tiistai 7. heinäkuuta 2015

Hyvää syntymäpäivää, pikkuinen!

Kultaseni,

tänään on kulunut vuosi siitä kun synnyit, on siis syntymäpäiväsi. Synnyit niin helposti, solakka poika, ja toisissa olosuhteissa olisin ollut helpottunut, nauranutkin kevyttä synnytystä ja iloinnut saapumistasi. Mutta kohtalo päätti toisin. Sinä joka olit niin eloisa ja liikkuvainen poika, saavuitkin maailmaan hengettömänä. 

Usein mietin, millainen olisit nyt. Ihan varmasti pitkä ja hoikka, tiedän sen, mutta olisitko nauravainen ja iloinen kuten siskosi? Vai mietteliäs ja rauhallinen? Osaisitko näin yksivuotiaana jo kävellä vai viillettäisitkö ympäri asuntoa huonekaluista kiinni pitäen? Miten puhuisit, osaisitko sanoja vai pohtisitko niitä vielä? Entä olisitko isin vai äidin poika? Olisitko hyvä vai huono nukkuja?

Ennen rakenneultraa muistan etten toivonut erityisesti poikaa tai tyttöä, ajattelin että molempi parempi. Toivoin tervettä, onnellista vauvaa, mutta en muistanut toivoa sinua pysymään elossa. Usein mietin, mitä olisin voinut tehdä auttaakseni sinua selviämään, mutta tiedän jo vastauksen. Äitinä kannan silti aina taakkaa siitä, etten voinut sinua auttaa. Tiedäthän, että olisin vaihtanut kanssasi osia koska vain.

Tänä päivänä, vuoden jälkeen, en pysty näkemään pientä liikkuvaista taaperoa vaan mielikuvani ovat ikuisesti pysähtyneet siihen pieneen, vastasyntyneen vauvaan joka käsivarsilleni nostettiin. Nuo piirteet painan ikiajoiksi mieleeni ja hellin kuin kalleinta aarretta. Kuvittelen sinut taivaaseen, olomuotosi kaikkea olevaista suuremmaksi ja mielesi rauhaisaksi ja tyyneksi. Uskon, että voit hyvin ja joskus vielä liityn seuraasi, kun sen aika on.

Äiti rakastaa sinua hurjan paljon, suukkoja ja haleja. Pidä huolta isosiskosta.

Rakkaudella, 
Äiti

14 kommenttia:

 1. <3 voimia Verona. Kirjoitat niin kauniisti.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Oot ollut mielessä koko päivän, muistin, että on teidän Enkelipojan syntymäpäivä. Mielessäni toivotinkin jo aiemmin teidän pienelle hyvää syntymäpäivää, ja surin sitä, ettei hän ole sitä täällä teidän kanssa viettämässä, niin kuin kuuluisi. Voimia ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. <3
  Jostain syystä tästä tuli mieleen Samuli Putron laulun sanat, jotka laitan tähän vähän muokattuina:
  "Kyyneleitä virtaa vasta alakerrassa/ On hiljaisuus niin täydellisen hiljaista/ että kuiskauskin on huuto/ En vaihtais sekuntiakaan/ ... Olit poikaseni silloin/ olet poikaseni nyt."

  VastaaPoista
 5. Koskettavan kauniisti kirjoitat pojallesi. <3 Lohdun ajatuksia yhä täältä, olet näinä päivinä ollut paljon mielessäni.

  VastaaPoista
 6. Myöhäisesti hyvää syntymäpäivää Enkelipojalle sinne jonnekin! ♥ Ja halaus ja voimia äidille. ♥ ♥ Meilläkin ensimmäinen syntymäpäivä lähestyy, huh. :/ Miten kaikesta voi olla niin vähän aikaa ja toisaalta jo niin kauan?

  //minea

  VastaaPoista
 7. Hyvää syntymäpäivää, Enkelipoika. Kohtalosi on koskettanut monia meitä ruudun takana olevia ventovieraita ihmisiä. Muistutat meitä siitä, kuinka tärkeitä läheiset ihmiset ovat ja kuinka elämä on epäreilua ja arvaamatonta.
  Voimia äidillesi, isällesi ja isosiskollesi.
  T. Karo

  VastaaPoista
 8. Yhdyn Karon sanoihin. Lämpimin ajatuksin olette mielessä. <3 t. Minni

  VastaaPoista