sunnuntai 18. joulukuuta 2011

RV 40+6: Meidän "lastenhuone"

Valitettavasti ei vieläkään mitään synnytysuutisia täällä. Toisaalta en sitä enää odotakaan vaan olen vakuuttunut siitä, että meidän raskaus menee käynnistykseen, kun kaikki oireet edelleenkin loistavat poissaolollaan. Viime päivinä on ollut monenlaista ohjelmaa ja olen juossut sinne tänne asioimaan tai tapaamaan ystäviä, ja niiden tuloksena kova väsy sillä tämän kropan liikuttelu paikasta toiseen ei ole enää mitään kevyttä hommaa. Niinpä olenkin jatkanut harrastamiani päivätorkkuja hyvällä omallatunnolla, ja varsinkin miehen kanssa olemme nukkuneet aivan uskomattoman pitkiä yöunia nauttien niistä vielä kun se on mahdollista! Nukkuminen on ihanaa ja sitä on hyvä tehdä vähän varastoon kunnes mahdollinen valvominen alkaa :)

Olen myös lukenut viime aikoina useita kirjoja, sillä niitä on jotenkin päässyt kertymään kirjahyllyyn. Yksi parhaista lukukokemuksista oli ehdottomasti Anna-Leena Härkösen uutuuskirja "Onnen Tunti", joka kertoo sijaisperheenä aloittavasti pariskunnasta. Kyseisen kirjan taisin lukaista alusta loppuun itsenäisyyspäivänä, aloittaen iltapäivällä ja lopettaen juuri ennen Linnan juhlia ;) Ei vaan voinut laskea opusta kädestä pois ennenkuin sain tietää miten tarina päättyy.


Tähän loppuun sitten esittely meidän "lastenhuoneesta", kuten otsikkokin lupaa. Lastenhuone on lainausmerkeissä koska sellaistahan meidän kaksiossa ei varsinaisesti ole, vaan nukumme kaikki sulassa sovussa sitten ainokaisessa makkarissamme. Pinnis on löytänyt paikkansa ihan meidän sängyn vierestä minun puoleltani, ja muutama päivä sitten petasin sen valmiiksi, sillä ajattelin pienokaisen saapuvan ihan milloin tahansa. Kyseessähän on Brio Two-sänky, ja sieltä löytyy yhteensopiva reunapehmuste + lakanat. (En vielä ole ihan varma mitä teen tuon reunapehmusteen kanssa sieltä osin missä on laskettava laita, mutta ehkä kierrän sen takaisin jättäen yhden reunan kokonaan vapaaksi.) Päässä on Hello Kitty-soittorasia, jota kuuntelemme jokailtaisen mahanrasvauksen yhteydessä. Luulen, etten tule käyttämään äitiyspakkauksen pahvilaatikkoa nukkumiseen ollenkaan, mutta saatan vuorata sänkyä peitoilla tai tyynyillä vähän pienemmäksi jos näyttää että vauvaparka hukkuu kaikkeen tuohon tyhjään tilaan ja tuntee olonsa turvattomaksi.

En muuten tajua, millä standardilla se äitiyspakkauksen peitto oli oikein tehty, sillä tuo myös standardikokoinen pussilakana ei ollut sen kanssa kovin yhteensopiva! Tai siis pussilakanaa oli aivan mahdottomasti joten reunat jäivät ihan tyhjiksi. Nyt se ei vielä haittaa, joten käänsin ylimääräiset reunat alle piiloon, mutta jatkossa voi olla että pitänee ostaa uusi peitto ettei se pyöri ja myttäänny lakanan sisään :(


Hoitopöytä on myös Brio Two-mallistoa ja siihen sain vihdoin hommattua halutut korit ja laittelin niihin vauvan hoitotarvikkeita. Tämä siis Sandylta lainatulla idealla :) Ylhäällä vasemmassa pikkukorissa on kertisvaipat yöksi vastasyntyneen kokoa, ja oikeanpuolimmaisessa on erilaisia rasvoja, harja, pumpulia, pyllypyyhkeitä jne. Alhaalla vasemmalla on ne vähäiset kestovaipat joita vielä tässä vaiheessa omistan, mutta kokoelma tulee varmaan lisääntymään myöhemmin. Oikeassa korissa on pikkupyyhkeitä vaaleanharmaana ja vaaleanpunaisena, sekä perällä osa meidän harsoista.

Muuten kaikki alkaa olla kasassa, mutta jotain kuvitusta ja viihdykettä vauvalle vielä voisi harkita, esim. mobilea. Mutta kannattaako se laittaa mieluummin sängyn vai hoitopöydän yhteyteen, mitä suosittelette? Jos se on sängyn laidassa kiinni niin meneekö vauvalla nukahtaminen pipariksi kun on liikaa katseltavaa ympärillä...?

14 kommenttia:

  1. Ja mä jo niin odottelin, että hän olisi syntynyt. :) No, ennemmin tai myöhemmin.

    Ihana sänky. Meillä mobile päätyi hoitopöydän päälle, koska tähän mennessä Tyyppi on aina nukahtanut siinä vaiheessa, kun on sänkyyn nostettu. Ehkä sitten, kun muutaman kuukauden ikäisenä aletaan rakentaa jonkinlaista rytmiä, niin sitten voidaan hankkia mobile katseltavaksi myös sängyn päälle.

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä odotuksen loppusuoralle! Täällä eletään ihan hengessä mukana, mikä on ihan hassua, kun ei tunneta toisiamme - tai mä tunnen sut tämän ihanan blogin myötä kyllä :) Kovasti siis täälläkin odotellaan pienokaisen syntymää ja käynkin useasti päivässä katsastamassa tilanteen. =)

    Suvi

    VastaaPoista
  3. Söpö sänky! Nuo korijutut on varmaan ihan kätevät, tulee luultavasti käyttöön meilläkin. Hoitopöytää ei vielä ole, mutta jospa se vielä kotiutuu ennen vauvaa. Onhan tässä vielä aikaa.

    VastaaPoista
  4. Mobilesta ei ollu meillä iloa ensimmäiseen kahteen/kolmeen kuukauteen mutta sitten se alkoi kiinnostaa ja se laitettiinkin joka ilta (ja päiväunille) päälle kun mentiin nukkumaan. Se on käytössä edelleen, ikää tytöllä nyt lähes 1v 2kk.
    Nyt vaan neiti laittaa sen itse päälle :D

    VastaaPoista
  5. Me laitettiin alkuun vauva poikittain pinnasänkyynsä, ei tuntunut niin isolta se sänky sitten :)
    Äh, tänään oli se päivä kun veikkasin, että vauvasi syntyy. Pieleen meni siis :)

    VastaaPoista
  6. Hassua, että teillä ei pussilakanat sovi äitiyspakkauspeittoon, meillä ei tätä ongelmaa ole ollut. Todella söpö tuo teidän vauvan "nurkkaus" Meillä on mobile sängyssä kiinni(ei hoitopöytää, kun haluttiin vesipiste vaupanvaihtoon), mutta viimeisen kuukauden aikana(ikää siis melkein 4kk) on nukkuminen mennyt ihan todella pipariksi sen kanssa. Ensimmäiset kaksi kuukautta meidän tyttö tosin nukkui somistetussa äitiyspakkauslaatikossa.

    VastaaPoista
  7. Tosi kaunis on teidän vauvan nurkkaus! Meillä joudutaan odottamaan hoitotason ja hoitotarvikkeiden esillelaittoa laitokselta palautumiseen saakka, koska kissa änkeää joka ikiseen koriin makaamaan, vaikka se oliskin täynnä purkkeja.... Ja täytyy sanoa että oon kateellinen tosta nukkumisesta, NAUTI siitä! :D

    VastaaPoista
  8. http://www.wombi.fi/products.php?id=2 Tällainen vauvanpesä havaittiin ainakin meillä hyväksi, kun tytär nukkui alusta asti pinniksessä. Vetoketju pussukassa olisi poikaa, ettei mene pujotteluksi, mutta ilmankin pärjättiin jotenkuten. Tuolta voi tilata myös sen pelkän vaahtomuovirenkaan ilman makuupussia, jos haluaa vain "rajata" lapselle pesän. Hauskoja, kun saa itse suunnitella värit jos valmiit mallit eivät miellytä.

    Meillä mobile on sängyssä ja sitä on käytetty oikeastaan vain viihdyttämiseen (esim. minun suihkussakäynnin ajaksi; toimi n. 4kk ikään saakka) ja iltalaulua sitten soitti vedettävä raskausajalta tuttu pimputin. Kun tytär oli tarpeeksi väsynyt, niin ei jaksanut mobile kiinnostaa, mutta aamulla sitten taas viityi sitä katsellen jonkin aikaa ennen kuin alkoi tylsyysitkut. Hoitopöydällä palveli joku vanha kukanmuotoinen punakeltainen synttärikortti ja punakeltainen hymynaamajuliste.

    VastaaPoista
  9. Moi!Meillä Onni ja Ilona -kortit (http://www.onnijailona.fi/) on ollut alusta asti ihan ehdotonta viihdykettä. Ei välttämättä toimi tuossa hoitopöydällä, ellei oo seinää vieressä, mutta meillä poika jaksaa sylissä tuijotella niitä vaikka kuinka kauan eli suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista
  10. Pingu: Voi kuule, niin täälläkin odotellaan mutta ei vaan mitään tapahdu! :) Jos ei ensi yönä niin sitten viimeistään tiistaina, jos sinne käynnistykseen pääsisi...

    Suvi: Kiitos ihanasta kommentista! Mukava kuulla, että nämä minun jutut kiinnostaa :)

    Paukkuliini: Kiitos! Varmasti ehdit vielä ihan hyvin. Meillä puolestaan jäi periaatteessa aika viime tippaan moni hankinta eli jos vauveli olisi tullut etuajassa olisi ollut monta asiaa hankkimatta, mutta nyt kävi näin :)

    S.: Hyvä kuulla, voi olla siis etten rupea mitenkään hätäilemään tuon mobilen kanssa vaan katselen rauhassa :)

    Riina: Olipa hyvä vinkki, laitan ehdottomasti korvan taakse! Ja arvaapa vaan paljonko mua harmittaa että sinun tai vielä aiemmin veikanneiden arvaus ei osunut kohdalleen ;) En olisi ikinä uskonut, että loppupäästä löytyy se oikein arvannut...

    Anonyymi: Kiitos! Nyt minua rupeaa arveluttamaan, että onkohan "vika" siis sittenkin lakanoissa...no, ylisuuria voi aina tarvittaessa pienentää eli siitä ei jää onneksi kiinni.

    Mammamarian: Noh, periaatteessa meillähän on sama ongelma kissojen kanssa, mutta meidän katit on niin isoja ja lihavia että ne eivät noihin koreihin mahdu :D Toinen kissa on puolestaan suureksi harmikseni keksinyt nyt pinnasängyn ja on melkeinpä kerran päivässä hypännyt sinne kaikista kielloista huolimatta...todella turhauttavaa, enkä tiedä miten saisin sen pysymään poissa. En uskalla edes ajatella mitä tapahtuisi jos se hyppäisi nukkuvan vauvan päälle!

    Saralle: Oi miten ihania unipussukoita! Noita täytyy ehdottomasti käydä tutkailemassa jos tuntuu siltä että pinnista pitäisi "pienentää". Mun täytyy varmaan jossain vaiheessa käydä hommaamassa se mobile + jotain värikkäitä kuvia hoitopöydän yhteyteen.

    Heidi: Kiitos vinkistä, onpa hauskannäköisiä kortteja! Meillä itse asiassa tuollainen kortti poikineen menisi hyvin makuuhuoneen toiselle puolelle jolloin se tulisi ihan hoitopöytään kiinni, jolloin vauva voisi katsella sitä/niitä sivullepäin :)

    VastaaPoista
  11. Meillä laitettiin tyynyjä pinniksen jalkopäähän ja toiselle sivulle, niin saatiin vastasyntyneelle sopivamman kokoiseksi "pesä". Ja kyllä, vastasyntynyt näyttää aivan pikkupikkuruiselta sängyssään ja pinnasänky aivan valtavalta! :D Mä myös rullasin tuon yhden laidan pehmusteen pois siksi aikaa, kun pinnis oli kiinni meidän sängyssä. Kannattaa vain katsoa, että laita laskettuna pinnis ei olisi korkeammalla kuin oma sänkynne. Meillä taisi olla hieman korkeammalla, mutta laita laskettunakin se laita oli n. 5cm pinniksen patjan yli, eli vauva ei päässyt vanhingossakaan kierähtämään meidän sänkyyn. Vaikka eipä se kyllä niin pienenä meillä unissaankaan minnekään liikkunut, vaan nukkui aina siinä asennossa, mihin hänet sänkyyn laskettiin. ;)

    Mobile taas on meillä ollut viihdykkeenä eikä nukutusvälineenä. Ei koskaan sängyssä, vaan hoitopöydän yllä on yksi (joka ei soita musiikkia) ja yhtä olen pitänyt mm. pyykkitelineestä roikkumassa samalla kun olen itse levittänyt pyykkiä (tämä versio soi ja pyörii patterien avulla). Mulla ei siis ole kokemusta, auttaisiko mobile nukahtamaan - en ole uskaltanut edes kokeilla, ettei se vain virkistäisi Typyä! :D

    VastaaPoista
  12. Suloista! Meillä on sama sänky ja oli alkuun hoitopöytäkin. Sänky on säädettävän laidan ja korkeuden vuoksi tosi hyvä ja monikäyttöinen. Kun pehmusteen laittaa kiinni laskettavan laidan kohdalta riittävän löysälle, laita pääsee nousemaan siellä välissä. Ja sitä laskuominaisuutta ei kyllä tarvitse ennen kuin pohja on alatasolla eli ehkä joskus vajaan puolen vuoden paikkeilla tai myöhemminkin.

    Ja jälleen tsemppiä tulevaan!

    VastaaPoista
  13. Meillä käynnistettiin synnytys, kun raskaus oli mennyt yli kaksi viikkoa, ymmärsin silloin, että eivät tee sitä aikaisemmin ellei ole jotain terveydellistä riskiä. Mitä siis meillä ei ollut. Eli ei kannata ihan hirveästi olla siinä uskossa, että tiistaina käynnistetään. Se myös yleensä sovitaan etukäteen. No, käynnistyskään ei tuottanut tulosta (aluksi siis käynnisteltiin lempeämmin ja kun ei mitään, niin sitten tositoimiin, oksitosiinia suoraan suoneen) viikon verran meni supistellessa enemmän tai vähemmän, mutta päädyttiin sitten lopuksi sektioon, kun todettiin beibin olevan kasvotarjonnassa.

    Kissan hyppääminen sänkyyn on tosi ongelmallista ja kannattaa tosiaan tehdä töitä etukäteen sen kanssa, että kissa ei edes opi hyppäämään sänkyyn. Meillä pedattiin sänky valmiiksi ja laitettiin siihen päälle semmoinen verkko (jonka saa siis myös vaunuun laitettua). Kissa hoksasi aika pian, että sängyssä on verkko eikä sitten enää edes yrittänyt hyppiä sänkyyn. Tosin makuuhuoneen ovi pidetään aina kiinni, jos beibi nukkuu siellä sängyssä.

    t. lukijasi, jolla ei ole nimimerkkiä, eikä sitä jaksa keksiä ;)

    VastaaPoista
  14. Äni: Kiitti kommentista! Itse asiassa pinnis tulee varmasti laita laskettunakin olemaan meidän sänkyä korkeammalla, koska jälkimmäinen on aika matala...täytyneepä varmistaa vielä tuo turvallisuuspuoli jollain tavalla ettei vaan pääse käymään vahinkoa...!

    Mama M: Kiitos :) Olin kyllä ajatellut käyttäväni sitä laskuominaisuutta siihen, että yöllä saisi vauvan vähän helpommin nostettua viereen jos ja kun tulee niitä yöimetyksiä. Mutta toisaalta saa nähdä miten nämä hommat sitten lähtee rullaamaan, kun ei ole vielä mitään kokemusta! ;)

    Anonyymi: Kiitos kommentista! Puhuin itse asiassa tänään neuvolan terkan kanssa ja kysyin, että onkohan mahdollista että synnytys käynnistetään huomenna. Hän sanoi, että saattaahan se olla mahdollista ja kannattaa varautua jäämään sinne. Toisaalta jos mitään edistystä ei ole tapahtunut niin voi olla että passitetaan kotiin. Minun mielestäni kyllä tuo vauvan koko puhuisi puolestaan siinä mielessä, että käynnistys voisi ollakin paikallaan, mutta katsotaan miten huomenna käy, ja yritän olla avoimin mielin! Kiitos myöskin kissaneuvoista, mun on tosi vaikea estää kissaa muuten hyppäämästä sänkyyn kuin ehkä juurikin tuolla estesysteemillä josta mainitsit. Hmm, pitää koittaa keksiä jotain...

    VastaaPoista