sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kuinka A-kupin tytöstä tuli D-kuppilainen

Totta se on, täällä on siirrytty "parhaaseen D-sarjaan"! Hypätty niinsanotusti 3 pykälää ylöspäin. Näin ollen omistan siis elämäni ensimmäiset D-kupin rintsikat eivätkä ne tunnu yhtään liian isoilta ;) Hassua kyllä myös ympärysmitta on kasvanut 75 sentistä 80 senttiin, ja edelliset tuntuivatkin välillä niin napakoilta että melkein henkeä ahdisti. Nyt on taas helppo olla kun on sopivankokoiset liivit päällä!

Sen verran sanon kyllä, että ei D-kupin tytöillä välttämättä ole helppoa liiviostoksilla kun yllättävän harvasta sarjasta löytyi noin isoa vaihtoehtoa, mikä oli minulle yllätys koska eihän tuo koko nyt mitenkään harvinainen ole. Itse menin ostamaan mustia mutta kissanviikset, jouduin nappaamaan aivan eriväriset koska ne olivat ainoat jotka sopivat niistä parista hassusta olemassa olevasta vaihtoehdosta ;)

Samoin tässä eräänä päivänä kävin uimapukuostoksilla, koska tarkoitus olisi näin syksyn päälle siirtyä uimahallin puolelle kuntoilemaan. Tämä ostosreissu oli positiivinen yllätys, koska löysin kivat ja muodikkaan malliset uikkarit varsin kohtuuhintaan! Tiesittekö te, että Mamalicious myy myös uimapukuja? Halvalla pääsin, sillä tämä ostos kustansi vain n. parikymmentä euroa ja sillä pärjää varmasti raskauden loppuun asti.

Huomenna joudun piikitettäväksi sillä aamulla on vuorossa sokerirasitustesti :( Rupesin miettimään, etten tainnut saada siitä mitään lähetettä tai ohjetta, mutta ehkä homma tosiaan on sitten aivan suoraviivaista: ei ruokaa eikä juomaa 12 tuntiin ennen testiä. Syöminen nyt vielä menee, mutta tällä nykyisellä vedenkulutuksella tulee olemaan vaikeaa, ja suussa taatusti Saharan autiomaa. Jaiks.

P.S. Ne Kelan paperit odottaa edelleenkin...! Tänään pistän kyllä toimeksi, aivan varmasti...

15 kommenttia:

 1. Se lähete on koneella suoraan valmiina ja tosiaan, aamulla suu on kuiva kuin autiomaa. Itse join illalla ennen nukkumaanmenoa (siis jo 12 tunnin paaston aikana) about 1 dl vettä ja aamulla saman verran lisää, koska järkeilin, että lasillinen vettä tarkoittaa sellaista 2 dl:n lasillista. ;)

  Mä löysin meidän urheilukaupasta Adidaksen biksut, jotka kyllä kustansivat melkein 50 euroa. Meidän suuren suuri kauppakeskus kun ei sisällä kauppoja, joihin kuuluisi mallistoon äitiysvaatteet (siis H&M:ää lukuunottamatta). Ja sama juttu täällä, rintsikoiden ympärysmitta on kasvanut 75B -) 80D:hen. Ja aviokki tykkää ;)

  VastaaPoista
 2. Sit kun ympärysmitta kasvaa mutta kuppikoko ei, ni semmonen jatkopala on tosi kätevä, esim. http://trinea.fi/jatkopalat-kolmen-hakasen-rintaliiveihin-3kplpkt-p-46.html :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä mä sain juoda ihan normaalisti, mutta syödä ei saanut :) Siis ennen rasitustestiä.
  Niin ja joo, onhan noita isompia malleja välistä tosi hankala löytää pienillä ympärysmitoilla. Itsellä oli kokoa 70D ja 70E riippuen mallista, ja nyt 75DD (täällä 34DD)tekee tiukkaa ympärysmitaltaan ja vähän kupeiltaankin.
  Mukava että löysit hyvät rintsikat. <3 Aika hurjasti kasvanut toi sun kuppikoko kyllä :o! Mulle sanottiin Mothercaressa että imetysliivit kannattaa tulla ostamaan vasta viikoilla 36+ koska tissit turpoaa koon pari vielä sillonkin. APUA!

  VastaaPoista
 4. pnda jo kertoikin tuollaisesta jatkopalasta, mistä itsekin meinasin tulla vinkkaamaan. :)
  Mulla ei kuppikoko raskausaikana kasvanut kuin yhdellä (heh, E:stä F/G-kokoon, eli eipä tarvinnutkaan kasvaa tippaakaan enempää! ;D) mutta yhmpärysmitta tuntui suurenevan. Tosin synnytyksen jälkeen päättelin tuon tunteen johtuvan lähinnä kasvavasta vatsasta, joka minulla alkoi melkein suoraan rintojen alta. Raskausvatsan vuoksi pidensin jo odotusaikana käytössä olleiden imetysrintaliivien ympärysmittaa tuollaisella jatkopalalla, ja pelkäsin että olin ostanut liian pienet liivit. Synnytyksen jälkeen ympärysmitta onneksi palautui heti normaaliksi/ennalleen. :)

  VastaaPoista
 5. Vielä jatkoa Tiitun kommentin myötä: Minä ostin imetysliivini jo reilusti alle 30. raskausviikolla, mutta ovat tismalleen sopivat. Kaikkialla puhutaan, että rinnat kasvavat huimasti ja erityisesti raskauden loppuvaiheilla, mutta ainakaan minulle ei käynyt niin. Kasvua tuli tosiaan vain 1 kuppikoko eikä edes maidon noustua tullut tarvetta isommille rintsikoille. Eli poikkeuksiakin löytyy. :)

  VastaaPoista
 6. Lindexiltä löytyy niiden omaa mallistoa F-kuppiin asti 70-85 ympäryksillä. Väreinä valkonen, musta ja nude.

  VastaaPoista
 7. Rintaliivien ostaminen raskaanaollessa ei kyllä ole helppoa. Ainakin itsellä ongelmia ison koon lisäks tuo rintojen arkuus ja pehmeiden liivien tarve. Mutta ite oon löytäny tosi hyviä liivejä ihan noista alusvaateliikkeistä kuten Chancesta, sokkari, H&M, lindex ym ei ainakaan miulle tarjoa mitään, sieltä löytyy vain pieniä kokoja. Oma koko alussa 70D, nyt 75DD/E. Tuo uikkari on kyllä kiva :)

  VastaaPoista
 8. Mä kauhulla odotan rintsikkakauppaa menoa, ennen raskautta kuppikoko oli 75E ja nyt on alkanut rinnat jo paisua :( Pitää varmaan joku mahdollisimman mukava urheilutoppi tms. yrittää löytää.

  Tiedätkö muuten tuosta sokerirasitustestistä sen tarkemmin? Mulle ei neuvolassa sitä mitenkään tarjottu, olen 29-vuotias ensisynnyttäjä ja BMI normaali, eikä suvussakaan ole diabetesta. Mutta joutuvatko siihen automaattisesti kaikki yli 3-kymppiset?

  VastaaPoista
 9. mulla oli ennen raskaaksi tuloa rintsikat kokoa 75 C/D, nyt 8,5kk synnytyksestä 70G :D

  VastaaPoista
 10. Voi apua, mihinkähän mittoihin sitä vielä yltääkään..? Housut puristaa jo niin, että pakko on hankkia isommat. Onneksi uikkari mahtuu päälle, kunhan ei rintamus tursua yli äyräiden! Olisihan noloa roikutella liikaa lihaa kaula-aukon yli altaasta noustessa... :D Sellaistakin olen joskus nähnyt, myötähäpeä oli kova!

  VastaaPoista
 11. Mulla ei kyllä hirveesti ole kasvaneet rinnat. Ennen hieman tyhjä B -kuppi tursuaa nyt hieman yli. En ole kuitenkaan siirtynyt isompiin liiveihin. Imetysliivitkin ostin B - kupilla ja totesin että näihin mahtuu rinnat vaikka maidontulosta vielä turpoaisikin. :D

  Toisaalta olisi ollut mukavaa kokea joskus olla isopovinen... ;)

  VastaaPoista
 12. Juo ihmeessä vain illalla ja aamullakin vettä ennen sokerirasituskoetta. Ei puhdas vesi mitenkään vaikuta hommaan, mutta mitään mehua tai muutakaan vettä vahvempaa ei saisi juoda. Mielenkiintoista kuulla, millaista siellä sokerirasituksessa oli, jos jaksat kirjoitella siitä. Itselläkin se jossain vaiheessa sitten edessä.

  VastaaPoista
 13. Mulla oli/on ollut ohjeistuksena ettei mitään ruokaa tai juomaa sen 12 tunnin sisään.. Eihän se muuten ole paasto??? Ja mun ymmärtääkseni vesi "laimentaa" tulosta? Eli jos juo esim. aamulla vettä ennen paastoarvon mittausta niin vaikuttaa tulokseen alentavasti. Kumma että tästä juomisestakin on erilaisia ohjeita ja käytäntöjä..

  VastaaPoista
 14. Olen näköjään unohtanut vastata näihin kommentteihin, sorry!

  Pnda: Tiedätkö, jouduin jo turvautumaan noihin jatkopaloihin!! Aivan yhtäkkiä ja muutamassa päivässä molemmat vielä käyttökelpoiset rintsikat alkoivat puristaa aivan mahdottomasti ja kun ostin nuo jatkopalat, niin ah mikä helpotus :)

  Malla: Tein erikseen postauksen tuosta sokerirasituksesta ja tosiaan, joku ikäraja siinä taisi olla, olisiko se ollut sitten siinä 30 v tienoilla.

  Ja tosiaan kaikille tuosta sokerirasituksen paaston aikaisesta juomisesta. En tosiaan uskaltanut sitten enempää juoda kuin Pingun mainitseman desin illalla ja desin aamulla. Sen verran oli pakko ottaa että sain lääkkeet ja vitamiinit alas, mutta järkeilin vähän niin, ettei sitä ole tarkoitus määrättömästi juoda.

  VastaaPoista
 15. niin siirryin minäkin a-sta isompaan kuppiin, mutta valitettavasti iloa rinnoista riitti tasan sen imetysajan eli mun kohdalla 8kk :( nyt omistan taas ne a kupit ja hieman löysemmät kun oli.. että se siitä

  VastaaPoista