keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Miljoonas PAS?

Uskokaa tai älkää, aika on taas tehnyt tehtävänsä. Aika, ja muihin asioihin keskittyminen. Enää ei tunnu niin pahalta ja katse on kääntynyt uutta kiertoa kohden.

Kun soitin klinikalle huonot uutiset, halusin heti tietää suunnitelman uudesta hoidosta. Klinikalta kerrottiin jo aiemmin, että he suosivat pakastetun alkion siirroissa lääkettä nimeltä Zumenon, joka estää kropan oman ovulaation. Näin on kuulemma saatu aikaan parempia tuloksia. Ensin ajatus hieman närästi, sillä olen aina salaa iloinnut siitä että PASin yhteydessä on aina myös luomuraskauden mahdollisuus eli mitään "ei viedä pois", kuka tietää vaikka tulisi pullat uuniin x kaksi!

Viimeisimmän pettymyksen jälkeen asiaa hieman pureskeltuani tajusin ajatusketjuni olleen heikko ja oletuksia täynnä. Minäkö toivon luomuraskautta, jonka kroppa hylkii jopa parasta A-luokkaa olevia top-alkiota! Eli mitä tällä tavalla tehdyssä PASsissa oikein loppujen lopuksi otetaankaan pois - n. 0,5% toivonmurunen? Nou nou, antaa mennä vaan, sillä kaikki uusi on tervetullutta varsinkin kun epäluulo PASseja kohtaan on ollut megalomaanisen suuri. Kuka tietää, ehkä tämä on vihdoin se resepti jolla yksi huurunenä saadaan juurtumaan itsepäiseen kohtuuni..?

Ja kyllä, sanon yksi. Pakkasessa on 2 tyyppiä, mutta niitä ei voida siirtää yhtäaikaa koska ne ovat eri-ikäisiä. TOP-alkio on 3-päiväinen ja blastokysti 6-päiväinen. Kohdun limakalvo ei ilmeisesti tykkää hyvää, jos sinne siirretään eri-ikäisiä tapauksia joten tietystikään en halua sabotoida mahdollisuuksiani vaan mennään tästä eteenpäin yksi kerrallaan.

Ensi viikon puolella sisuksiin kurkataan ultralla ja sitten päätetään etenemisvauhti. Jos minulta kysytään niin mahdollisimman äkkiä kiitos, mutta onneksi ei kysytä ;) Minulla ei ole mitään käsitystä siitä miten tällainen Zumenon-kierto etenee ja täysin tapojeni vastaisesti en ole edes ottanut selvää. Toivottavasti lääke kuitenkin tekee tehtävänsä eikä tulisi (enempää) huonoja uutisia, sillä nykyään niitä tuntuu satelevan viikottain oikealta ja vasemmalta. Tänään on KP7 ja olisi aivan superhelpottavaa jos jo ensi viikolla tapahtuisi alkionsiirto.

15 kommenttia:

 1. Minulle on tehty kaksi lääkkeellistä pas:ia, joista molemmista tärppäsi. Luonnolliseen kiertoon tehtiin 3 pas:ia ilman tärppiä, joten uskon kyllä tuohon lääkkeelliseen. Zumenon oli minullakin käytössä molemmilla kerroilla. Toki noihin lääkkeellisiin pas:eihin sattui juuri parhaat alkiot, joten silläkin varmasti oli osuutta asiaan. Aina on tuuripeliä, kuinka alkio milläkin kerralla selviää sulatuksesta ja kuinka lähtee jakautumaan. Meillä oli pareittain pakastettu 2+2 ja molemmilla kerroilla toinen menetettiin sulatuksessa. Yksittäin pakastetut onneksi selvisivät hienosti. Minulla ainakin oli noissa Zumenon-kierroissa hieno limakalvo. Kp 10 oli jo 12 mm limakalvo tuolla jälkimmäisellä kerralla.

  Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava kuulla tuollainen onnistumistarina! Itsellenikin on tehty muistaakseni yhteensä 4 PASia ei-lääkkeellisesti, joten ei taida enää kannattaa uhrata hyviä alkioita semmoiseen...kunhan nyt vain se limakalvo lähtisi kehittymään!

   Poista
 2. 2 vuodessa ehtii näköjään unohtaa, en muista mitä ja miten, mutta sen muistan, että Zumenon ja PAS yhdistelmä toimi ja nyt meillä häärää 1-vuotias topakka tyttö, joka sai toiseksi nimekseen Lumi (pitäähän nimen taustalla olla joku tarina) 😉 onnea matkaan ja toivotaan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän tytöllä on kertakaikkisen ihana nimi! Pidän erittäin paljon :) Toivottavasti meillekin tulee sellainen pieni PAS-lapsukainen...

   Poista
 3. Mukavaa, että pääsit surustasi yli!Vauhdilla vain eteenpäin ja peukut pystyyn!

  VastaaPoista
 4. Meillä tehtiin ensin pas luonnolliseen kiertoon, TOP-alkio siirrettiin ja tuloksena ihan puhdas nega. Sitten lääkkeelliseen kiertoon (zumenon) siirrettiin "ihan hyvä"-alkio ja plussa tuli, tosin kemiallinen raskaus, MUTTA lääkärin mukaan alkio ei ollut kohdussa enää elinkelpoinen (esim. kromosomipoikkeavuuksia yms.) eli vika todennäk. alkion laadussa.. mutta jotain kuitenkin tapahtui, toisin kuin luonnollisessa passissa! Nyt meillä taas lääkkeelliseen kiertoon tehty pas, "ihan hyvä"-alkiolla ja tulos selviää reilun viikon päästä :) Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Selvisiko sinun tulos jo ja miten kävi? :)

   Poista
 5. Hei, mulla siirrot on tehty aina lääkkelliseen kiertoon zumenonilla ja olen aloittanut z:t heti kierron alussa tai ainakin alkupuolella. Lääkkeellisessä kierrossa on sekin hyvä puoli, että siirtoajankohtaa voidaan lääkkeillä vähän rukata, jos uhkaa mennä esim. viikonlopulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen ymmärtänyt, että klinikalla suosivat lääkkeellistä niin saavat vältettyä viikonlopputyöt. Toivottavasti olisi myös se tehokkaampi tapa! :)

   Poista
 6. Mikä on tilanne? Joko siirtopäivä on päätetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tehtiin jo, siitä uusin postaus eetterissä :)

   Poista
 7. Löysin taas hiljan takaisin blogisi pariin, luin tätä jo aikojen alussa 2010-2011, kun yritin saada puoliskoani ymmärtämään jälkikasvun hankkimisen haasteellisuuden. Ehdimme tässä välissä jo eroamaankin runsaaksi vuodeksi, kun asiat menivät liian solmuun ja kummankin yllätykseksi palaamaan yhteen vajaa vuosi sitten. Nyt takana on ensimmäinen IVF (1 tuore ja 2 PAS:a), kaikki negatiivisin tuloksin ja yritän parhaillani niellä viimeisimmän negan karvasta kalkkia... tekemiseen liittyvä toivo on taas kadonnut ja jalkojen alla on tyhjää. Tämän vuoden osalta emme voi jatkaa yksityisellä puolella, vaan yritämme hakeutua julkiselle puolelle. Voi ahdistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava että löysit tiesi takaisin! Ikävä kuulla, mitä kaikkea teille on tapahtunut. Elämä ei aina tosiaankaan ole helppoa.

   Uskaltaisin sanoa, että ymmärrän täysin tuon ahdistuksen siitä, kun aina vaan pitää niellä pettymykset ja jaksaa nostaa pää kerta toisensa jälkeen pystyyn. Toivon kovasti, että pääsette pian julkisella etenemään ja vihdoin raskaaksi!

   Poista
 8. täällä yksi haikaran pelätin, löysin tänne sinun blogiin, minäkin tai me olemme lapsellinen lapseton pari. Taas mieli jossain maan kolossa, miljoonas PAS menossa tällähetkellä ja pakkanen pian taas tyhjä (lääkityksenä zumenon) tällä hetkellä kp 14 menossa, KP20 olisi siirto, joka kuulosti taas tosi myöhäiseltä ajankohdalta.

  kiitos kirjoituksista vaikka tätä tilannetta ei todellakaan kenellekään toivoisi. Ja syvin osanottoni teidän pienen pois menosta

  VastaaPoista
 9. Kiitos paljon. Oliko teillä jo siirto ja miten meni? Meillä olisi enää pari päivää piinailua jäljellä ja sitten selviää miten tässä kierrossa kävi...!

  Paljon tsemppiä sinne ja toivottavasti tämä hoito tuottaa toivotun lopputuloksen!

  VastaaPoista