tiistai 12. maaliskuuta 2013

Takana onnistunut PAS!

Nyt se on sitten tehty, pakastetun alkion siirto nimittäin. Kaikki meni tosi hyvin, tosin ennakko-odotuksista huolimatta ensimmäinen sulatettu alkiopolo ei selvinnyt, vaan jouduttiin ottamaan toinen. Näin ollen molemmat top-alkiot on käytetty ja pakkasessa on enää ne 2 hyvää yksilöä. Positiivista oli se, että tämä kakkosalkio oli jo lähtenyt jakautumaan sulatuksen jälkeen 6-soluiseksi eli se vaikutti hyvin elinkelpoiselta. Samoin siirto sujui lääkärin sanojen mukaan kuin oppikirjasta, joten meillä on hyvät edellytykset raskautua jo tästä kerrasta. :)

Itsehän sanoin lääkärille skeptiseen sävyyn, että ei vaan voi käydä niin hyvä tuuri, että molemmat raskaudet lähtisivät yhtä onnekkaasti jo ensimmäisestä siirrosta. Hän puolestaan tuumasi, että päinvastoin eka kerran hyvät kokemukset nimenomaan povaavat lupaavaa onnistumisprosenttia myös tälle. Kai se on sitten uskottava ammattilaisen sanaa...!

Siirron jälkeisestä ultrasta kävi ilmi, että olin ovuloinut vasemmalta puolelta. Koska positiivinen testitulos osui lauantaille, epäiltiin että itse ovulaatio oli tapahtunut sunnuntaina. Tämän allekirjoittaisin itsekin ihan siitä syystä, että maanantaina kaikki ovisoireet olivat tiessään ja mahtava mahaturvotus oli kadonnut kuin pieru saharaan.

Muistan, että edellisessä siirrossa jännäsin sitä, että mitä jos siirto tehdään liian myöhään eli ovis on jo missattu. En ymmärrä miksen jo silloin älynnyt kysyä, koska nytkin se mietitytti ja lievästi huolestutti. Tälle löytyi kuitenkin erittäin looginen selitys: kohdun limakalvo on kuulemma valmiimpi ottamaan alkion vastaan heti ovulaation jälkeen. Jos siirtoa yritettäisiin tehdä ennen rakkulan puhkeamista, kohtu saattaa hylkiä alkiota eli on paljon epätodennäköisempää että se ei silloin pääse kiinnittymään. Nyt kaikki tapahtui siis tosi passeliin aikaan, joten kaikki oli otollista sille, että alkio voisi jäädä kyytiin.

Uskon muuten vakaasti, että raskauden jälkeen kroppa on tullut jotenkin paljon vastaanottavaisemmaksi. En muista ajalta ennen raskautta, että ovulaatiot olisivat olleet aivan näin voimakkaita. Jos ikinä, niin nyt tunsin oloni erittäin hedelmälliseksi :) Toivottavasti se on tosiaankin totta, ja omat ovulaatio-ongelmat olisivat väistyneet.

Klinikalta sain ohjeen, että torstaina 28.3. saa tehdä raskaustestin, jolloin olisi 4 raskausviikkoa täynnä (hui!). Koska tänään oli kiertopäivä 20, on kuitenkin todennäköisempää, että kuukautiset alkavat 7-10 päivän päästä jos en ole raskaana. Sekin pitää kuitenkin varmistaa raskaustestillä. Nyt vaan sitten jälkihoitolääkkeitä aloittelemaan ja toivomaan, että tyyppi pysyy kyydissä!! :) Joka lisäpeukku on tarpeen, vink vink.

Jotta tämä odotteluaika sujuisi rattoisammin, taidan keskittyä lähipäivinä Sintin kuulumisiin ja laatia vaikka sen Pingun toivoman Sintti & päivähoito - postauksen. Te muut, joita nämä raskaudenyrityskuulumiset eivät oikein kiinnosta, olette varmaan jo korvia myöten täynnä tätä ovista ja PAS:ia :D

16 kommenttia:

 1. Peukkuja! :) Mullakin on sellanen tuntuma, että joillakin siirrot onnistuu hyvin jo ekalla kerralla :) Tunnenn yhen pariskunnan, jolle on tehty kaks siirtoa ja niistä on alkanut kaks raskautta. Ja netistä toki lukenut näistä enemmänkin. Mulla on suuri luotto siihen, että teilläkin onnistuu tää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arvaapa vaan kuinka kovasti toivon, että olet oikeassa :) Vielä täällä ollaan odottavalla kannalla, eikä menkatkaan ole vielä alkaneet vaikka nyt eletään niitä kriittisiä päiviä...

   Poista
 2. Peukkuja täältä myös! Eikä suinkaan tule korvista ulos, mielenkiintoistahan tästä on lukea.

  VastaaPoista
 3. Lisäpeukkuja!Tutustuin blogiisi,kun odotin esikoistamme jonka LA oli 4.12.11. Nyt täällä odotellaan hänelle pikkusisarusta syntyväksi huhti-toukokuun taitteessa.Jään jännityksellä seuraamaan teidän "projektianne" ja toivon valtaisasti onnea matkaan!

  Telma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telma, kiitos ja onnea etukäteen pikkuisen johdosta! Kiva kuulla, että olet lueskellut näinkin pitkään :)

   Poista
 4. Onnea matkaan Verona! Kiva kun jatkat blogisi päivitystä :)

  VastaaPoista
 5. Onnea, extrapeukkuja ja hyvää mieltä täältä myös!! Kaikki menee varmasti hyvin kuten lääkärikin sanoi :).

  Terkkuja,
  Riikka

  VastaaPoista
 6. Onnea tälle uudelle kierrokselle! Mekin jo haaveilemme paluusta klinikalle (hitusen absurdia kyllä, kun ottaa huomioon, miten ihanaa klinikka-asiakkuudesta oli päästä eroon raskauden vihdoin alettua), mutta imetyksen vielä jatkuessa homma pysyy vielä haaveilun asteella.

  VastaaPoista
 7. Paljon paljon peukkuja täältä! <3

  VastaaPoista
 8. Onnea toivottelee kaksoiselaman Mimmi :)

  VastaaPoista
 9. Hui miten jännää :) Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 10. Voi onnea paljon teille uuteen yritykseen! Itsekin jo huomaan, miten vauvakuume taas hiljalleen alkaa oireilla.. ;)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kovasti peukuista! Täällä vieläkin odotellaan ja jänskäillään :)

  VastaaPoista
 12. ...tsemppiä! Kiva lukea tätä, itse olen samassa tilanteessa; elämäni ensimmäinen PAS tehty viime perjantaina, piinapäiviä elellään... :)

  VastaaPoista