keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Varhaisultrassa kuultua

Eilen kävimme kauan odotetussa varhaisultrassa. Visiitti ei ihan tuonut kaivattua selkeyttä tilanteeseen sillä tässä ollaan vielä niin aikaisilla viikoilla, mutta erityisesti tämän taaksepäin kallistuneen kohtuni johdosta joka jemmaili löydöksiään ja haittasi näkyvyyttä oikein kunnolla. Ultraaja oli kuitenkin sitä mieltä, että kyllä sieltä perukoilta sikiö löytyi ja myöskin syke, tosin me onnistuimme näkemään siitä vain häivähdyksiä.

Ultraaja ei onnistunut ottamaan mittoja sikiöstä, joten hän järjesti meille ensi viikon maanantaiksi uuden käynnin samaan hintaan. Samassa yhteydessä saamme toivon mukaan myös kuvia! Hieman tästä visiitistä jäi epävarma olo, mm. ultraajan kommenttien johdosta. Jos joku muistaa vielä Sintin aikaista varhaisultraa, tämä samainen rouva möläytti heti alkuun, että "Voii kyllä nyt näyttää siltä, että kehitys on pysähtynyt kesken kaiken", ennen kuin oli edes päässyt toteamaan kunnolla tilannetta. Onneksi tällä kertaa taso ei ollut aivan samaa luokkaa, mutta nytkin hän antoi heti alussa ymmärtää, että sikiö näyttää kovin pieneltä ja tiedusteli, että onko mahdollista että viikot olisivatkin pienemmät.

Sitä jäin vain miettimään, että kuinka viikot voisivat olla pienemmät...? Jos edellisestä kierrosta ei tärpännyt, mikä on fakta, ja hedelmöityskerta ei olisikaan ollut se minkä luulimme vaan viikkoa myöhemmin, olisi edellisten kuukautisten alkamispäivä silti aivan sama. Eli eihän se mitenkään vähennä tai lisää viikkojen määrää. Sikäli ultraajan kommentti oli minusta hiukan outo.

Eräs potentiaalinen yllätys siellä ruudulla kuitenkin piili. Ultraajarouva löysi kohdusta toisenkin ruskuaispussin, jonka sisällöstä hän ei oikein päässyt selvyyteen. Todennäköisesti se on toinenkin hedelmöittymään lähtenyt munasolu, mutta jonka kehitys on kuitenkin pysähtynyt. Näin ollen se on tyhjä ja joko poistuu ajan myötä kohdusta tai jää sinne raskauden loppuun saakka. Mutta mutta, jos ensi maanantaina senkin sisältä löytyy jotain, on olemassa riski että meille tulee kaksoset!!

Iik - pelottava ajatus ;)

Joku saattaakin muistaa, että ennen Sinttiä toivoin kovasti kaksosia ja taisin sitä useampaankin otteeseen julistaa. Nyt sen sijaan kun olen jo yhden saanut kasvamaan ohi vauvaiästä, ajattelen kauhulla sitä, että niitä pitäisi kyetä hoitamaan yhtäaikaa kaksi kappaletta! Hyvästi lepo, hyvästi vapaat hetket. Hyvästi rauhalliset imetyshetket yhden vauvan kanssa kun toinen ryhtyy vaatimaan ruokaa tasan samaan aikaan.  Be careful what you wish for....:)

Nooh, mutta eipä mennä asioiden edelle vaan nyt on parasta odottaa rauhallisesti ensi maanantain uusintaultraa ja katsoa mitä sieltä löytyy (jos edes yksi varma syke niin olisin onnellinen). Kuten aiemmin sanoin, eilisestä jäi vähän epävarma olo eikä ultraajakaan missään vaiheessa sanonut onnitteluja tms. Haluan siis varmistua tästä raskaudesta kunnolla, ja sitten kyllä miehen kanssa jotenkin juhlistamme asiaa! Ihmeen kylmäpäinen olenkin osannut olla, tavallisesti lähden heti intoilemaan asioista satasella, enkä malta yhtään jarrutella vaikka se toisinaan hyväksi olisikin. Ehkä sitten viiden päivän päästä saan mielenrauhan, näin ainakin hartaasti toivon :)

10 kommenttia:

 1. Ihme ultraaja. Mä olisin jo täräyttänyt, verbaalisesti.

  Kyllä kaksosista selviää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, olimme etukäteen henkisesti valmistautuneita siihen, että todennäköisesti nyt rouvan suusta pulpahtaa jälleen jotain yhtä "korrektia" joten emme olleet niin yllättyneitä...

   Poista
 2. Paljonko sulla nyt pitäis olla viikkoja? Ymmärrän tuon ultraajan kommentin, mullahan kun on pitkä kierto, niin mulla viikkoja on ollut oikeesti vähemmän kuin perus 28 päivän kierrolla. Eli kun mun kierto on 35pv, niin oikeesti viikkoja on ollut vasta 6+0 kun 28pv kierrolla oiskin jo 7+0. Vaikka neuvolassahan ne lasketaan aina tuolla 28 päivällä, kunnes toisin todistetaan :)

  Mutta siis mullahan toisessa raskaudessa kävi just samalla tavalla! Eli ekassa ultrassa näkyi vaan ihan häivähdys sykettä, sillon viikkoja oli muistaakseni 7+0. Siitä viikon päästä näkyi pieni jo ihan hyvin, sillä oli jo käsien ja jalkojenkin alut näkyvillä! Ja mulla siis voimakkaasti taaksepäin kallistunut kohtu. Siskolla puolestaan näkyi varhaisultrassa se toinenkin raskauspussi, mutta siellä ei ollut mitään ja onneksi niin - niiden lapsilla on ikäeroa 1v5kk ja ois ollu aika hurjaa, jos ois tullu kaksoset, kun isompikin oli vielä tosi hoivattava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veera, nyt pitäisi olla 6+4, ultratessa siis 6+3. Yritin varata ajan alunperin 6+4 mutta hänellä ei ollut aikoja, ja hän sanoi että edeltävän päivän iltanakin pitäisi näkyä jo syke.

   Hmm, mulle tuollainen viikkojen laskenta on ihan uutta tietoa. Sehän tarkoittaisi, että myös minulle tulisi tuohon 30 pvän kierrolla pikkaisen lisää..!

   1v5kk ikäero kuulostaa hurjalta :) Vaikka olemme mekin ajatelleet, että ei tästä meillekään aivan simppeliä tule vaikka ikäero olisi 2v, sillä myös 2v ikäinen on niin kamalan pieni. Onneksi sentään osaa sitten jo itse syödä ja ilmaista mitä haluaa, että sekin jo vähän auttaa :)

   Poista
 3. Hih, voin jostain syystä kuvitella tunteet tuosta kaksosuuden mahdollisuudesta ;) Mutta kyllä, kaksosistakin selviää hengissä (vaikkei aina siltä tunnukaan)! ...tai ainakin oletan niin, mistäpä minä tiedän mitä vielä on tulossa! Täällä jännätään kovasti uutta ultraa teidän puolesta, tulehan kertomaan sitten uutiset! Peukut on pystyssä ainakin yhden sykkivän sydämen puolesta, salaa hieman toisenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Kävin katsomassa sun ompeluksia, kyllä ne vaan on mahtavia!

   Poista
 4. Jos ovulaatio on ollut myöhemmin kuin normaalisti, sillä tavalla viikot voivat olla pienemmät. Ovulaatiohan sen hedelmöityshetken määrää. Etkö todella tuota tiennyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta ovulaation ajankohta ei määrää raskausviikkoja vaan edellisten kuukautisten alkamispäivä!

   Poista
  2. ^Mutta siinä on oletuksena 28 päivän kierto ja ovulaatio 14. päivä. Jos kierto on pitempi tai lyhempi/ovulaatio on ollut eri aikaan, viikot menevät edellisten kuukautisten mukaan laskettuna väärin. (Ja näitä sitten np-ultrassa oiotaan, jos heitto on riittävän suuri.)

   Poista
 5. Vitsit mitä kivaa uutista täältä löytyikään. Minäkin täällä peukuttelen uuden ultran ja pienen sykkeen puolesta :) Toivon, että kaikki menee hyvin ja jos sieltä on kaksi tullakseen niin olen ihan varma, että näin on tarkoitettu ja selviätte kyllä! Ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista