lauantai 22. lokakuuta 2011

RV 32+5: Uupunut odottaja

Meinasin kirjoittaa tuohon otsikkoon väärät viikot sillä luulin jo hetken, että kohta tulee raskausviikko 34 täyteen, mutta blogin laskurista huomasin kirineeni yhden viikon edelle ;) Eli siis ihan pian 33 täynnä!

Ajatukset alkavat suuntautua jo selkeästi mammaloman puolelle kun töitä on jäljellä enää vajaat 2 viikkoa. Töissä en pääse yhtään löysäilemään sillä käynnissä on ankara seuraajan perehdytys, ja samalla pitäisi siivota työpöytä ja arkistot sitä silmälläpitäen, että palaan takaisin aikaisintaan parin vuoden päästä jos silloinkaan. Olisi niin ihana jo keskittyä peseskelemään vauvan vaatteita ja listaamaan niitä kaikkia pieniä puuttuvia hankintoja, mutta energia on niin kortilla ettei iltaisin jaksa tehdä yhtikäs mitään ylimääräistä. Ihan sama meno täällä siis jatkuu kuin viimeiset 2 edellistäkin viikkoa.

Kannan lievää syyllisyyttä siitä, että mies tekee pitkää työpäivää (jotta pääsisi jäämään heti vauvan syntymän jälkeen isyyslomille) ja minä en suoriudu oikein niistä vähäisistäkään kotitöistä. Tunnen itseni laiskamadoksi kun makaan sohvalla kipeää selkää potien ja mies huhkii imurin varressa! Mutta onneksi mies aina lohduttaa sanomalla jotain kivaa, kuten "Teet jo ihan tarpeeksi kun kannat meidän lasta" :) *muru*

Eilen kävimme jonkin ihme energiapiikin voimalla työpäivän jälkeen katsomassa vauvansänkyjä. Olen yrittänyt vähän katsastella käytettyjä sänkyjä, mutta en ole onnistunut löytämään mitään täältä meidän alueelta. Niinpä päätimme, että on ihan sama käydä tilaamassa kaupasta se haluamamme vaihtoehto kun mielessä on kuitenkin juuri se yksi ja tietty malli jonka etsiminen voi ottaa aika kauan, emmekä halua ottaa riskiä että vauvareppanalla ei ole kotiutuessaan edes sänkyä odottamassa. Parin, kolmen viikon päästä liikkeeseen pitäisi saapua siis noudettavaksemme Brion valkoinen Two-pinnasänky, jossa on 2 eri tasovaihtoehtoa ja laskettava pitkä reuna jonka avulla saan vauvan nostettua yöllä viereeni vaikka puoliunessa :) Ihanuus! Ja sitten pääsee valitsemaan myös vaaleanpunaisia petivaatteita pikkuiselle :)


Lisäksi olemme katsastaneet netistä autoja, sillä sellaisen hankinta tulee eteen parin kuukauden päästä. Kyllä autot ovat sitten täällä Suomessa kalliita! Samaten autoon pitäisi ostaa kaikkine kiinnityssysteemeineen turvakaukalo, jota myös hieman alustavasti eilen katselimme, ja voi olla että päädymme ostamaan sen netistä, jolloin säästöä saattaisi saada aikaiseksi jopa satasen verran.

Maha on muuten laskeutunut mielestäni viime aikoina alemmas. Sain eräältä tuttavaltani kommentin, että se kuulemma ounastelee sitä että synnytys käynnistyy todennäköisesti viimeistään laskettuna aikana. Tiedä sitten tämän paikkansapitävyyttä mutta eipä se haittaisi jos näin olisi :) Sintti on myös jatkanut viikko sitten aloittamaansa supermöyrintää joka tuntuu todella vinhalta tuolla jossain oikealla alhaalla. En edes osaa kuvailla miltä liike tuntuu, mutta usein sen tullessa pitää ottaa seinästä tukea tai istua välittömästi alas. Eilen se tapahtui töissä juuri kun olin kävelemässä käytävää pitkin ja liike sai minut tarttumaan lähimpään ovenkarmiin ja voihkimaan ääneen. Tällä kertaa se kävi jopa kipeää. Kyse ei ole siis pelkästä potkusta vaan jos en tietäisi paremmin niin epäilisin että vauva heittää siellä alakulmassa volttia, mutta ei kai se enää näillä viikoilla pitäisi onnistua?

10 kommenttia:

  1. Ihana kommentti siun mieheltä :) Miun blogissa on sulle haaste/tunnustus..

    VastaaPoista
  2. meillä onkin näköjään viikko eroa vauvojen lasketun ajan kanssa :) Täällä podetaan kans selkäsärkyjä! :)

    VastaaPoista
  3. hieno ja kätevä sänky! voisiko vihlaisulla olla tekoa supistuksen kanssa? muistaakseni noilla viikoin alkoi harjoitussupistukset itsellä.

    VastaaPoista
  4. Muistan miten noilla viimeisillä viikoilla mietin aina, onko matkalla johonkin paikkaan penkkiä tai kaidetta -- ihan siltä varalta että tulee vihlaisuja tai muita kipuja. Supistuksista ei ollut kyse omalla kohdallani, vaan vauva yksinkertaisesti potkiskeli sisäelimiä uuteen uskoon :-). Koeta kestää - olet kovasti ajatuksissa!

    VastaaPoista
  5. Heops! Vauvan ensisängyksi (ekat 4kk) voi harkita myös tätä vuokrattavaa vaavisänkyä: http://www.vaavi.fi/ joka maksaa 75 e / 4kk ja sisältää toimituksen, noudon ja uuden patjan. Harkitsen tätä itse nimittäin nuo pyörät tuntuvat melko käteviltä :-). Joku sanoi että tuohon saisi vällyt ja peitot tukemaan vauvaa paremmin, vähän kuin sairaalassa vauvan ensisänky :-).

    Sama juttu täällä selkäsärkyjen ja kipeiden potkujen kanssa. Vähän tuntuu ikävältä kun koti näyttää pommilta kun mies tekee töitä ja samalla remontoi uutta asuntoa kiireen vilkkaa ja minä en jaksa mitään mutta päätin että eipä haittaa. Kroppa nimittäin muistuttaa kipeillä supistuksilla heti jos ylittää oman jaksamisen rajat ja se on on vähän pelottavaa kun minullakin maha jo laskeutunut melko ja tismalleen samassa rv:ssa menen sinun kanssa.

    Jaksamista sinne :)!

    -Riikka

    VastaaPoista
  6. Nolona tunnustan, että taidan kommentoida ekaa kertaa vasta nyt vaikka olen blogiasi seurannut jo vaikka kuinka kauan. Jo silloin kun Sintti oli vasta yritysasteella :)
    Mutta nyt sitten. Ihana kommentti mieheltäsi! Ja oikeassa hän on, lepää sinä, hyvällä omalla tunnolla ;)
    Ja mitä tulee voltin heittämiseen, se on edelleen mahdollista :)

    VastaaPoista
  7. Ihana mies sulla! :)

    Tuollainen alaslaskettava laita sängyssä olisikin hyvä juttu. Meillä on jo sänky, mutten tiedä onko siinä samaa systeemiä. Uutta en viitsi ostaa, kun yksi sänky jo on.¨

    Tsemppiä vauvan möyrintätuokioihin!

    VastaaPoista
  8. Meillä on tuollainen samanlainen sänky, tosin eri värisenä, mutta hyvin on toiminut ihan alusta lähtien. :)

    VastaaPoista
  9. Mammamarian: Kiitos hauskasta haasteesta, pitääpä muistaa toteuttaa pian! :)

    Anne: Kivaa kun on samassa tahdissa tulevia muitakin odottajia :) Tsemppiä särkyihin!

    Gata: No mietin sitä, että voisivatko ne olla supistuksia, mutta ehkä ne kuitenkin ovat ihan vauvan aiheuttamia koska tulevat aina yhtäkkiä ja ovat sellaisia jänniä muljahduksia.

    Tuuli: Kiitos :) Naurattais vähän tuo sisäelimien potkiskelu ellei pelottais, mutta ehkä se sitä on..! Kuulostaisi ainakin loogiselta, jaiks ;)

    Riikka: Kiitos! Aika kätevä idea tuo sängynvuokraus, ja ainakin ekologinen vaihtoehto. Me kuitenkin tilasimme jo omamme ja haluamme että se jää itselle kun haaveissa olisi tosiaan saada se sitten kierrätettyä myös seuraavalle / seuraaville :) Tsemppiä remontin keskelle!

    Jansku: Kivaa kun kommentoit! :) Onko se voltinheitto tosiaan vielä mahdollista? Olin siinä uskossa, että Sintti on jo näillä viikoilla sen verran kookas ettei mahdu noin vaan pyöriskelemään. Se kyllä ainakin selittäisi ne rajuntuntuiset liikkeet...

    Paukkuliini: Kiitti :)

    Miia: Kiva kuulla onnistuneita käyttökokemuksia! Olen jo nyt tyytyväinen valintaan :)

    VastaaPoista
  10. Juu on meillä pinnasänky myös mutta ensisängyksi ajattelin vuokrata tuon. En kyllä itseasiassa tiedä miksi jotkut nukuttavat ekat 4kk kehdossa tai vastaavassa mutta olen ystävien suositusten uhri enkä kysynyt perusteluita. Pitää ehkä kysäistä neuvolassa ensi kerralla että onko se tarpeen ollenkaan :-)

    Ja kiitos, onneksi remontti on kohta ohi (ei jaksaisi yhtään enää puuhailla mitän ylimääräistä..) :-)

    -Riikka

    VastaaPoista