tiistai 29. kesäkuuta 2010

Raskaustesti Nro 3 + Lääkäritarinoita

Tein nyt sitten sen testin ja tulos oli negatiivinen. Edellisen postauksen vaihtoehto B siis suljettu pois ja ne alavatsakivutkin alkaa ehkä hiljalleen helpottaa. Nyt lopetan tämän testaamisen ainakin vähäksi aikaa, sillä tämä alkaa olla jo vähän naurettavaa: 3 testiä puoleentoista viikkoon! :P Nyt lopetan, ihan varmasti.

Tähän väliin on silti pakko kertoa pari juttua mitä tapahtui tänään. Jouduin tämän flunssani takia käymään lääkärissä ja apteekissa, ja valtavassa tiedonjanossani tietysti piti kysellä niistä lääkkeistä mitä voi raskaana ollessa ottaa.

Tämä lääkäri oli erään toisen erityisalan lääkäri, joka lähti jo puhelemaan antibioottien mahdollisuudesta, johon tietysti liukkaasti kommentoin, että yritämme miehen kanssa vauvaa enkä halua mitään sellaista lääkettä joka voisi vaarantaa mitään tässä vaiheessa. Koska viime yö oli tukkoisen nenän kanssa tosi tuskainen, kysyin lääkäriltä että mitä nuhalääkettä sitten voisin hankkia jota raskaana olevatkin voi käyttää. Hän ehdotti Nasolinia, johon minä -asiakas- tiesin sanoa että se ei sovellu! Seuraava ehdotus koski Duactia, ja sama juttu.

Siinä vaiheessa lääkäri vähän hämillään kysyi, että "Onko se sitten jo ihan todettu, se raskaus". Minä vastasin että "No eei, en minä ole raskaana mutta kun en halua ottaa riskejä...". Ok, tunsin itseni hieman hölmöksi ja TAAS jälleen kerran yli-innokkaaksi, mutta helkutti vie, minähän se tässä päätän mitä aineita kroppaani pistän! ;) Lienee turha mainita etten tältä lääkäriltä lähtenyt kysymään alavatsakivuista yhtään mitään...

Seuraava tarina koskee apteekkia. Piipahdin siellä kysymässä samoja asioita koska lääkäri ei niihin osannut vastata, mutta yllättäen eipä osannut farmaseuttikaan. Sinänsä kokemus oli aika hauska kun yhdessä luimme kaikkien mahdollisten nenäsuihkeitten tuoteselosteet ja veikkailimme sopivinta lääkettä, mutta totuus on että niissä kaikissa oli ihan sama vaikuttava aine jota ei suositella raskauden aikana. Farmaseutti itse sanoi kyllä käyttäneensä niin buranaa kuin nenäsuihkettakin raskaana ollessaan :)

Itse päädyin ostamaan vanhoja kunnon Carmolis-tippoja ja tittididii: inhalaattorin! Muistatteko sellaista haisevaa puikkoa joka muksuna tökättiin sieraimeen ja sitä piti hengittää? No, sellainen sieltä tosiaan lähti mukaan ja tuli ihan nostalginen olo :D Se onkin metka kapine ja se oikeasti vähän auttaa kun on nenä tukossa.

Ja niille, joilla on nyt vähän liian hauskaa minun lääkefanaattisuuteni kanssa, kopioin tähän lopetukseksi pari lausetta Mammaksi.fi - sivustolta: "Silloin kun pari yrittää saada lasta, kannattaa turhien lääkkeiden käyttöä joko vähentää tai lopettaa kokonaan. Esimerkiksi jotkut yleiset mahahaava- ja verenpainelääkkeet miehillä ja antihistamiinit naisilla voivat pienentää raskaaksi tulemisen mahdollisuuksia. Lisäksi on olemassa monia vahvoja särkylääkkeitä, jotka siirtävät, huonontavat tai jopa estävät ovulaatiota."

2 kommenttia:

  1. Mäkin tein viimekierrossa täysin turhan raskaustestin yli-innokkaana. Nyt pitää kyllä välttää niitä ettei tule turhaa pettymystä...

    Itse näin "lääkealan ammattilaisena" suosittelen kokeilemaan myös sarvikuonoa tai NaCl suihketta tukkoiseen nenään. :)

    VastaaPoista
  2. Kisma: kiitti vinkistä, mulla itse asiassa löytyy kaapin perälle hautautuneena yksi sarvikuono joten täytyykin käydä kokeilemassa! :)

    VastaaPoista