torstai 21. maaliskuuta 2013

KP 29: Ollako vai eikö olla?

En sittenkään ole ehtinyt kirjoitella muita kuulumisia sitten edellisen kerran. Päivät ovat menneet nopeasti, mutta nyt kuukautisten alkamisen kynnyksellä on alkanut hermostuttaa aika lailla joten piti tulla tänne hieman purkamaan tuntojani.

Viime viikolla olin melkein vuorenvarma siitä, että nyt tästä siirrosta tärppäsi ja olin hyvällä mielellä. Viime päivinä sen sijaan on ruvennut jännittämään aika paljon, ja toissapäivänä kun olin töissä todella stressaavissa tunnelmissa, ajattelin hyvin pessimistisesti, että tähän samaan syssyyn ne menkatkin ihan takuulla alkavat! No, ei niitä vielä ole kuulunut ja nyt olisi kiertopäivä 29. Eletään siis juuri kriittisiä aikoja, sillä tavallisesti kierto on vaihtunut päivinä 28-30. Olen matkoilla joten en pääse pieneen kalenteriini (johon tavallisesti merkkaan tällaiset asiat) käsiksi, koska muutoin takuulla laskeskelisin keskiarvoja ja veikkailisin niiden perusteella miten käy :)

Olo on aivan normaali, eikä mitään fyysisiä oireita ole. Rintoja olen tökkinyt päivittäin, puolisalaa toivoen jotain lievää turvotusta mikä voisi osoittaa että raskaana ollaan, mutta ihan samanlaiset tyhjänpuoleiset kapistukset ne ovat kuin ennenkin imetyksen lopettamisen jälkeen. Eilen illalla lueskelin blogista Sintin raskausajan alkuajan oireita, ja silloin rintoja turvotteli jo näihin aikoihin, mutta toisaalta silloin oli taustalla IVF-hoidot eli hormonaalisia muutoksia jo pelkästään siitä syystä.

Viimeksi aivan ensimmäinen ja todella voimakas oire oli tiheään esiintyvä sudennälkä. Nyt olen ollut herkillä tuon saman suhteen, mutta en voi sanoa, että olisin jotenkin nälkäisempi kuin aiemmin. Päinvastoin, olen laihtunut ja paino on pudonnut 2-3 kiloa kolmen edellisen viikon aikana!

Voi että osaakin ihmistä jännittää...kunpa nyt vaan tärppäisi tästä kerrasta, sillä huhtikuussa meillä jäisi PAS väliin koska olemme juuri oviksen aikaan matkoilla vaikka miten päin laskisi :(

Klinikan ohjeen mukaan raskaustestin voisi tehdä aikaisintaan ensi viikon torstaina. Mitäs mieltä te olette? :)

8 kommenttia:

 1. Ooot!!! :) Mä ainakin kovasti täällä toivon teille plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan :) Mut kovasti vaan jotain pientä tuhruvuotoa rupesi pukkaamaan...:/

   Poista
 2. Toivotaan parasta :) Täällä ollaan niin hengessä mukana että! Mun oma vauvakuume vaan kasvaa ja kasvaa, mä en kohta enää kestä ja meidän on vaan pakko alkaa yrittää toista :). Tsemppiä ja virtuaalihaleja!!

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitti Riikka! Kyllä tämä vaan on niiiin tarttuva tauti :)

   Poista
 3. Minä varmaan olisin jo laukannut apteekkiin ostamaan herkimmän mahdollisine testin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei tarttisi edes lähteä laukkaamaan...kaapista löytyy nimittäin arsenaali liuskatestejä ja yksi Clearblue! Mutta en uskalla testata, iiks :)

   Poista
 4. Mulla ei ainakaan toisessa raskaudessa rintatuntemuksia ollut alussa ollenkaan. Luinkin jostain, että imetyksen jälkeen niin voi käydä. Eli elä siitä mitään päättele :)! Täällä jännitetään mukana!

  VastaaPoista
 5. Pidän peukkuja! Meidän tyttö on pari viikkoa Sinttiä nuorempi mutta toisen lapsen hankinta ei ole vielä edes käynyt mielessä. Mielenkiinnolla seuraan, mitä teidän elämässä tulevaisuudessa tapahtuu :)

  VastaaPoista