maanantai 25. maaliskuuta 2013

Jatkosuunnitelmia

Tänään soitin heti maanantaiaamun kunniaksi klinikalle. Väänsimme ja käänsimme, mutta millään maailman laskuopilla toista PAS:ia ei saada mahtumaan huhtikuulle :( Meillä eräs matka tulee juuri niin hankalaan ajankohtaan. Klinikalla sanottiin, että ottakaa nyt vaan meistä kunnon loma, unohtakaa koko homma ja tulkaa toukokuussa uudelleen levännein mielin. Helpommin sanottu kuin tehty! Tämmöinen action-nainen ei ihan hevillä saakaan itseään rentoutumaan, kun prrojektia pukkaa...

Onneksi kuitenkin asia käytiin puhelimessa niin perusteellisesti lävitse, että nyt meillä on muutaman kuukauden tähtäimen suunnitelma selvillä. Toukokuussa tehdään PAS viimeisillä pakastealkioilla, mutta sitä edeltävällä ultrakäynnillä käydään lääkärin kanssa läpi hoitosuunnitelma uuden IVF-hoidon osalta ja saamme samantien reseptit kouraan. Pistokset pitää nimittäin aloittaa jo toisena kiertopäivänä, joten jos kuukautiset alkavat vaikkapa viikonloppuna (kuten nyt), ei siinä vaiheessa ehdi enää lääkärin pakeille. Jos puolestaan raskaus alkaa pakastesiirrosta, saamme repiä reseptit ja keskittyä nauttimaan ihan muista asioista :)

Aikataulujen kanssa tekee vähän tiukkaa, sillä klinikka on juhannuksen tienoilla kiinni muutaman päivän, mutta laskeskelin että sitä ennen kyllä ehditään loistavasti myös yksi IVF-kierros. Heinäkuussa puolestaan klinikka on jälleen kiinni mutta tällä kertaa useamman viikon, joten siihen mennessä toivon mukaan onnistutaan ettei tämä mene niin hirveän monen kuukauden päähän. Tätä hoitorumbaa aloittaessahan kerrottiin, että PAS:n onnistuminen on n. 30%:n luokkaa joten jos yksi kolmesta ei tärppää niin johan on kumma!

Muutamia riskejä luetellakseni yksi on ehdottomasti tämä hirveä rahanmeno, mutta toisaalta mitäpä sitä ei perheensä eteen tekisi. Toisekseen, miten ihmeessä saan sovitettua tämän kaiken jo ennalta täpötäyteen työkalenteriin?? Ja kolmanneksi, myös mies matkustaa aina silloin tällöin joten nyt on pidettävä peukut taas tanassa ettei mitään elintärkeää osu mahdollisten IVF-hoitojen kanssa samaan saumaan.

Ja sitten vielä näistä äskettäin alkaneista kuukautisista. Olen aika varma, että kyseessä on varhainen keskenmeno. Minulla oli vielä reilu viikko sitten aika selkeitä raskausoireita, ja tällä tarkoitan paljon tavallista tummempaa pissaa mitä esiintyi myös eka raskaudessa. Yhtäkkiä se alkoi sitten hiljalleen hiipua pois kunnes en enää hoksannutkaan että asiat olivat toisin. Nyt sitten puolestaan tämä vuoto on sen verran rajumpaa kuin normaalisti (ja onhan siellä tietysti enempi tavaraa ollutkin sisuksissa) että jostain sellaisesta on varmaan pakko olla kyse.

Olen ajatellut asian niin, että en anna itseni ryhtyä vellomaan missään negafiiliksessä sillä minulla on kuitenkin asiat tosi hyvin. Minulla on jo yksi lapsi joka sattuu olemaan maailman ihanin tyttö, ja pelkästään häntä katsoessa kaikki maailman murheet unohtuu. Pitää olla kiitollinen siitä hyvästä mitä on jo saanut, ja kaikki lisä on pelkkää plussaa! Me ollaan perhe myös ihan kolmistaankin :) Ja ennemmin tai myöhemmin tämä meidän perhe kyllä saa sen neljännen jäsenensä, se on varma juttu se.

3 kommenttia:

 1. Ihanan positiivisesti jaksat ajatella. Tsemppiä, toivotaan, että aikataulut toimivat eikä sen suhteen tule mitään hässäkkää.

  VastaaPoista
 2. Verona sulla on niin hyvä asenne, ihailen sitä! Selvät suunnitelmat, rutkasti toivoa ja ripaus realismia niin kyllä siitä hyvä tulee. Tsemppiä, kyllä se kakkonen putkahtaa vielä, tavalla tai toisella :)

  -Riikka

  VastaaPoista
 3. Hienoa lukea miten olet niin positiivisella asenteella liikkeellä. Toivotaan, että se kakkonen tulee teille joku kaunis päivä vielä.

  Sinulle on tunnustus blogissani: http://nyytille.blogspot.fi/

  VastaaPoista