maanantai 27. huhtikuuta 2015

Päivitystä: 3 päivää alkionsiirrosta

Tänään sain klinikalta päivitystä alkioiden tilanteeseen. Vain yksi urhoollinen yksilö oli selvinnyt pakkaseen ja muiden lopullinen osoite oli roskakori, sillä niiden hedelmöittyminen oli pysähtynyt. Tuo pakastettava alkio oli 6-päiväinen blastokysti, 8-soluinen ja luokitukseltaan "hyvä". En tiedä, voisiko lopulta luonnehtia että pakkasessa on nyt jäljellä yksi samantasoinen satsi kuin mitä perjantaina siirrettiin. Minulla ei ole koskaan aiemmin ollut blastokystejä enkä yhtään tiedä miten niiden kanssa menetellään, ja toivottavasti ei tarvitse asiaan perehtyäkään ainakaan pariin vuoteen!

Viikonloppuna olen havahtunut perinteisiin olojen väijymisajatuksiin. Pohdin, ovatko pikkuiset jo kiinnittyneet vai miettivätkö ne vielä. Missä vaiheessa on liian myöhäistä ja ne tippuvat kyydistä? Tuntuuko nipsaisuja kohdun tienoilla? (eipä oikeastaan, edelleenkin lähinnä vain munasarjoissa) Entä jos ne eivät sittenkään asetu taloksi..?

Voi miksi pitää odottaa vielä 8,5 vuorokautta!

Kilpirauhaskokeissakin kävin. Sieltä tuli lupaavia tuloksia, arvot olivat lähteneet hilautumaan parempaa kohden:

TSH: 4,2 (viimeksi 5,5)
T4-V: 10,2 (viimeksi 10,7)

Annosta nostettiin aika reippaasti, nyt rupean ottamaan joka toinen päivä yhden tabletin eli 0,1mg ja joka toinen päivä puolitoista. En ole koskaan ollut näin suurella annostuksella aikaisemmin, mutta toivotaan että se nyt auttaa. Klinikalta vakuuteltiin kovasti, että ei pitäisi olla keskenmenoriskiä tämän takia - se on ollut ehdottomasti suurin pelkoni. Olisi kamalaa jos raskaus alkaisi nyt ja menisi tästä syystä kesken! Toinen asia mitä odotan uteliaana, on oman olotilan muutos. En ole koskaan tuntenut itseäni kovin energiseksi pitkiä ajanjaksoja kerrallaan, ja olen ruvennut epäilemään että syypää onkin ollut kilpirauhanen. Luultavasti en ole aiemmin saanut tarpeeksi asiantuntevaa hoitoa, sillä kukaan lääkäri ei ole nähnyt tarpeelliseksi tavoitella alle 2,0 tsh-arvoa, mikä kuitenkin tuntuu olevan nykyajan käsityksen mukaan lapsettomuushoitojen lähtökohta. Olisi todella ihanaa jos positiivisena sivujuonteena arvojen parantuminen näkyisi pirteämpänä ja aikaansaavampana olona!

Ja tänä iltana sitten Gonapeptyl - vihoviimeinen piikki! Toivon mukaan se hoitelee hommansa eli edesauttaa kiinnittymistä :)

10 kommenttia:

 1. En oo tainnut pitkään aikaan kommentoida, mutta aina välillä oon käynyt kurkkimassa teidän kuulumisia. Pidän ihan hurjasti peukkuja pystyssä! :) Voin vain kuvitella miten piinaavaa on nyt odotella reilu viikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii pitkästä aikaa! :) Kiitti peukuista!

   Poista
 2. Tsemppiä teille Verona! Et taida tietäkään miten moni lukija ajattelee teitä ja jännittää teidän kanssa ja toivoo parasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan tiedäkään, mutta nythän tämä alkaa selvitä kun näin paljon tulee ihania rohkaisevia kommentteja :)

   Poista
 3. Voi hui! Jospa nuo kahdeksan päivää huristaisivat ohi nopsaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Kunnon piina päivät edessä, mutta kuullostaa siltä että nyt jos joskus on kova tekemisen meininki ! :D -_- Toivon niin että sieltä tarttusi matkalainen teidän iloksi mukaan ja vaikka siitä ne uudenlaiset piinan hetket alkaisikin ilman sitä ei ole mahdollista saada sitä toivottua lopputulosta ! <3 Miljoonat tsemppihalit sinne!

  VastaaPoista
 5. Täällä pidetään peukut pystyssä ja varpaat ristissä ja toivotaan tarrasukkia!! T4-V sulla on kyllä aivan kammottavan matalalla, toivottavasti lähtee nousemaan jahka tuo tsh laskee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jii ja Paukkuliini! :)

   Jessica, en paljon ymmärrä tuosta T4-V:stä, enemmän olen tuijottanut sitä TSH:ta...ehkä pitäisi perehtyä tuohon ensimmäiseenkin vähän enemmän. Toivottavasti nyt lähtee korjaantumaan!

   Poista
  2. Kannattaa kyllä. Voimat ovat varmasti todella lujilla kaiken tämän keskellä, mutta kilpirauhasen hoidosta kannattaa ottaa selvää, eteenkin kun sen hoito on suomessa yleisesti aika retuperällä. Mulla on ollut onni päästä huippulääkärin hoitoon, mutta edustan kyllä vähemmistöä siinä asiassa ihan reilusti. Hyvää tietoa on luettavissa esimerkiksi kilpirauhanen.com

   Pahoittelut negasta, ja voimia asian käsittelyyn, olet ajatuksissa <3

   Poista
 6. Onnea viimeisen piikin vuoksi! Kuluisipa aika nyt pian, täällä taustalla jännään tuloksia ja pidän teille peukkuja :)
  Lalla

  VastaaPoista