torstai 16. huhtikuuta 2015

1. kontrolliultra ja kokemuksia Menopurista

Tiistaina kävimme ensimmäisessä ICSIn kontrolliultrassa. Jännitti niin, että reidet vaan lepattivat telineissään. Ja hyväähän sieltä kuului!

Vasemmalla muhi oikein meikäläisittäin jymypaukku: n. 7 kappaletta 10mm kokoisia folleja. Oikea puoli oli laiskempi, mutta kyllä sielläkin jotain tapahtui sillä sieltä löytyi yksi isompi ja pari pienempää, joista ei vielä tiedä että ehtivätkö mukaan. Lääkärin arvion mukaan yhteensä n. 7-8 kappaletta saattaisi pysytellä matkassa. Toivottavasti niin, sillä edellisillä kahdella kerroilla hävikki on ollut matkan varrella tasainen ja vain yhdellä on päästy siirtoon. Olisipa unelmaa, jos jotain jäisi pakkaseenkin ja jos voisi oikein valita, että montako ja minkälaatuista pääsisi kyytiin!

Punktio on luultavasti ma-ke, ja tarkempi ajankohta lyödään lukkoon huomenna kun menen toiseen kontrolliultraan. On helpottavaa, että viikko on mennyt nopeasti niin ei ole ehtinyt jännittää kovin paljoa. Olen aivan varma, että pahin paniikki iskee sitten kun keräys on tehty ja pitää alkaa hermoilemaan, että hedelmöittyykö sieltä ylipäätään mitään!

Tämän hoidon cocktail on ollut seuraavanlainen:
- 2 kpl DHEA-hormonitabletteja per päivä
- 1 kpl aspiriinia (käsittääkseni alakerran verenkiertoa lisäämään)
- 375 Menopuria + eilisestä alkaen Orgalutrania

Menopur on tosiaan minulle uusi tuttavuus ja lääkäri määräsi sitä luullakseni mm. siksi, että se sisältää LH:ta, josta olisi erityisesti apua minulle. Minulla ei ollut varsinaisia ennakko-odotuksia Menopurista, mutta en ollenkaan odottanut pistämisen tuntuvan niin ikävältä! Puregon painuu ihoon kuin veitsi voihin, varmaankin siksi koska neula on niin pieni ja ohut, mutta Menopurin kanssa sattuu koko ajan. Myös itse lääkeaineen meno ihoon sisään tuntuu jonkinlaisena jomotuksena. Auts!

Tämän jälkeen arvostan Elonvaa vielä enemmän, sillä pistäminen on uskomattoman vaivatonta kun yksi piikki per viikko riittää. En kuitenkaan valita, sillä selvästi Menopur oli oikea valinta kun tulokset ovat (ainakin tässä vaiheessa) näin hyviä. Toivottavasti teho jatkuu loppuun saakka! Nyt ei pitäisi muutenkaan olla enää montaa kertaa jäljellä, jos punktioon päästään jo alkuviikosta.

8 kommenttia:

 1. Hienoja uutisia! Onnea paljon! Selvästikin lääkemuutos kannatti. Toisaalta toki aikakin on voinut stressiä helpottaa, mutta muistelen että sinulla oli aina ollut laihat tulokset kasvattelussa. Paitsi että eihän sitä välttämättä tarvita kuin yksi...

  Toivottavasti olet jaksanut hyvin töissä. Niin ettei työt rasita kohtuuttomasti ja illalla jaksamista riittää esikoisellekin.

  Tsemppiä tulevaan! Täällä ainakin odottelen kuulumisia...

  Vihervaara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, laihaa on ollut kautta linjan, mutta ihka ensimmäinen ICSI on ollut tähänastisista paras. Olisi ihanaa huomata, että ikä ei olisikaan vaikuttanut niin pahasti ja tulokset voisivat olla yhtä hyvät kuin silloin! :)

   Olen kyllä jaksanut töissä, mutta vasta kilpirauhastulokset saatuani oivalsin kuinka väsynyt olen ollut. Sen verran voimaton, että kaikenlaiset liikuntaharrastukset ovat saaneet väistyä reilusti taka-alalle...

   Kiitos tsemppailusta, Vihervaara! :)

   Poista
 2. Oi, täälläkin toivotaan positiivisen uutistulvan jatkoa!! *tsemppihaliii*

  VastaaPoista
 3. Hienoja uutisia! Tsemppiä täältäkin!

  VastaaPoista
 4. Kovasti täällä toivotaan teidän puolesta onnea matkaan!!

  VastaaPoista