maanantai 17. elokuuta 2015

Tärinää ja uudet HCG-tulokset

Eilen huoli tästä alkavasta raskaudesta kasvoi hurjiin sfääreihin. Tiputtelua jatkui koko viikonlopun ja kun se vielä viime viikon puolella ilmeni pääsääntöisesti iltapäivisin, viikonloppuna se tuntui alkavan jo aamusta. Tänään kyllästyin vaihtamaan pikkuhousunsuojaa vähän väliä ja laitoin siteen :(

Aamulla soitin klinikalle ja sain lähetteen uuteen HCG-testiin. Oli tarkoitus käydä siellä vasta huomenna, mutta olin niin jännittynyt ettei ajatus enää kulkenut. Yhtäkkiä huomasin hyppääväni autoon ja kurvaavani labraan, ja hups vain verikoe oli otettu! Tuloksen sain nopeasti:

HCG 3940.

Taaskin aivan mahtava arvo. Taas soitin klinikalle ja tiedustelin, onko mahdollista että HCG nousee vaikka raskaus onkin menossa kesken. Ei kuulemma ole. Luvattiin kuitenkin ottaa minut, heti kun haluan, lääkärille ultraääneen, jossa voitaisiin yrittää paikallistaa vuodon aiheuttajaa. Huomenaamuna menemme ja toivon, että sieltä löytyy joku täysin harmiton syyllinen tähän kaikkeen ja ehkä sitten vihdoin voin hengähtää. Ainakin pariksi päivää.

(Miksihän minusta tuntuu, että minusta on kehkeytymässä oikea maanvaiva...? Niin lapsettomuusklinikan viattomille hoitaja-paroille, tulevalle neuvolan terkalle (jos sinne asti päästään) ja synnytyssaliin mennessä olenkin luultavasti täysi hermoraunio)

Kallista hommaa, tämä verikokeissa ja lääkärissä ramppaaminen, mutta jos tällä ostetaan mielenrauhaa niin se on joka pennin arvoista. En olisi ihan arvannut, että plussan jälkeen olisi tällaista. Ehkä odotin vähän...onnellisempia (?) olotiloja.

39 kommenttia:

  1. Oo, onnea! Hurjan hyvä arvo! Miten sulla voikin mennä kaikki täysin saman kaavan mukaan, kuin mulla. Kuin eläisi niitä omia hetkiä, viime huhtikuuta uudelleen. Mäkin koin olleeni maanvaiva, kun hädissäni soittelin joka paikkaan. Pääsin sitten kipujen vuoksi ultraan viikolla 5+. Eka ei näkynyt mitään elävää ja tosiaan se km.diagnoosikin tuli, mutta heti seuraavana päivänä näkyi jo syke.

    Mikä pp sulla on siirrosta laskettuna? Olisi kiva verrata omiin arvoihin. Muistan saaneeni verikokeesta tuollaisen melko saman lukeman jossain vaiheessa.

    Ja kyllä, koko ajan vuosin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herraisä!!! Onko sulla pp 14 siis 14 päivää siirrosta? Mulla oli täysin samana päivänä HCG 3947! Miten voi olla :D

      Näillä kokemuksilla luottaisin raskauteen. Siihen en tosin itse kyllä pystynyt ja toissaviikolla ollut rakenneultra teki kaikesta vasta hieman helpompaa.

      Poista
    2. Taitaapa muuten olla :) Uskomatonta, miten samassa tahdissa me siis mennään! Toivon hartaasti, että pääsen yhtä onnelliseen vaiheeseen kuin sinä!

      Huomenna vaihtuu raskausviikot eli RV 5. Kunpa tulisi samalla niitä hyviä uutisia ultrassa.

      Poista
    3. Pääsetkö ennen varhaisultraa ultrattavaksi? Jos pääset, niin mulle sanottiin ihan alkuraskauden ultran olevan kuin veteen piirretty viiva. Eli huonoihinkin uutisiin täytyy suhtautua varauksella. Olen siitä elävä esimerkki. Juuri tuosta syystä eivät mielellään ultraa ennen rv 7.

      Mutta voi ihanaa! Kunpa siellä nyt kaikki jatkuisi hyvin <3

      Poista
    4. Oho, miten oonkin lukenut ihan hätäpäissäni postauksesi. Toivottavasti saatte tänään ihania uutisia <3

      Poista
    5. Juu, kuvetta kaivamalla päästään ja reissuja näköjään pukkaa enemmänkin :)

      Poista
  2. Jännityksellä seuraan... Toivottavasti kaikki menee hyvin!

    VastaaPoista
  3. Hurraa, hyvin nousee! :) Miten ihanaa!!
    Kolmonen <3

    VastaaPoista
  4. Hyvä arvo! :) Toivottavasti ultrassa selviäisi jotain mistä vuoto johtuu.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Murmeli, Pingu ja Anonyymi! Enää yhdet yöunet välissä ja sitten pääsee ultraan - toivottavasti uni tulee silmään :)

    VastaaPoista
  6. Päivän leveimmät hymyt tuli tuon lukeman myötä. <3 Tarrasukkia, tarrasukkia!

    VastaaPoista
  7. Hienosti etenee! Toivotaan, että tiputtelu loppuisi ja saisit nauttia rauhassa raskaudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Jessica ja Anonyymi! :) Kyllä tämä elämä olisi paljon helpompaa kun ei olisi tuota tiputtelua.

      Poista
  8. Hermoraunioitumisesi on yksinomaan ymmärrettävää. Joten: kaikki keinot käyttöön. Paljon sydämiä, Verona! <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Gretel <3

      Harmillista, että tällainen panikoimisen aste on saavutettu, mutta ehkä tämä oli odotettavissakin. En vain ajatuksissa koskaan päässyt siihen asti kun pelkkä raskaaksituleminen oli niin työlästä.

      Poista
  9. Huhhuh ja onnea :) Joudun aina pidättämään hengitystä kun luen päivityksiäsi. Onneksi nyt sai lopulta jatkaa hengittämistä. Hieno juttu ja tuhannesti onnea matkalle!

    VastaaPoista
  10. Älä huoli maanvaivaksi keimaantumisesta. Mä kävin toisessa raskaudessa (luomuna alko PAS seuraavasta kierrosta) hurjan monta kertaa ja itkuisena lapsettomuusklinikalla ultrassa kun vuosin verta välillä ihan että holahti... Lopulta sovittiin rutiinikontrollit sinne. Onneksi minulla oli ihana lääkäri, johon saatoin täysin luottaa! Niin ja loppu hyvin kaikki hyvin eli sylissä köllöttää 3kk ikäinen poika.

    Kaiken sun kokeman jälkeen kukaan ei varmasti ihmettele, jos oot kauhuissaan jokaisesta risahduksesta.Tsemppiä!

    Vihervaara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tsempeistä, Vihervaara! Niin, kyllähän se on vaan parasta rampata siellä lääkärissä / neuvolassa tai mistä ikinä mielenrauhan (hetkeksi) saa. Jospa se tarve sitten ajan kanssa vähän vähenisi :)

      Poista
  11. Onnea raskaudesta! <3 Hengessä olen ollut mukana pitkin matkaa ja toivon sulle ja teille kaikkea hyvää, vaikken kovin usein ehdi kommentoimaan. <3

    VastaaPoista
  12. Paljon onnea raskaudesta! Toivon todella, että kaikki menee hyvin ja teidän pitkä odotus palkitaan! Mulla kans oli lääkkellisen PAS:in jälkeen vuotoja muistaakseni rv5 alkaen ja rv 16 olin viimeistään varma, että peli on menetetty, kun aloin vuotamaan ihan kunnolla kirkasta verta. Syitä näihin ei koskaan löydetty, mutta raskaus jatkui normaalisti ja saatiin terve tyttö. Synnytyksen jälkeen kätilö ihmetteli istukan muotoa ja kysyi onko ollut alunperin kaksoset. Yksi alkio mulle siirrettiin, eikä toista alkiota alkuraskauden ultrassa nähty, mutta mistäs sitä kuitenkaan tietää. Vuodot siis loppui tuon rv 16 jälkeen. Toiveikkaana jatkan teidän tarinan seuraamista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vuositko siis verta koko ajan RV5-16? Vai kävikö vuoto välillä poissa? Varmasti ollut kamalan stressaavaa.

      Itse elättelen nyt kovasti toiveita, että jos tämänpäiväisen ultran vuodonlähteen veikkaus meni oikein, niin tämä rupeaisi tästä hiljalleen vähenemään. Voi että mikä mielenrauhaa lisäävä vaikutus sillä olisikaan!

      Niin, ja kyllähän noissa yhden alkion siirroissa on aina se kaksosraskauden mahdollisuus myös. En vaan yhtään tiedä missä vaiheesssa se näkyisi ja meneekö ne raskauden jämätkin pois jo alkuvaiheessa, jos siitä ei mitään tule. Muistan kun meidän luomuraskaudesta näytti alussa, että siellä ehkä oli toinenkin alku, mutta seuraavassa ultrassa se oli vaan kadonnut sieltä omia aikojaan pois.

      Poista
    2. Mulla vuosi verta muistaakseni jatkuvasti rv 5-7. Se oli kamalaa aikaa. Hcg oli mulla myös melko korkea ja sillä muakin rohkaistiin lapsettomuuspolilta ettei kovin vakavalta kuulosta ja taustalta kuulin, kun joku rempseä hoitaja huuteli, että PAS:eissa on nää vuodot tosi yleisiä. Jotenkin rauhoituin tuon kuultuani ja voi sitä onnenpäivää, kun mitään ei enää näkynyt vessareissuilla.

      Välillä saattoi tuon jälkeen tulla muutama tippa, kunnes hanat oli auki taas rv 16. Silloin kesti muutaman päivän ja loppui siihen ja mitään syytä ei sillenkään löytynyt. Loppuajan sain olla rauhassa vuotojen osalta, tosin kävin varmaan jo pakonomaisesti aina tarkistamassa, että eihän mitään ole tullut.

      Voin kai sen tähän tunnustaa, että vieläkin tuo lapsettomuus on kipeä paikka itselle ja raskausuutiset on välillä niin raastavia, mutta sun kohdalla on päinvastoin! Olen niin onnellinen sinun puolesta, vaikka ei tunnetakaan ja joka päivä jännään, joko nyt saa rauhoittua :)

      Poista
    3. Kiva kun vastailit! En ollut koskaan aiemmin ajatellut, että lääkkeellisissä PASseissa vuodot on niin yleisiä, mutta nyt se tuli henkilökohtaisesti todistettua. Kunpa tämä vuoto ei vaan kestäisi ihan noin kauan. On ollut varmasti hyytävää todeta niinkin pitkällä kuin RV16, että taas vuotaa.

      Ymmärrän ihan täysin nuo tunteet, kuinka toisten raskausuutiset ei ilahduta vaikkei itse juuri sillä hetkellä haluaisikaan samaa. Tässä prosessissa "ohjelmoituu" jotenkin kammoamaan toisten uutisten kuulemista joten sitä on tosi vaikea jälkikäteen karistaa, vaikka kaikki olisikin hyvin. En tiedä pystynkö itsekään enää koskaan suhtautumaan vauvauutisiin täysin neutraalisti. Toivoisin kyllä että pystyisin! Ja kiitos kauniista sanoistasi :)

      Poista
  13. Tsemppiä Verona, todellakin been there..! Toivottavasti vuodoille löytyisi syy. Itsellä ei koskaan löytynyt ja se oli jotenkin vielä kaksin kerroin piinaavampaa... Kyllä se onnellisuuskin varmasti välillä alkaa pilkahdella (kunhan uskaltaisi aina välillä pikkaisen luottaa!) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti vielä laittaa, että itsekin juoksin alkuraskaudessa (ennen äitipolin seurantaan pääsyä) yksityisella tiuhaa tahtia. Vaihdoin aina välillä lääkäriasemaa, jotteivat tienneet kuinka usein siellä oikeasti kävin ;)... )

      Poista
    2. Hehe! Sama! Vaihdoin kanssa aina ultrien välillä lääkäriasemaa ja lopulta tilasin kotidopplerin, kun tuli hieman kalliiksi nuo yksityiset :D Mullakaan ei koskaan syytä vuodoille löytynyt.

      Poista
    3. Turnip <3 Repesin! :D Nyt minulla ei ole enää ihan niin vainoharhainen olo, kun kuulen että kyllä sitä muutkin :) Ihanaa kun kerrotte näitä vertaiskokemuksia!

      Poista
  14. Onnea ja paljon tsemppiä tulevaan! Toivottavasti ultrasta saatte hyviä uutisia! Minua jäi askarruttamaan kun nuo vuodot on nähtävästi tosi yleinen vaiva, niin mitä sinulla, tai muilla, on sitten nämä virtsasta otettavat raskaustestit näyttäneet? Onnea vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse asiassa tästä raskaudesta en ole tehnyt yhtäkään pissaraskaustestiä. Silloin reilu viikko sitten kun vuoto alkoi, olin ihan varma että hoito meni pieleen ja päätin seuraavana päivänä vaan käydä äkkiä labrassa ottamassa sen kielteisen tuloksen, jotta pääsen nuolemaan haavojani. Ajatus raskaustesteistä ällötti, kyllästytti ja suututti. Nyt kun sieltä sitten tuli positiivinen tulos, en ole tarttunutkaan tikkuihin vielä kertaakaan. Luultavasti jossain vaiheessa kuitenkin tekaisen yhden vaikka vaan näön vuoksi :)

      Poista
  15. Olisko tuplat tulossa kun noin huikea arvo?!? Onnea tuhannesti!!!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä yksi ihan näkyi :) Tai siis yksi ruskuaispussi, joten kai se silloin olisi yksöisraskaus, oletan. Toivottavasti ensi ultrassa selviää tarkemmin.

      Ja kiitos!

      Poista
  16. Toivottavasti tänään on saatu hyviä uutisia. ♡

    VastaaPoista
  17. Onnea! Hurjan hyvä arvo! Lääkkeelliset passit ilmeisesti vuotaa tavallisimmin vaikka kaikki olisi hyvin. Itsellä vuotoja oli rv 12 asti ja olen ravannut ultrassa viikon-kahden välein, alkuvaiheessa hcg katsottiin ainakin kolmesti., varmaan on jo hullun leima klinikalla mutta ihan sama :D Ja itsehän ne maksan, luulisi että privaatissa ovat vaan tyytyväisiä tiheisiin helppoihin käynteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, rahaahan se vaan heille tietää kun asiakkaat käy tiheään :) ja siitä hullun leimasta: huomenna menen neljänteen HCG-testiin eli jotain ennätystä tässä kai yritetään!! ;)

      Poista
  18. Aivan mahtavaa. Toivottavasti saitte tänään ultrassa selvyyden ja kaikki hyvin. Ja kyllähän asiat maksaa, mutta jos niillä saa mielenrauhan ja varmuuden niin on se sen arvoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki vaikuttaisi olevan hyvin, mutta varmuutta ei varsinaisesti ole suuntaan tai toiseen. Huomenna käyn verikokeessa joten toivottavasti se osaltaan auttaa pönkittämään omaa oloa!

      Poista