perjantai 28. lokakuuta 2011

RV 33+4: Tapahtumarikas viikko

Täällä mahankasvatus etenee ja hurjaa kyllä työpäiviä on jäljellä enää vain muutama! Väsymys on kova mutta sinnillä mennään tämä loppuaika.

Tällä viikolla on tapahtunut monenlaisia asioita. Tiistaina kävin yksityisen gynekologikäynnin aiemmin aikomastani syystä, eli siksi että halusin testauttaa Streptokokki B:n, koska neuvolassa sitä ei suostuttu seulomaan. Käynti oli oikein miellyttävä ja se oli ikään kuin neuvolakäynti mutta maksettu sellainen :) Gyne kehui loistavia verenpainelukemiani ja kertoi, että niiden kehitystä seuraamalla ennuste olisi, että synnytys tapahtuisi melko lailla lasketun ajan tietämissä. En tiedä mihin tämä sitten perustuu, mutta minusta se kuulosti hyvältä! Tosin ystäväni ehti jo kumota tämän teorian kertomalla, että hänellä oli aina 8 kk:lle asti loistavat arvot, mutta yhtäkkiä ne ampaisivat taivaisiin ja sen seurauksena oli loppujen lopuksi ennenaikainen synnytys. Hmm.

Keskiviikkona puolestani piipahdin neuvolassa terkan pakeilla ja sielläkin kaikki arvot olivat oikein mallillaan. Valittelin hänelle, että viimeisen parin viikon aikana rintakehää on ruvennut puristamaan ja ahdistamaan aika lailla masun noustua niin ylös. Rintaliiveissä käytän jo tuplajatkoja ja illoiksi täytyy aina oikaista pitkälleen venyttelemään ja heittää koko liivit pois vähäksi aikaa jotta saa hengittää vapaasti. Lisäksi välillä tulee suorastaan kuvottava olo jos makoilee liian pitkään selällään tai syö yhtään tukevammasti. Nämä oireet ovat tulleet kuin salama kirkkaalta taivaalta ja terkan neuvo oli, että vältä selällään makoilua, syö pieniä aterioita usein ja kohta helpottaa kun vatsa alkaa painua alemmaksi. Tuota jälkimmäistä odotan todella kovasti, koska olo on tosiaan mennyt jo aika tukalaksi!

Lisäksi terkka tiedusteli, että olenko kärsinyt närästyksestä, johon vastasin että en. Sitä minun ei olisi pitänyt sanoa, sillä eiköhän heti seuraavana päivänä närästys alkanut melkoisella voimalla..! ;) Nyt tässä onkin opetteleminen uudenlaiseen syömiseen, sillä heti raskauden alusta asti vaivannut supernälkä on alkanut laantua joten annoskokoja täytyy pienentää huomattavasti. Lounaissa olen palannut raskautta edeltävään ruokavalioon eli suosin erityisesti kevyitä keittoja. Nälkä tulee sitten tietysti pian uudestaan, mutta on helpompi olla kun ei mätä itseään kerralla täpötäyteen.

Ja vauvantarvikevarasto alkaa kasvaa, sillä tänään ostimme turvakaukalon autoon!! :) Olemme hiljalleen katsastelleet niitä eri paikoista, ja ensin mielessä oli ostaa ne säästösyistä netistä ulkomailta, mutta sitten tulimme siihen tulokseen että on sama ostaa ne kerralla pois jostain paikallisesta liikkeestä jos löytää sopivan, sillä laitokselta se vauva pitää kuitenkin saada kotiin joten turvakaukaloa tarvitaan heti ensimmäisenä joten niitä ei ehditä odotella välttämättä kymmentä viikkoa. Hankkimamme malli oli Maxi-Cosin musta kaukalo, jossa on Isofix-kiinnitys jonka saa tarvittaessa myös turvavöillä kiinni. Kyseinen yksilö oli pärjännyt myös testeissä loistavasti, tuloksena arvosana "erinomainen", eikä sen ulkonäkökään ollut yhtään hullumpi. Valitsimme väriltään mustan kaukalon. Tällä on myös sellainen loistava ominaisuus, että sen saa adapterilla kiinni meidän Teutonian BeYou-vaunuihin eli esim. kauppaan mennessä ei tarvitse siirtää nukkuvaa vauvaa kaukalosta vaunuihin vaan voi vaan siirtää hela hoidon vaunujen päälle. Kätevää :)


Tänään juttelin puhelimessa erään kaverin kanssa, jota en ole nähnyt pitkään aikaan ja joka on muuttamassa muualle. Hän kyseli, että onko mahani kovinkin iso ja kun vastasin "kyllä", kommenttina oli että "Älä huoli, se tuplaantuu siitä vielä". Ääkkk!! :D

Hauskaa viikonloppua ja tervetuloa uusille lukijoille!

8 kommenttia:

  1. Ihana lukea sun/teidän kuulumisia! <3 Täällä taustalla mäkin edelleen roikun, vaikken Typyn hoidolta juuri ehdikään kommentoida (tai jaksa tässä koomatilassa). :)

    VastaaPoista
  2. juu, masu vaan kasvaa kasvaa ja kasvaa... :) ja sehän on ihan vaan hyvä asia! onko sulla teidän neiti jo asettunut kovinkin korkealle? meillä oltiin tänään viimeksi tunkemassa takamus aivan kiinni oikeaan rintaan, eli tissiin kiinnittymistä tapahtuu näköjään jo ennen syntymää! =D Olo oli jo varsin tukala, korkeammalle kun Tyyppi ei vaan pääse... Koska sulla on se neuvolan kautta oleva viimeinen lääkärintarkastus?

    VastaaPoista
  3. Voi, osaan kuvitella tuon tukalan olon... Saat kaiken sympatiani! Loppuraskaus ei ole useinkaan elämän parhainta aikaa - mutta kaikkine kremppoineen se on kylläkin ikimuistoista aikaa! Parasta on tietää, että nuo krempat katoavat kuin seinään melkoisen pian, ja sitten voit taas lounastaa isoja annoksia. Hassua muuten, miten omaa vatsaa ei pidä niin isona, vaikka se iso olisikin. Selittynee sillä, että se kasvaa vähitellen!

    VastaaPoista
  4. meillä on myös brion kaukalo jonka saa kätevästi vaunujen runkoon kiinni ihan vaan painamalla. todella kätevää esim. ostoskeskuksissa yms!

    VastaaPoista
  5. Juu, tuo kaukalo on kyllä hyvä olla valmiina. Meidän vauva oli jo syntynyt, kun mies kävi hakemassa kaukalon sukulaisilta.. Jäi vähän viimetippaan :)

    VastaaPoista
  6. Oho, tuollaisesta verenpaine-ennustuksesta en olekaan koskaan kuullut. o.O

    Ja se selällään makaamisesta tuleva kuvottava olo johtuu siitä, että selällään iso kohtu pääsee painamaan alaonttolaskimoa (yhtä kropan isoimmista verisuonista) ja verenkierto heikkenee. Se kuvottava olo on itseasiassa hyvä homma kun tulee, koska pidempään selällään pötkötellessä tuolla vois olla jo vaikutusta kohdun verenkiertoonkin ja myös vauvaan. Joskus ktg-käyrillä näkee hyvin sen reaktion, kun vauvalla saattaa tulla sykkeeseen hidastumaa, kun äiti selällään ja kun asentoa vaihdetaan niin se paranee.

    VastaaPoista
  7. Kivan näköinen kaukalo :) Kuuluuko tuohon malliin muuten aurinkolippaa/kuomua? Meille se oli ihan ehdoton, joten sitä vinkkaisin teidätkin ostamaan, jos yhtään tuntuu että tarvetta voisi olla :)

    VastaaPoista
  8. Äni: kiva kun roikut :) En itsekään ole jaksanut olla kovin aktiivinen blogimaailmassa, mutta toivottavasti se kohta parantuu!

    Pingu: hehheh! Kyllä mun masu tuntuu olevan tosi korkealla ja siksi juuri puristaa rintaa jatkuvasti. Odotan TOSI kovasti että se laskisi. Mun seuraava lääkärintarkastus on reilun kahden viikon kuluttua, mutta en tiennyt sen olevan viimeinen...siitähän on kyllä tosi vähän aikaa enää synnytykseen joten olisi ihan järkeenkäyvää että sen jälkeen ei enää käydä.

    Tuuli: Kiitos! Mulla on kaikki mennyt niin mahtavasti näihin aikoihin asti, ja nyt sitä kremppaa sitten alkaa olla. PItäisi vaan muistaa että se kuuluu asiaan ja purra hammasta :)

    Heiniboo: kiva kuulla! Varmaan meilläkin tulee sitten paljon käyttöä :)

    Riina: heh, saa nähdä mitä kaikkea meillä jää viime tippaan kun ei olla vielä läheskään kaikkea hankittu tai edes ajateltu!

    A: Joo jotain tuollaista olen itsekin lukenut. Hassua vaan kun se oma selkäkipu helpottuu aina selällään köllötellessä, mutta siinä ei voi kauaa olla kun tulee sitten tuo paha olo joka indikoi vauvan kurjasta voinnista.

    Katja: Kyllä siihen itse asiassa kuuluu se aurinkolippa! Jostain syystä en vaan mistään löytänyt kuvaa jossa se olisi ollut mukana :)

    VastaaPoista