torstai 22. syyskuuta 2011

RV 28 + 3: Lääkehoitoa ja blogin jatkon pohdintaa

Kukkuu ja sateista torstaita! Pitikin tulla raportoimaan, että jouduin käymään eilen lääkärissä tämän pitkittyneen flunssataudin takia ja sain vihdoin sellaiset lääkkeet, joiden pitäisi auttaa ja jotka eivät vahingoita vauvaa millään tavalla. Pahiten tässä on vaivannut raju yskä joka ei vaan hellitä vaikka joisi ämpäritolkulla kuumaa ja yskisi keuhkonsa pihalle. Siihen lääkäri määräsi Ventolinea, joka perinteisesti avaavana astmalääkkeenä tunnetaan. Nuhaoireiden lievittämiseksi sain reseptin Nasonexista, ja lääkärin tietokannasta tarkistettuna kummatkin lääkkeet ovat täysin turvallisia myös raskaana ollessa. Jos noita löytyy jo ennestään kaapista niin ei kannata turhaan kärsiä flunssaoireista :)

Ja muuten, ne aiemmin valittelemani rytmihäiriöt ovat jääneet kokonaan pois sen jälkeen kun neuvolan terkka kehotti lunastamaan lääkärin aiemmin kirjoittaman reseptin ja ottamaan sen lisäannoksen tyroksiinia. Turhaan siis terkkaa kyseenalaistin, olisi pitänyt heti uskoa ennemmin häntä!

Muista kuulumisista sen verran, että olen aivan POIKKI. En flunssan takia, vaan siksi että meillä on menossa täällä kotosalla remontti. Huh. Yksi huone on ollut meillä pitkään huomattavasti eri tasoa kuin muu asunto ja nyt kun saamme sen vihdoinkin kuntoon, se helpottaa huomattavasti vauvankin mahtumista meidän kerrostalokaksioon :) Olen toiminut täällä eräänlaisena remontin projektipäällikkönä ja piiskannut (no en nyt sentään ihan) vuoroin remonttimiestä ja vuoroin omaa ilmaista (työ)miestäni, juossut asioilla ostamassa ja hakemassa säilöstä remonttitarvikkeita, siivonnut remontin jälkiä, tehnyt ruokaa ja keittänyt kahvia & leiponut työmiehille kahvileipää jne jne. Rankkaa puuhaa mutta toivottavasti lopussa kiitos seisoo! En malta odottaa itse lopputulosta.

Tervetuloa taas kaikille uusille lukijoille! :) Ihana nähdä, että teitä kertyy koko ajan lisää vaikka kirjoittaja onkin laiskistunut postaustahdissa huomattavalla tavalla.

Äskettäin minulta kyseltiin, että aionko jatkaa postailua vielä vauvan syntymän jälkeen tai laitanko mahdollisesti blogin salasanalliseksi. Aion ehdottomasti jatkaa enkä laita blogia salasanan taakse, koska haluan pitää teille lukijoille pääsyn blogiin yhtä vaivattomana kuin ennenkin. Mies ei ole kovin ihastunut ajatuksesta, että laittaisin tänne meidän lapsen kuvia, ja vähän varauksella suhtaudun asiaan itsekin. Luulenpa siis, että tulen laittamaan kuvia silloin tällöin harvakseltaan, mutta anonymiteettia varjellen. Perinteisen kuvan vastasyntyneestä saatte näkösälle ihan varmasti :)

8 kommenttia:

 1. Hei Verona!

  Tulin pitkästä aikaa lukaisemaan kuulumisiasi ja hyvää näyttää kuuluvan. Onnea loppuraskauteen.

  Hienoa, että olet ajatellut varjella vauvan anonyymiteettiä. Mun mielestä on todella surullista, että ihmiset eivät ylipäätään ota huomioon sitä, mitä tietoa antavat julkisuuteen. Osa bloggaajista toimii näennäisesti nimettömänä, mutta ei tarvitsisi olla suuri salapoliisi, jotta saisi selville nimet ja osoitteet. Mä tajusin kerran erästä blogia lukiessani, että kirjoittaja taitaa se naapuri, jota aamulenkillä aina tervehdin. Tuli kiusallinen, tunkeileva olo.

  Erityisen surullista se on pienten vauvojen ja lasten kohdalla, kun toiset julkaisevat kaikki mahdolliset vauvakuvat netissä. Mä en esimerkiksi koskaan laittaisi omasta lapsestani (jos siis sellainen joskus on) kuvaa alastomana nettiin. Suhtaudun muutenkin varauksella kaikkeen tietoon, mitä jaan itsestäni verkossa esim fb:ssä tai blogimaailmassa. Johtuu myös osittain työstäni. Sen kautta olen varmaan tullut vieläkin varovaisemmaksi, mitä ole ollut.

  VastaaPoista
 2. Kiva että jatkat kirjoittamista vielä vauvan syntymän jälkeenkin :) oon seurannu sun blogia ihan alusta asti mutta vasta nyt sain aikaseksi kommentoida jotain..

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että blogi jatkuu myös vauva-aikana! Tsemppiä remonttiin ja toivottavasti paranet pian flunssasta.

  VastaaPoista
 4. Pelästyin niin, kun näin kirjoituksen otsikon. Ajattelin, että voi vitsit, se ei meinaa enää jatkaa. Mutta onneksi olin väärässä! :)

  VastaaPoista
 5. sama reaction täällä, kuin Riinalla, olin ihan varma, että salasanalliseksi muuttuu. mähän teen Tyypille oman salasanasuojatun kutsublogin, mutta Fru L toi esille hyviä pointteja vauvan anonyymiteettiä koskien eli kyllä itsekin aion olla aikas lailla varovainen kuvien suhteen enkä aio ihan kaikkea blogiin vuodatella vaikka salasanan takana sitten onkin. :)

  Veronalle remppaan tsemppiä! Mitä kahvileipää olet leiponut?!

  VastaaPoista
 6. Hui, mäkin säikähdin! Kiva kuulla että jatkat. Jaksuja pullanleipomiseen ja remppaan! :)

  VastaaPoista
 7. Fru L: Kiitoksia ja kiva kun poikkesit täällä taas! :) On hirmu mukava lueskella blogeja jossa näkyy lapsia ihan kasvoineen ja asuineen päivineen, mutta en tosiaan omaa lastani (enkä sen puoleen itseänikään) altistaisi sille. En yhtään tykkäisi olla "kuuluisa" sillä tavalla, ja kuka tahansa voisi sieltä salaa lueskella meidän kuulumisia...Varovaisuus kannattaa aina.

  Tuuli: Olipa kiva, että jätit kommenttia! Jätä toki toistekin kun siltä tuntuu :)

  Anni: Kiitos kovasti! :)

  Riina: Juu, väärässä olit tällä kertaa ;)

  Pingu: Kiitos tsempityksistä :) Olen leiponut mm. pannukakkua ja eilen tein valtavan omenapiirakan äidin tuomista oman pihan omenoista. Ruoaksi kokkasin ison kattilan burgundin pataa: takuulla ravitsevaa ja tuhtia remppamiehen ruokaa josta riittää moneksi päiväksi :)

  Paukkuliini: Kiitoksia! Voiton puolella jo onneksi ollaan :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä juttu, että Thyroxin-lisäannos on sulla rauhoittanut pumppua. Minäkin lisäsin yhden 25 mikrogramman tabun päivittäiseen Thyroxin-annokseeni pari viikkoa sitten. Etukäteen vähän pelkäsin, että riehaantuuko sydän taas tykyttelemään, kuten se on aikaisemmin itselläni tehnyt Thyroxin-annosta nostettaessa. Mutta ei onneksi, olo on vaan piristynyt ja päänsäryt vähentyneet. Kannatti siis nostaa annosta täälläkin :).

  VastaaPoista