maanantai 28. kesäkuuta 2010

Kävikö O kylässä?

Minusta tuntui viikonlopun aikana, että vihdoinkin ovuloin! Alavatsassa tuntui nipisteleviä tunteita ja limaneritys oli jotenkin poikkeavan tuntuista.

Olen aina ihmetelltyt, kun olen aiemmin kuunnellut vauvantekoa yrittäviltä juttuja, että nyt he ihan selvästi ovuloivat tai oireet tuntuvat siltä että ovulaatio on kohta käsillä. Huuli pyöreänä olen sitten pyytänyt kertomaan, että mitä ne oireet oikein ovat. Vastaavaa en ole itse koskaan huomannut. Ehkä siksi, kun ei ole TARVINNUT.

Netistä surffailemalla löytyivät nämä tyypillisimmät ovulaation oireet:
- edellämainittu limanerityksen lisääntyminen
- aamulämpö nousee hieman pari päivää ovulaation jälkeen
- alavatsan nipistely tai jopa toispuoleinen jomotus
- seksuaalinen halukkuus voi kasvaa

Lisäksi joillain yksilöillä ei välttämättä näy minkäänlaisia oireita.

Nyt nuo omat oireet ovat näkyneet erityisen selvästi, eikä varmasti vähiten siitä syystä että olen niitä oikein kyttäämällä kytännyt ;) Toinen syy voi myös olla, että ehkä pillereiden syönnillä on ollut asiaan joku osuus, koska olen syönyt niitä käytännössä koko aikuisikäni, 17-vuotiaasta saakka (hui). Siitä syystä on tietenkin vaikea vertailla tuntemuksia pillerittömään kauteen, mutta en ainakaan koskaan muista että olisin aiemmin kärsinyt niin menkkakivuista kuin oviskivuistakaan. Mene ja tiedä.

Se mikä tässä oviksen ajoituksessa oli hieman harmillista, että nuo oireet ilmenivät lauantaina ja jatkuivat aina sunnuntaille saakka, mutta miehen kanssa vietimme lauantain erillään joten silloin ei ollut tilaisuutta puputtelupuuhiin. Sunnuntaina vahinko tietysti korjattiin, mutta toivottavasti se ei ollut liian myöhäistä.

Luotan myös siihen tietoon, että pillerit lopettaneilla ekat kuukauden lopettamisen jälkeen ovat parhainta hedelmöittymisaikaa. Toivon todella, että nyt tärppää jos kerran olen oikeasti ovuloinutkin! Ja erittäin mieluusti jättäisin ne vasta hankitut ovulaatiotestit kaappiin :)

4 kommenttia:

  1. Täällä on peukut pystyssä sun puolesta :)

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, että tärppää :) Muistan itse viime syksyn kun mietimme, että joko heitetään pillerit nurkkaan ja sitten kun heitettiin niin olisi pitänyt tulla raskaaksi nyt ja heti. Nyt sitten la 1.7 ja täällä odotetaan jo kovasti h-hetkeä!!

    VastaaPoista
  3. Luonnonlapsi: kiitos kovasti :)

    Janica: kiitoksia! Kuulostaapa kumman tutulta, itse olen tosi malttamaton ja tosiaan heti pitäisi tärpätä, vaikka meidän kohta koittavien häiden (hääpuvun) kannalta se ei välttämättä ole paras vaihtoehto ;) Onnea odotukseen ja h-hetkeen!

    VastaaPoista
  4. Hääpukua voi aina suurentaa saumoista :)

    VastaaPoista