torstai 24. lokakuuta 2013

2. IVF-hoito: Alkionsiirto

Eilen tehtiin alkionsiirto ja menimme sinne hienoisessa epävarmuudessa, sillä mies oli lähellä muuttaa mieltään 2 alkion siirtämisestä. Edelleen kolmesta hedelmöittyneestä jokaikinen oli hyvissä voimissaan, ja klinikalla oli jo valmisteltu niistä yhden (vähiten jakautuneen) pakastamista. Siirtoon oli tulossa 1 top-alkio ja 1 hyvä.

Miestä rupesi askarruttamaan, että mitä jos siirretään kaksi, molemmat hedelmöittyisivät ja jos matkan varrella toisen kanssa huomattaisiin esimerkiksi kehityshäiriöitä. Keskustelimme aiheesta perusteellisesti  lääkärin kanssa ja lopuksi mieskin palasi alkuperäiselle kannalle, näin ollen kaksi myöskin siirrettiin. Kaksosraskauden riski on kuitenkin todella pieni (n. 10% kaikista toteutuneista raskauksista) ja usein kehityshäiriöiset tapaukset keskeytyvät ihan itsestään.

Siirto oli nopea tapahtuma ja papereihin kirjattiin vaikeusaste "helppo". Tällä kertaa päätin olla jinxaamatta mitään joten en kysynyt mahdollista laskettua aikaa, sillä sen voi kyllä jälkikäteenkin helposti tiedustella klinikalta :)

Papereiden mukana saimme myös siemennesteen uudet lukemat (prosentteina):

                      alkuperäinen          pesun jälkeen
A-luokka:            1                            20
B-luokka:            43                          60
C-luokka:            24                          14
D-luokka:            32                           6

Alkioiden luokituskin on Sintin ajoista muuttunut. Nykyään ei kuulemma varsinaisesti enää puhuta top-alkioista vaan niillä on erilainen luokitus. Meidän kerätyt ja hedelmöittyneet munasolut saivat tällaiset arviot:

1. alkio            2                   ?
2. alkio            4                   2
3. alkio            4                   3

Jos muistan oikein, ensimmäinen luku kertoo solujen määrän ja toinen kuvastaa fragmentaatiota. Noista ensimmäinen meni pakkaseen, loput siirrettiin. Keskimmäinen oli se vanhalta luokitukseltaan "top"-alkio.

Lugesteronia sain maksimiannostuksen eli 3 kapselia päivässä, ja tällä kertaa en mukissut vastaan sillä näin monen epäonnekkaan alkionsiirron jälkeen on pakko koittaa maksimoida hyödyt. Jos niistä siis apua on, niin menköön. Ensi sunnuntaina on vuorossa vielä yksi pistos: Gonapeptyl jonka tehtävänä on toimia myöskin jälkihoitolääkkeenä. Sen jälkeenpä ei enää muuta voi kuin odotella.

Edelleen minulla on tästä tosi hyvä fiilis ja uskon, että tämä johtaa raskauteen :)

10 kommenttia:

 1. Täällä on peukalot jälleen kohti taivaita, olen vakaasti sitä mieltä että nyt on teidän vuoronne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, toivotaan että olet oikeassa. Kiitos peukuista! :)

   Poista
 2. Hienosti on teidän solut käyttäytyneet ja tuoresiirto tepsi teillä viimeksikin, seuraan innoissani tätä matkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen tuoresiirron varaan tässä itsekin lasken, toivottavasti auttaa :)

   Poista
 3. Täällä jännittyneenä seuraan tilanteen kehittymistä! Päivittelethän olotilojasi päivien kuluessa! Kaikki onnenpotkut ja myötätuulet matkaanne!!
  Nine
  PS. En ole aiemmin kirjoittanut, mutta pidän blogistasi (tyylistäsi ja kirjoitustavastasi) paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentista! Mukava kuulla, että blogi miellyttää ja päivittelen toki kuulumisia. Tässä itseäkin jänskättää, että miten tämä homma etenee :)

   Poista
 4. Minullakin on jotenkin hyvä fiilis tästä teidän siirrosta. :)

  Olen muuten seurannut blogiasi jo ennen kuin Sintti sai alkunsa, mutta nyt vasta kommentoin ensimmäistä kertaa. Mut nyt vaan tuntui siltä että on pakko jakaa tämä posiitiivisuus ja toiveikkuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavasti sanottu, kiitos!! Aina helpottaa jos jollakin muullakin on sama uskomus :) Toivottavasti olemme oikeassa asian suhteen.

   Ja ihana kuulla, että olet seuraillut blogia jo vuosien takaa. Mietinkin välillä, että käyköhän täällä enää kukaan kun välillä päivittelin niin harvoin...

   Poista
 5. Onnea matkaan, kyllä se nyt saa tärpätä :)

  VastaaPoista