinä yhteydessä fiilikset hieman laskivat, tai ehkä voisi sanoa että jonkinlainen ylivarovaisuus myöskin astui mukaan kuvaan. Näin myös parit aika kamalat keskenmenounet, joista säikähdin vaikka ne unta olivatkin. Nyt yritän suhtautua varovaisen järkevästi, sillä kyseessä ovat kuitenkin niin mahdottoman aikaiset viikot ja kaikkea voi vielä sattua. Tänään olisi menossa RV 6+1, ja hyvää on, että minkäänlaista vuotoa ei ole vielä ollut. Nyt kun jaksaisi pari vuorokautta vielä odotella, niin pääsisi sinne varhaisultraan ja jos siellä kaikki on hyvin, kerromme todennäköisesti vanhemmillemme positiiviset uutiset! :)

Mutta arvatkaa mitä, vauva saattaisi sittenkin ehtiä maailmaan vielä tämän vuoden puolella :) Olen katsonut pari erilaista laskuria, ja yhdestä sain lasketuksi ajaksi 28.12. ja toisesta 30.12. Aivan uskomatonta, että syntymäajat menisivät niin lähelle toisiaan Sintin kanssa! Jos kaikki on hyvin ja tästä tosiaan kakkonen saadaan meidän perheeseen, aion tällä vankalla 10 päivää edellisenkin myöhässä synnyttäneen kokemuksella ristiä jalat huolellisesti vuodenvaihteessa, ja päästää lapsosen maailmaan aikaisintaan 1.1. ;)

8 kommenttia:

 1. Ihana Verona.
  Todella toivon teille kaikkea parasta tämän pienen kakkosen kanssa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pinguseni! Kiva kun ollaan hengessä mukana :)

   Poista
 2. Eikös inkivääri ollut vielä muutama vuosi sitten sallittua raskausaikana? Tuskinpa se teen lipittäminen on ollut haitallista :) Itse join koko raskausajan tuoreesta inkivääristä tehtyä teetä, koska koko raskausajan kestäneen pahoinvoinnin takia en saanut pysymään juuri mitään muuta sisällä. Olin siis 9 kuukauden inkivääri/maitodieetillä. Onnea ultraan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin on ilmeisesti ollut. Ihan hullua miten nuo suositukset ja kiellot voivat noin muuttua päinvastaisiksi! ;)

   Poista
 3. Voi jestas, kuinka onnellinen sitä voikaan olla toisen puolesta :-)! Huolet pois vaikka helppoa se ei varmasti olekaan. Alku on suunniteltu käsittääkseni niin, että raskautta ei välttämättä tarvitse edes huomata ensimmäisten kahdeksan viikon aikana koska muutoinhan lapsia ei syntyisi niin paljoa koska harva aloittaa raskauden aikaista ruokavaliota ennen kuin plussa ilmestyy testiin ja toisillahan saattaa tulla vuotoja aluksi niin ettei raskautta todella heti huomaa. Mutta inkivääriä en syonyt minäkään tuota typyä odotellessa vaikka sitä ei oltukaan vielä kielletty. Kiinalaisessa lääketieteessä se on ollut pannassa käsittääkseni aina raskauden aikana. Mutta kuvittelisin, että inkivääriäkin pitäisi kiskoa hirvittäviä määriä jotta siitä olisi haittaa, samoin kuin vaikkapa merilevää.
  Ja hei, tää mun vauvakuume ei tästä nyt helpota yhtään!! :-)

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Riikka ihanasta kommentista :) Puuh puuh vaan sinne, vauvakuumetuulia puhaltelen...hihhih!

   Poista
 4. Heh, mulla oli hieman samoja fiiliksiä :)

  Hieman ennen kuin tein positiivisen raskaustesti, me järjestimme rapujuhlat mökillä. Eli tarjolla oli koko viikonlopun ajan kaikkea, mikä on kiellettyjen listalla unohtamatta lauantain varsinaisia päätähtiä eli kiinalaisia rapuja ja snapseja. Ei tullut mieleenkään siinä vaiheessa, että olisin voinut olla raskaana. Muistan vain ohimennen viikonlopun aikana sanoneeni ystävälleni, että pari päivää väsyttänyt aivan sairaasti ja hän heitti heti, että sä olet varmaan raskaana. Eivät kellot soineet edes tässä vaiheessa.

  No, seuraavalla viikolla se sitten varmistui :D Hieman olin huolissani, mutta (sama) ystävä lohdutti, että alkio elää aluksi sillä ruskuaispussin ravinnolla (jonnekin rv 6-7 saakka, en muista enää tarkkaan) ja istukka ja napanuora tulevat vasta myöhemmin kehiin. No, sitten se pahoinvointi alkoikin rv 7 paikkeilla (ilmeisesti niillä main, kun istukka rupeaa toimimaan) ja silloin ei todellakaan enää tehnyt mieli... ööö... yhtään mitään :D

  Että voit ihan varmasti olla rauhassa, kaikki on takuulla ihan hyvin!

  ps. Ja muutes tuosta verenkierrosta, äidin ja sikiön verenkierto eivät yhdisty koskaan, ne ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta täysin erilliset. Rajoitukset ym. ovat tarpeen siksi, että istukka ei suodata mitään. Se välittää kaiken (ravinnon, lääkkeet tms.) sellaisenaa äidin verenkierrosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan huippujuttu tuo rapujuhlat :) Tai siis sinua ei varmasti huvittanut silloin, mutta jälkikäteen tällaiset aina jonkin verran naurattaa, niinkuin itseäni nyt nuo omat inkiväärit, levät sun muut. Mutta mistäpä sitä voi tietää, eikä jatkuvasti voi olla raskaustesti kourassakaan - hulluksihan siitä tulee.

   Ja kiitti muuten oikaisusta tuon verenkierron suhteen, miten en muka tuota muistanut / tiennyt :)

   Poista