tiistai 27. syyskuuta 2011

RV 29+1: Neuvolassa ja masukuvaa

Takana on jälleen yksi neuvolakäynti, tällä kertaa lääkärin kanssa. Nuo visiitit tihenevät tosiaankin koko ajan näin raskauden loppuvaiheessa, mutta samalla tuntuu että ne myöskin lyhenevät. Tänään koko homma kaikkine sörkkimisineen suoritettiin 10 minuutissa!

Välillä muita blogeja lueskellessa tuntuu, että ne neuvolantädit kyselevät jatkuvasti sitä perinteistä "Mitenkäs mielialat" - kysymystä, mutta minulle sitä ei ole esitetty kertaakaan. No, en tiedä olisiko siihen mitään erityistä vastattavaakaan, but would be nice to be asked you know...;) Jotenkin nuo käynnit ovat niin nopeita että en muista läheskään aina kysyä kaikkia mieltä askarruttavia asioita kuin vasta ovensuussa takki päällä. Onneksi juuri ja juuri muistin pyytää synnytysvalmennuksen ajankohdat ja nyt ne on siellä kalenterissa odottamassa, jännää :)

Tänään selvisi myös se aiemmin mainitsemani Streptokokki B - asia, eli neuvola ei suostu sitä testaamaan joten varaan yksityiseltä gynekologilta ajan niin onpahan sitten sekin asia pois päiväjärjestyksestä. Painonnousu oli taas minun mielestäni aivan hurjaa, +850 grammaa per viikko ja se selittyy täydellisellä repsahtamisella herkkujen suhteen, mur. Varsinkin viime viikko oli aivan toivoton, mätin pizzaa, Hesburgerin aterian, limua, juustonaksuja, karkkia, suklaata, jätskiä...ihan mitä vain tarjolla oli. Miten tähän puuhaan nyt oikein saataisiin ryhtiä!? Minulla herkuttelu saattaa jäädä helposti tavaksi kun jossain vaiheessa alan tuolle linjalle ja sitten namuja onkin saatava muutaman tunnin välein tai kohta en pysty ajattelemaan mitään muuta. Pitäisiköhän liimata jääkaapin oveen vaikka jokin 5 kilon jättivauvan kuva ja miettiä ennen oven avaamista, että onko se sitten kiva synnyttää sellainen itse syömällä kasvatettu tapaus ;)

Sintin liikkeet voimistuvat jatkuvasti. Viime yönä oli hieman nukahtamisvaikeuksia kun tyttö päätti ryhtyä pungertamaan itseään napaa vasten ja ulospäin, mikä tuntui tosi ikävänä kireytenä vatsanahassa. Samalla vatsa meni kauttaaltaan aika kovaksi, eli olisikohan se ollut myös jonkinlainen supistus. Jouduin nousemaan ylös vähän kävelemään, jotta vauva rauhoittuisi hieman ja saisin unenpäästä kiinni, ja ilmeisesti se auttoi koska en enää muista valvoneeni tuon jälkeen.


Loppuun vielä masukuva raskausviikolta 29 eli eiliseltä. Katsokaa nyt tuota isoksi venähtänyttä vatsaa! Tuntuu aivan uskomattomalta että nyt ollaan jo näin pitkällä ja Sinttikin saanut kokoa siitä parisenttisestä pavusta mitä se vielä äsken oli :)

15 kommenttia:

 1. Oo, on kyllä muhkea masu! :) Nätti!!

  VastaaPoista
 2. Nätti masu :) Mulla on taas mennyt toisinpäin, että neuvolakäyntien pituus on kasvanut nyt loppuraskaudessa. Aikaisemmin selvittiin n. 15-20 minuutissa ja nyt menee aina vähintään se puoli tuntia.

  Ei multakaan ole kyselty mielialasta mitään. Yleensä terkka kysyy heti ensimmäisenä vaan että miten olen voinut. Ihan yleisesti siis..

  Täällä kans herkkujen suhteen sama ongelma, raskauden aikana on tullut mätettyä enemmän kuin normaalisti. Ikävä kyllä se näkyy myös painonnousussa..

  Terveisin +14kg.. :D

  VastaaPoista
 3. Ei mullakaan koskaan lääkärikäynneillä mee 10 minuuttia pitempään! Ne tuntuu aina olevan vaan sellanen läpihuutojuttu. Lääkärille pakkopullaa. :/ Peruskäynneillä terkkarin luona menee pitempään, yleensä joku puolisen tuntia. Joskus kauemminkin, jos joku asia mietityttää.

  Ei se vaavi siellä ihan hurjan isoksi kasva, vaikka mässääkin, jos sokeriaineenvaihdunta toimii normaalisti. :) Itselle se rasva tulee. Nimim. karkkia joka päivä, vauva keskikäyrän alapuolella. :D Mullahan tehtiin pari viikko sitten se kokoarvio ja näytti olevan ihan normaalikokoinen vauva, vaikka mässäilenkin ihan tolkuttomasti.

  Ja Evelyn, +14 kiloa loppuraskaudessa ei oo kyllä mitenkään paljon! Ihan keskiverto painonnousu. Mulla tuli esikoisesta 13 kiloa, ja siitä sanottiin että ihan sopivasti, vaikka olin todella paljon ylipainoinen ennen raskautta.

  VastaaPoista
 4. Ihana maha!

  Kyllä mä pelkään että mässäily kostautuu jollain viiskiloisella vauvalla... Sokerirasitustestiä ei ole vielä tehty, joten ei ole tietoa josko homma toimii kunnolla.

  Eilen illalla vedin leipää useamman kerran, mitä en yleensä tee. Yhtäkkiä on vaan ihan hirveä nälkä, en voi olla syömättä.

  VastaaPoista
 5. Hieman yli viisikiloisen vauvan synnyttänyt huomauttaa, ettei meille ainakaan mitään pelotteluun sopivaa mörköä syntynyt, vaan ihana suloinen söpö vauva, joka nyt vain sattui kasvamaan suureksi ;)

  VastaaPoista
 6. Ihana masu! Nauti nyt joka minuutista :-). Itse katselen kaiholla omia masukuvia 5kk sitten ja huokailen syvään ihastuksesta, koettaen epätoivoisesti muistaa, miten ihmeelliseltä tuo olotila tuntuikaan...

  VastaaPoista
 7. Ihana masu :) Täällä tuli painoa jossain vaiheessa siellä lopussa semmoset puoli kiloa päivässä. Enkä koko raskausaikana syönyt lähes mitään herkkuja, koska ei tehnyt mieli ja kaikki rasvaiset, suolaiset ja mausteiset ruoat oksettivat.. joten ei voinut kyllä minun painonnousuni siitä johtua :D (Sainkin sitten raskausaikana niin paljon turvotusta ja nestettä elimistöön, että sitä on vähän vieläkin, poika kohta 7kk.)

  Onnea odotukseen <3

  VastaaPoista
 8. Masu!! <3
  Meillä Tyyppi ottaa yöt rauhallisesti ja potkii pitkin päivää. Vauva <3

  VastaaPoista
 9. Sinulle on haaste blogissani. :)

  VastaaPoista
 10. Meillä on päivää vaille sama LA ;)

  VastaaPoista
 11. Hei ihan oikeesti älytöntä toi syöminen :O Teet lapsestas vielä jonkun diabeetikon ihan vaan piittaamattomuuttas. "noku teki mieli". vedä nyt vielä pari pannullista kahvia ja kessu käteen ni hyvä tulee, ihan yhtä haitallista kaikki.

  maha on kyllä söpö (: älyttömän iso jo noille viikoille, mulla oli jotakuinkin tommonen kun synnyttää lähin (no nyt menee skidisti alakanttiin ;D mut ikinä en päässy rf mitoissa yli 29 senttiin).

  VastaaPoista
 12. Heippa, siulle on haaste blogissani. Joku toinenkin on näköjään haastanut :) (http://illikanmatkassa.blogspot.com/2011/10/haaste-270.html) Terkuin Mammamarian.

  VastaaPoista
 13. Räsynukke: Kiitos! Se on jo paljon isompi :)

  Evelyn: Kiitti! Oliskohan mulla nyt jotain +12 kiloa :)

  Veera: Tuolta se ehkä just tuntuikin, että on vähän pakkopullaa henkilökunnalle. Mutta toisaalta, onhan se parempi ettei ongelmia ole ja saadaan pikaisesti kaikki hoidettua.

  Malla: kiitti :)

  Paukkuliini: Se mullakin on just ongelmana, että olen alkanut himoita kaikkia mahdollisia ruokia ja herkkuja mitä en ole ennen edes koskaan syönyt. Nyt niitä on vaan pakko saada. Kirotut hormonit! ;)

  Mieli: Onnea! On varmasti ollut vähintään yhtä söpö kuin pienemmätkin vauvat, se ajatus vaan tuon kokoisen työntämisestä maailmaan pelottaa ;)

  Äni & Tuuli: kiitoksia!

  Delilah: Huijui, mut voit ainakin lohduttautua ajatuksella että tuo painonnousu ei ollut sun "vikasi". Elimistö on vaan heittäytynyt toimimaan vähän väärällä tavalla.

  PIngu :)

  Murmeli: Kiitoksia haasteesta! Täytyykin pistää korvan taakse ja toteuttaa :)

  Viivi: Onpa hauska sattuma! Jännä nähdä miten meidän synnytykset sitten ajoittuu :) Käyhän kertomassa!

  Anonyymi: No NIINPÄ. Eihän tämä syöpöttely todellakaan terveellistä ole. Mahan koko ei kylläkään ole yhtään suurempi kuin mitä sillä viikolla pitäisi olla, eli normaalikasvussa onneksi ollaan.

  Mammamariam: Kiitos, toteutan ehdottomasti! :)

  VastaaPoista