lauantai 8. lokakuuta 2011

RV 30+5: Vaatepulmia

Näin loppuraskautta kohden alkaa olla yhä enemmän haasteita vaatetuspuolen kanssa. Pari kuukautta sitten ostin H&M:ltä kahdet tosi kivannäköiset mammafarkut, mutta aika pian kävi ilmi, että ne olivat sittenkin liian napakat. Toisia olen pystynyt käyttämään aina silloin tällöin lyhyitä aikoja, mutta toiset olen jättänyt suosiolla kaappiin koska näiden molempien vyötärönauha alkaa istuessa painaa epämukavalla tavalla, varsinkin autoillessa. Kaduttaa että menin ostamaan kahdet housut kerralla, koska tässä vaiheessa masu kasvaa ja kroppa muuttuu niin hurjaa vauhtia että olisi parempi ostaa aina vain yhdet kerralla ja sitä mukaa kun tarve jälleen muuttuu. Toisaalta, onpahan nyt seuraavaa raskautta varten odottamassa kokonainen vino pino housuja kaapissa ;)

Aiemmin pohdiskelin myös äitiystalvitakin ostoa, ja päätin tilata tämän Elloksen kivan mallin. Sain jonkun hurjan alekupongin joita kyseinen kauppa postittaa jatkuvasti, joten takille ei jäänyt hintaa kuin n. 65 euroa postareineen (laskua ei ole kyllä vielä näkynyt). Ei se ihan niin pitkä ollut kuin kuva antaa ymmärtää, mutta se istuu mukavasti ja on samalla tyylikäs, eli voi käyttää töissä ja vapaa-ajallakin. Tilasin varalta 2 kokoa, 34 ja 36 joista isomman sai palauttaa, sillä se oli päällä suorastaan hurjan väljä. Nyt tässä vain odotellaan, että ilmat viilenevät tarpeeksi jotta takkia pääsee pian käyttämään sillä tällä hetkellä käyttämäni trenssi ratkeaa pian liitoksistaan!

Tällä hetkellä kaikista mukavimmat vaatteet päällä olisivat mekot ja leggingsit, mutta niitä tuntuu löytyvän tosi heikosti. Paljon on tarjolla mekon nimikkeellä myytäviä tunikoita, mutta jotka yltävät hädin tuskin pepun alle tai edes puolireiteen, joten en tosiaankaan voi töihin pukea niin lyhyttä vaatekappaletta. Minulla on pari mekkoa joita olen pitänyt, mutta toinen ei ole mama-mallistoa ja alkaa vatsan kasvaessa nousta helmasta uhkaavan lyhyeksi. Pitäisi siis löytää jokin kiva ja pidempi mekko vielä vaatekaappiin niin tietäisi pärjäävänsä tämän loppuajan töissä kohtuu siistillä vaatetuksella. Olen ostanut lisäksi parit paksummat mama-sukkikset, mutta sellaisia kalsaripaksuuden omaavia leggingsejä löytyy tosi heikosti, ainostaan Lindexiltä olen löytänyt yhdenlaisen mallin mutta nekin ovat tosi ohuita ja melkeinpä läpinäkyviä, eli ehkä sopivampia kesäkäyttöön. Tietääkö kukaan mistä löytyisi kunnon paksuja mama-leggareita?

Vaatteista masun kasvun huomaa kyllä ylipäätään kaikista selvemmin :) Olen pärjännyt tosi pitkälle ihan tavallisilla puseroilla ja t-paidoilla joita kaapista on löytynyt sillä kangas on joustanut sen verran. Nyt kuitenkin vatsa alkaa saavuttaa sellaisia mittoja, että ne samaiset paidat alkavat näyttää päällä pikkaisen naurettavilta kun helma loppuu kesken mahan päältä. Ostin Mamalicious-mallistosta itselleni mustan poolopaidan ja se on kyllä aivan ihana päällä. Melkein tekisi mieli ostaa toinenkin eri värisenä mutta koska käyttöaika jää niin lyhyeksi niin en taida sittenkään viitsiä.

Olen myöskin koko ajan odottanut sitä, että joudun ostamaan kaupasta äitiysalushousuja, mutta olen pärjännyt ihan loistavasti omilla alkkareilla. Jossain kaupassa minulle tuputettiin kesällä sellaisia, sanoen että tulen ehdottomasti tarvimaan niitä mutta sitä päivää ei ole tosiaan vielä näkynyt. Onko joku joutunut hankkimaan niitä?

Ja mitenkäs muuten te kanssaodottajat olette ratkoneet vaatepulmia? Ovatko farkut tuntuneet loppuun saakka mukavilta päällä, toisin kuin minulla?

11 kommenttia:

 1. Mie en oo ostanu yksiäkään mamma-alkkareita. Mies koki ne niin seksintappajina, kun näki ne kaupassa, enkä kyllä ole itse kokenut tarvitsevani niitä..

  Farkkuja en oo tykänny käyttää koko raskauden aikana, nuo mammamalliset farkut ei jostakin syystä istu yhtään miulle ja ne tuntuu tosi epämukavilta. Legginsseillä ja tunikoilla ollaan menty ja hennesiltä ostettu farkkuhame on ollu ihan paras!

  Tuo elloksen takki on kyl niin kaunis! miun pitäs itelleni löytää kans joku siistimpi takki talveen, mutta sitten joskus synnytyksen jälkeen..

  VastaaPoista
 2. Henkkamaukan postimyynnin kautta saa ainakin mammamallin kalsaripaksuja legginsejä (löytyy muistaakseni sieltä trikoot-osastolta jos nettisivun kautta tilaa). Voi myös tilata ihan normikoon mukaan. Itse tilasin ensin L:n kun tuntuu, että on kaikissa vaatteissa joutunut siirtymään isompaan kokoon, mutta sitten kävikin ilmi,että oma M koko riittää ihan hyvin. Näillä tarkenee mukavasti jopa näitten mekko/tunikahässäköiden kanssa.

  VastaaPoista
 3. Mulla on henneksen mammafarkut päällä tosi usein, ovat ainakin tällä hetkellä kivat. Ehkä myöhemmin mahan vielä kasvaessa voivat tuntua tukalilta.

  Leggareita olen itsekin etsinyt, kun kaikki ovat juurikin noita ohuita. Talveksi olisi kiva löytää paksummat, joten vinkkejä kuulisin minäkin mielelläni.

  Mamalicious-topin ostin viikonloppuna, ihanan pitkä ja maha mahtuu siinä kasvamaan vielä kunnolla. Ei silti näytä oudolta, vaikka pidän sitä jo nyt, kun selästä irvistelevät lyhyet topit ärsyttävät. :)

  VastaaPoista
 4. Mulla kävi myös niin, että alku/keskiraskaudessa ostetut resorifarkut kiristävät nyt viimeisillä viikoilla eli oilsi kannattanut ostaa jotkut housut vasta ihan lopussa. Alkuaikoina vaan oli innokkaampi ostelemaan mamavaatteita, nyt vaan odottaa, että pääsisi pitämään normaaleja kuteita :)

  Alushousuja en mamamallisia ole hommannut, koska hyvin pärjää hipsterimallisilla loppuun asti. Sinne mahan alapuolelle se reuna jää kuitenkin. Alusvaatteista imetysliivejä ostin muutamat jo valmiiksi sairaalakassiin.

  VastaaPoista
 5. Täällä mennään tällä hetkellä joko verkkareissa kotona (H&M á 19,95 € M-koko) tai sitten koon 44 Mama-farkuissa (H&M á 39,95 €) muihin housuihin ei kirjaimellisesti olekaan asiaa! :D Kiristävät pahuksenmoisesti. Tuo koko 44 oli silloin ostettaessa 2 vko:a sitten jotenkin ihan megaison tuntuinen, mutta nyt kyllä oikeasti arvostan enempi sitä, että ovat mukavat päällä ja ihan inhimillisen näköiset Bootcut-lahkeineen etenkin jos on pitkä neulepaita lisäksi päällä. Jos olisin ottanut kokoa 42, niin nyt joutuisin pakosti ostamaan kuitenkin vielä yhtä kokoa isommat.

  Täälläkään ei ole mamma-malliset alushousut käytössä, eivätkä kyllä tule olemaankaan. Lindexillä on tosi kivoja ihan niitä ns. peruspikkuhousuja ja niillä on menty tähän saakka ja mennään loppuun asti. Sen verran olen synnytystä ehtinyt pohtia (turhamainen kun olen), että sairaalaan otan 100-varmasti omat alusvaatteet mukaan ja vaikka sitten joutuisinkin vaikka alushousut kertakäytön jälkeen heittämään roskakoriin, niin omat otan käyttöön. Jotenkin synnytys ajatuksena tuntuu muutenkin niin älyttömän henkilökohtaiselta ja primitiiviseltä, että tiedän itselläni olevan huimasti paremman olon, kun saan käyttää omia alusvaatteita ja yöpukua.

  Imetysliivejä tilasin kaksin kappalein, kun olivat H&M:ssä tarjouksessa. Tällä hetkellä käytössä on 80D, joten tilasin 85D-kupit. Tulevat kyllä varmasti testikäyttöön jo ennen Tyypin syntymää.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti et käsitä tätä nälvintänä vaan ihan vilpittömänä kysymyksenä: Olet monta kertaa kirjoittanut "seuraavista raskauksistasi", ilmeisesti uskot saavasi suurperheen? Miten ihmeessä pystyt olemaan niin luottavainen, eikö tämä nykyinen raskautesi alkanut hoidoilla pitkän odotuksen jälkeen?

  Minä olen tullut kahdesti raskaaksi heti halutessani enkä silti koskaan suhtautunut asiaan itsestäänselvyytenä tai puhunut "sitten kun meille tulee lapsi" edes heti raskauksien konkretisoiduttua. Ehkä kyse on taikauskosta, mutta tuntuu samaan aikaan vilpittömän positiiviselta ja hieman naiivilta kun lapsettomuustaustainen, ilmeisestikin iäkkäämpi (?) esikoisvauvaa odottava puhuu seuraavista raskauksista jonkinlaisina väistämättä tapahtuvina faktoina, kun se ekakin on vielä mahassa etkä tiedä millainen vauvavuosi tulee olemaan.

  Kirsikka

  VastaaPoista
 7. Kaunis takki!Olen itse pohtinut myös takin hankintaa, mutta toistaiseksi päätynyt siihen, että otan äidiltäni takin lainaan, jolla sitten mennään joulukuussa laahustaen jouluostoksilla ja sitten sairaalaan. Toistaiseksi olen viipottanut takki auki:)Huvittava näky olen ollut varmasti lenkillä,kun urheilutakkini on alhaalta auki, ylhäältä kiinni ja jalassa on juoksutrikoot (kun muut ei jousta enää tarpeeksi). Alkkareissa olen vannoutunut Lindex-fani, hyviä lycraisia housuja saa nykyään myös perusmustan ohella violettina ja oranssina, tuo vähän piristystä aina niin mustaan valikoimaan. H&M:n ammafarkut ovat toimineet mulla hyvin,toistaiseksi olen pärjännyt yksillä farkuilla ja lappuhaalareilla kaikenlaisten mekkojen ohella. Asokselta olen tehnyt myös onnistuneita tilauksia. Mutta kyllä tässä itsekin jo kaipaa, että pääsee takaisin omiin vaatteisiin...

  VastaaPoista
 8. Olen pohtinut ihan samaa kuin Kirsikka! Mistä tuo positiivinen usko tulevaan löytyy oikein? Lapsettomuushoitoblogeissa sävy on usein jotenkin erilainen, enkä nyt tarkoita, että täällä sen sävyn pitäisi olla sama. Tuo ero vaan mietityttää ja kiinnostaa. Itsekin omaan raskauteeni suhtauduin aikoinaan hyvin matalaprofiilisesti, koska lapsen saaminen tuntui niin harvinaiselta "herkulta". Jos saat kiinni, mistä puhun?

  Toivon tosiaan, että tämä raskaus päättyy onnelliseen synnytykseen (ja miksi ei päättyisi?) ja, että saat vielä niin monta lasta, kun haluat - hoidoilla tai ilman! Kaikkea hyvää sinulle ja mahan asukille! :)

  t. Arabella

  VastaaPoista
 9. Täällä mennään myös leggari ja farkkuhaalari linjalla. H&M mammafarkut on sopivat kooltaan, mutta istuessa mahasta tuntuu pahalle se resori. Jos voisin, eläisin leggareissa ja H&M mammacollareissa koko ajan. Ittellä on Elloksen over size-neule ja H&M farkkumekko parhaat tällä hetkellä, ei purista kiristä eikä ahista. Ostin myös sellasen trikoisen minihameen, jonka voi laittaa neuleen/mekon alle jos pelottaa että helma nousee, kätevä ja maksoi 4.95 H&M:llä. Ja tuo on kyllä totta mitä kirjotit, useat mekot ja neuleet on varsinkin meille hivenen pidemmille aivan liian lyhyitä, eikä niissä ole töihin asiaa. Tuo takki on hyvä, miä toivon että pysyis näin lämpimänä ja pärjäis jouluun saakka trenssillä... haha mitä toiveajattelua!

  VastaaPoista
 10. Tuo takki on tosi kiva! Vaikuttaako se kuinka lämpimältä?

  Mulla on käytössä 2 normaalia villakangastakkia, jotka on rinnasta alaspäin levenevää mallia. Mutta en usko, että ne menevät enää talvella kiinni. Toinen puristaa jo nyt tisseistä.

  Gina Tricotin ja H&M:n legginseillä olen pärjäillyt. Ja yhdet mustat kapeat Mama-housut ostin Hennesiltä (19,90e). Yläosina oon käyttänyt Gina Tricotin M ja L-koon trikoomekkoja ja tunikoita. Ne on ihan hillittömiä telttoja, joten ei varmastikaan purista :)

  VastaaPoista
 11. Tytti: hahhahhaa, no seksintappajia ne alkkarit on ainakin ihan varmasti!! Onneks en ole tarvinnut ;)

  Sandy: kiitos vinkistä, täytyypä heti käydä tsekkaamassa!

  Paukkuliini: Kyllä ne H&M mamafarkut on varmasti ihan hyviä, mutta mun olis ilmeisesti pitänyt jo siirtyä seuraavaan kokoon. Jo se masutuubikin puristaa. En tiedä, ehkä täytyy sittenkin antaa periksi ja ostaa VIELÄ yhdet farkut, kun kerran olen farkkutyttöjä niin henkeen ja vereen...

  Anonyymi: No se koko muuttuu ilmeisesti siinä raskauden edetessä joka tapauksessa joten pitäisi ostaa vaan sitä mukaa tarpeellinen määrä vaatteita että juuri ja juuri pärjää. Ja argh, nuo IMETYSLIIVIT. Ne on suorastaan pelottavia! :) En tiedä missä vaiheessa niitä oikein uskaltautuisi hypistelemään ja ostamaan. Tällä vaatteiden pieleenmenoprosentilla ostan takuulla aivan väärän kokoiset ja joudun sit kuitenkin synnäriltä kauppaan taas :D

  Pingu: Verkkarit, AAH! Ne on ihan parhaita päällä :) Ehkä mun täytyy sit kuitenkin uskaltautua ostamaan vielä yhdet farkut kun niissä on aina mukavinta olla (verkkareiden ja college-housujen jälkeen)...

  Kirsikka & Arabella: Aiheelle omistettu oma postaus :)

  Sihvu: Mahtavaa että sulla on joku jolta lainata takkia. Kyllä itsekin vähän mietin, että tuntuu hullulta ostaa kallis takki kahden kuukauden käyttöä varten, mutta toisaalta ei tässä oikein muitakaan vaihtoehtoja ollut. No nyt se on ostettu eikä enää voi katua :)

  Mammamarian: Oliko se trikoohame siis mama-malllistoa vai ihan tavallista? Voisi nimittäin itsekin harkita...Minä taas pelkään etten pärjää edes tuolla villakangastakilla sinne joulukuun puoliväliin :)

  Malla: No se on sellainen perus villakangastakki eli ei millekään paukkupakkasille tarkoitettu mutta ajattelin sitten lisätä alle vaatetta. Ja en usko että tulee hirveästi ulkoiltua joten lähinnä se olisi käytössä aluksi työmatkoilla ja sitten äippäloman puolella asiointi- ja kauppareissuillla jne. Tuo Elloksen takki on sikäli jännästi tehty, että se on nappien jälkeen "auki" eli siellä ei ole vetskaria eikä nappeja joten ei tarvi miettiä takin kiristämistä. Pitänee piipahtaa Gina Tricotilla kun noin suosittelit :)

  VastaaPoista