sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Eka satsi ovulaatio- ja raskaustestejä tilattu

Tänään olen viettänyt päivää lueskelemalla tietoa ovulaatio- ja raskaustesteistä. Olin vielä kahden vaiheilla aiemmin, onko ovulaation testailu mielekästä puuhaa ollenkaan, mutta tulin siihen lopputulokseen, että kun kerran yritetään niin eikös se ole sama yrittää kerralla kunnolla! Ovulaatio on kuitenkin vain kerran kuussa, ja jos siihen ei osu, pitää taas odottaa kokonainen kuukausi.

Seuraavaksi tuli eteen kysymys, että mistä niitä testejä oikein kannattaa hankkia. Vauva.fi - sivusto on aivan mahtava paikka, sieltä sain taas avun siihenkin dilemmaan, ja päädyin kirjoittajien suosituksesta Raskauskeijun sivustolle. Oli ensin aikeissa ostaa ison tukun halpoja testejä, mutta Vauva.fi:ssä oli paljon juttua siitä, että halvat testit saattavat missata ovulaation kokonaan. En halua ottaa sitä riskiä, joten päädyin Clearbluen digitaalisiin testeihin jotka ovat käsittääkseni melkeinpä markkinoiden parhaita.

Lisäksi tiesin, että haluan raskaustestejä isomman satsin, koska olen päättänyt etten riskeeraa alkoholin kanssa yhtään. Viime perjantaina tuli eteen tilanne, että meillä oli meno pirskeisiin ja siellähän oli tietysti tarjolla myös alkoholia, jonka tiesin etukäteen. No, ei muuta kun mies asialle apteekkiin ja testiä ostamaan! Mies tuli sieltä ohjeitteni mukaan halvimman mahdollisen testin kanssa, joka sekin maksoi 7 euroa (!!). Negatiivistahan se testi tietysti näytti, minkä kyllä arvasinkin, mutta tulipahan ainakin varmistettua etten vaan mene lotraamaan alkoholin kanssa ja vaarantamaan mahdollisen sikiön terveyttä. Kyllähän minä tiedän, että joiden suositusten mukaan kuulemma puoli lasia ei vaaranna vauvaa, ja jotkut sanovat myös, että kun äiti ei ole tietoinen vauvasta, elimistö suojelee siltä automaattisesti. Tällaisen varaan en minä aio asioita jättää, enkä muutenkaan aio nauttia alkoholia yhtään tippaa sitten kun olen raskaana. Joku ehkä päättää toisin, mutta se on jokaisen oma henkilökohtainen valinta...

No joka tapauksessa, näitä tilanteita tulee varmasti tässä varsinkin kesän aikana eteen usemmankin kun kerran, että haluaa varmistaa onko raskaana vai ei. Niinpä tilasin sitten halvempia testejä 5 kpl:n pakkauksen ja niille tuli hintaa vain alle 3 euroa per kappale. Mielestäni oikein hyvä diili! Postikulujakaan eivät veloittaneet, koska ostokset maksoivat yli 10 euroa. Nähtäväksi jää milloin ne sieltä tulevat ja missä kunnnossa, mutta toivottavasti siis pian että pääsee äkkiä testaamaan! :)

Tässä vielä tilaus vertailun vuoksi:
Clearblue digitaalinen ovulaatiotesti 7 kpl 32,90 eur
Herkkä raskaustesti- puikko 5 kpl 13,90 eur

Lisäksi mielestäni tuli yksi ilmainen raskaustesti tämän kaiken päälle.

Jännää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti