torstai 28. toukokuuta 2015

KP 23 & 1 TOP-alkion siirtopäivä

En ole jaksanut viime aikoina kirjoitella, sillä yhtäkkiä kaikki ylimääräinen tuntuu taas jonkinlaiselta voimainponnistukselta. Vielä viime viikon puolella olin hyvissä fiiliksissä, mutta yhtäkkiä iski henkinen uupumus ja eritoten kyllästys kaikkeen tähän hoitoihin liittyvään. Vaikka minun ei tarvitse fyysisesti tehdä mitään hoitojen eteen, niin henkinen puoli minusta on sitäkin väsyneempi: "Aina vaan tätä samaa!" huutaa pää. Mielessäni kapinoin, sillä usko raskauden toteutumiseen on hiipunut heikoksi. Muuten voisi kokeilla turhan pähkäilyn lopettamista, mutta kun nuo samperin pillerit, vitamiinit ja lugesteronit eivät anna siihen mahdollisuutta! Monta kertaa päivässä puhelin piippaa muistuttaen jostakin noista edellämainitusta: yhteensä nielen arviolta kourallisen erilaisia nappeja per päivä. Vitamiinit, Dhea, aspiriini, tyroksiini, Zumenon...ja alakautta pakettitolkulla niitä iänikuisia lugeja.

I am bored!!

Tylsintä on, että ei tässä oikein lopettaakaan voi jos raskaaksi haluaa tulla. Olen ajatellut, että pusken vielä yhden alkionsiirron kunnes ne loppuvat pakkasesta ja sitten pidetään taukoa. Sitä tässä kaivataan ja kipeästi.

Mutta nythän menen asioiden edelle. Nimittäin tänään oli kauan odotettu 1. PAS viimekuisen ICSI:n jäljiltä ja sisuksiin heivattiin 1 kappale TOP-alkioita. Se oli pakastettaessa 8-soluinen ja sulatuksen jälkeen ilmeni, että kaikki noista olivat vielä tallella. Yön aikana se oli mennyt jakautumaan vielä lisää ollen pakastehetkellä 13-soluinen - huippuyksilö siis! Ja niinkuin sitäkin piti etukäteen jännätä. Plan B:nä olisi ollut huomenna blastokystin siirtäminen, mutta luojan kiitos se sai jäädä vielä pakkaseen ja toivottavasti pysyykin siellä seuraavat pari vuotta...

Mieliala on ollut tosi vaihteleva jo monta päivää, eikä se siirrosta parantunut yhtään. Tavallisesti tässä vaiheessa alkaa "Pää pilvissä"-viikko, jolloin kaikki tuntuu ihanalta ja mahdolliselta, koska raskaus on tietysti ihan ovella ja pian toivoo pääsevänsä tekemään positiivista raskaustestiä. Jotenkin epäilen, että tällä kertaa tuo ei ihan taida toteutua.

19 kommenttia:

 1. Voii! Tsemppiä hirmusti nyt! Meille tepsi tämä lääkkeellinen pas-kierto ja nyt on niin onnekas vaihe, että saa lääkkeitä vähennellä pois :)
  Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja onnea paljon sulle toivotusta tuloksesta! :)

   Poista
 2. Me ollaankin samoilla kierroilla. Meille siirrettiin tänään 1blastokysti joka toivottavasti kiinnittyy lämpimään kohtuun.
  pakastukseen jäi 7 blastokystiä onneksi.Ei tarvitse niin hätäillä jos nyt ei siirto onnistu.
  2 alkiota piti siirtää mutta toinen ei selvinnyt sulatuksesta.
  minulla tukilääkkeenä lugesteronit ja disperiinit sekä huomenna gonapeptyl.olen lukenut näiltä palstoilta greippimehusta, niinpä olen alkanut sitä juomaan 2 dl/ pvä. Disperiini lisää kohdunkin pintaverenkiertoa. Lääkäriltäni kysyessä vaikuttaako saunominen mitenkään, hän sanoi mietittyään että puoli tuntia voisi olla saunassa sopiva aika
  Ei tuntia vaikka niin kovasti pitäisin siitä!
  Mitä vinkkejä teille piinasisarille tulee mieleen jakaa:) ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinulla on kerta kaikkisen mahtava pakkastilanne! Eiköhän noista yksi raskaus saada aikaan, uskoisin näin :)

   Esikoisesta ja Enkelipojasta sain aika tarkat ohjeet PAS:n jälkeen, mielestäni niissä sanottiin että 5 päivää pitää pidättäytyä seksistä, saunomisesta, kylpemisestä/uimisesta ja urheilusta. Sen jälkeen ohjeistukset on keventyneet huomattavasti ja kuulemma kaikkea saa tehdä oman fiiliksen mukaan, sillä eihän luomuraskauksissakaan himmailla koska moni ei vielä edes tiedä raskautuvansa. Itse olen noudattanut mieluummin tiukkoja ohjeita koska tässä on niin paljon pelissä :/

   Tuon greippimehun kanssa olen ollut viime aikoina aika varovainen. NImittäin se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja tarkoittaa samalla sitä, että maksa vapauttaa nautittuja lääkeaineita verenkiertoon paljon nopeammin. Toisin sanoen lääkettä saattaa vapautua enemmän kerralla kuin on tarkoitus. Itsellänihän menee sitä tyroksiinia + kaiken maailman vitamiineja, joten en ole uskaltanut riskeerata vaikka greipistä pidän kovasti!

   Jos jotain suosittelisin, niin noita vitamiineja. Niistä löydät tarkempaa tietoja kun klikkaat ylläolevan postauksen vitamiinit-linkkiä. Itse asiassa en ole ollut vuoteen sairaana ollenkaan (yhtä pikku flunssa lukuunottamatta) ja uskon sen johtuvan tuosta! :)

   Onnea matkaan :)

   Poista
 3. Verona. Mikä on tuomainitsemasi DHEA pilleri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Meriette, DHEA:n pitäisi parantaa munasarjojen tuotantoa. Minulla ne ovat vähän laiskanpuoleiset koska IVF-hoitojen saalis on ollut niin laiha. Selvästi se auttoi koska viimeisimmästä hoidosta tuli eniten munasoluja ottaen huomioon, että esikoisesta olin reilut 4 vuotta nuorempi!

   Poista
  2. Hei taas :)
   Onko Verona teillä nyt pp 7 menossa?
   Onko tullut mitään tuntemuksia?

   Meillä on pp 2 nyt menossa. Lugeista maha on kun pallo ja alavatsaa nippailee ja on menkkamaisia tuntemuksia, rinnat on myös turvoksissa ja arat. Luget tekee noi mulle ,ei niistä voi nyt päätellä että ois raskautunut..
   Yritän olla neutraali ettei sitten tipu niin korkealta..

   Olen lapseton , lasta olemme yrittäneet 7 vuotta ja reilut 2 vuotta olemme käyneet hoidoissa. Julkisen puolen kautta siis.
   alotettiin 4 x inseminaatiota
   ivf: josta tuloksena 21 munasolua joista yksikään ei hedelmöittynyt . Selvisi lapsettomuuden syy: munasolun kuori niin kova ettei siittiöt läpäise niitä.
   Kaikki mumasolut ja punktio meni siis hukkaan.
   tai olijam se toisaalta iso juttu että selvisi lapsettomuuden syy!

   Sitten 2 x icsi
   ensimmäisestä tuli 19 munasolua joista loppujen lopulsi 13 alkiota käytettiin.
   tuloksena yksi keskenmeno ja yksi kemiallinen.
   Tästä viimeisimmästä icsi : stä tuloksena taas 21 munasoluja joista 9 blastokystiä pakadtukseen ja nyt 2 alkiota siirrettiin

   Tässä ollaan:)   Poista
  3. Sinulla on kyllä pitkä hoitohistoria, vähän niinkuin täälläkin. Mahtavaa, että löytyi joku "oikea" syy lapsettomuudelle! Tietää sitten varmasti mitkä ne toimivat hoitokeinot ovat. Pidän kovasti peukkuja, että nyt saisit keskittyä olemaan tukevasti raskaana! :)

   Hieman nolottaa tunnustaa, mutta en ole ihan varma noiden pp:iden laskemisesta. Jos alkionsiirtoa seuraava päivä on PP1 niin silloin nyt olisi tosiaan PP7. Olen havahtunut kuulostelemaan oireita viimeisen parin päivän aikana, mutta mitään kovin mainittavaa ei ole. Jotain alavatsanippailuja on tuntunut mutta en osaa oikein paikantaa niitä, mieluummin sanoisin että osuu munasarjoihin kuin kohtuun. Ja ne eivät tulleet oletetun kiinnittymisen aikoihin vaan vasta nyt pp6 ja pp7. Onneksi enää ei tarvitse jännittää pitkään, veikkaan että la alkaa tuttu tiputteluvuoto jos on alkaakseen!

   Peukkuja sinne :)

   Poista
  4. Niin se pp lasketaan (itsekkin sitä joskus kauan mietin:)
   Toivotaan että sulla onnistuisi tuo siirto myöskin! Sulla taitaa olla viikko enää kun saat tietää:) laita sitten vastausta tulemaan:)

   Mä olin kauan jo katsonut näitä palstoja jotka oli kirjotettu monia vuosia sitten ja nyt kun löysin palstan joka käsittelee tätä hetkeä niin ilahduin syvästi!
   Tuntuu että vertaistuki on todella tarpeen!

   Vielä noihin sallittuihin toimiin piinapäivien aikana..
   mulle lääkärit ei ole koko kahden vuoden itse sanoneet muutakun sen ettei kannata tehdä kovaa jumppaa (niitä mitä salilla järjästetään). Ei mitään muuta. Itse kysyin tuon sauna asianki.. kävin ensimmäisen hoitovuoden jopa verrnluovutuksessakin. Ja senkin olin varmistanut mun lääkäriltä , ja se oli ihan ok. Kunnes yhtenä kertana verenluovutuksen yhteydessä olevassa "haastattelussa" kerroin lapsihaaveeni jolloin tuo ihminen sanoi ettei missään nimessä silloin luovuteta. Jos luovutan verta ja käyn alkion siirrossa, solujen päätehtävä on tuottaa uusia soluja jolloin raskauden yritys jää tala-alalle.
   että näin. Jos olisin tiennyt, en todellakaan olisi käynyt.

   Vois olla hyvä lääkäreiden tehdä yhdessä hoitajien kanssa joku lista mitä ei suositella tekevän piinapäivinä varsinkaan..

   Tänään alkaa kihta työt vapaiden jälkeen. Toivon että ei tarviis tehä mitään fyysisesti raskasta.. en kyllä tekiskään mutta että ei joutus semmosen työn eteen..
   olen hoitaja :)
   Peukkuja myös sinne!!

   Poista
  5. Vertaistuki on kyllä tosi tarpeen kun tässä kurimuksessa elää aina vaan! :) Itsekin olen useasti miettinyt, että antaisivatpa paljon tarkempia ohjeita sekä hoitoihin valmistautuessa että alkionsiirtojen jälkeen. Luulen, että siellä ei haluta lietsoa stressiä niin että ihmiset eivät alkaisi vahtimaan joka suupalaa tai pohtimaan joka asiaa vain lapsenteon kautta. Toisaalta kyllä kun tähän investoi niin paljon rahaa eikä yhtään vähimmäisenä omaa mielenterveyttään, niin toivoisi että tekisi "kaiken oikein" eikä haaskaisi yrityskertoja. Vähän niinkuin tuo sinun verenluovutusjuttusi, huh sentään.

   Eilen itse asiassa vessareissulla piirtyi taas vähän vaaleanpunaista paperiin...ja tänään tein päiväpissasta yhden liuskatestin joka näytti kyllä niin selkeää negatiivista kuin voi olla...Olen jo aika varma, että huonosti tässäkin kävi :/

   Poista
 4. Vielä..
  Miten teille on sanottu hcg labrat blaston siirron jälkeen??
  Julkisen puolen kätilö sanoi että pp 16 olisi labrat ja pp 17 soitto !! Näillä mennään..
  mutta mietin vaan kun yksityisen lääkäri sanoi että tulos näkysisi jo ennen pp 14 !! Koska kiinnittyminen tapahtuu jos on tapahtuakseen jo morulaa aikaisemmin.. blaston kiinnittyessä hcg arvo nousee nopeammin.

  ei auta kun odottaa ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullehan ei ole vielä sitä blastoa siirretty joten en tiedä mikä niissä on menettelytapa. Mutta pp16 labrat kuulostaa kyllä tosi myöhäiselle. Minulla on testipäivänä pp12...Ja tosiaan hcg pitäisi käydä verikokeesta otattamassa.

   Poista
  2. Älä nyt vielä menetä toivoa. Jos se onkin hitaasti kiinnittyvä yksilö niin ei vielä näy toista viivaa testiin. Toivotaan näin!
   Mäkin olen tyytyväinen että meidän lapsettomuuspoli haluaa verikoe tuloksen aina noista vastauksista kun oon kuullut että jossakin päin ei määrätä verikokeita ollenkaan vaan aina testipuikot/ liuskat.
   verikokeesta näkee sit onko ollut ees yritystä kiinnittyä.

   Yllättävän hyvin on mennyt tämä viikko kuitenkin edellisiin piinailuihin verrattuna. Onhan tässä aikaa kyllä vielä;)
   Oon ollut tän viikonlopun kesämökillä koiran ja siskon lasten kanssa.
   Ainakin on ollut rauhallista ja leppoisaa kun ei ole paljon voinut ulkonakaan tehdä mitään kun on ollut eilisestä lähtien ankara tuuli!!
   Ollaan vaan huilailtu..

   Jos nyt ei onnistu raskautuminen niin entiiä.kesätauon jälkeen kyllä otan lääkäriltä salaa sitä kortisonia prednisolonia.. mistä sen tietää jos mun elimistö hylkii laitettua alkiota..
   Jotenkin se menee niin että kun alkio laitetaan kohtuun, jotkut solut tai hermot laittaa viestiä aivoihin että se ei ole tunkeilija ettei sitä tarvi hylkiä.. tms.
   tää kortisoni antas siis alkion kiinnittyä rauhassa. Eikö niin?
   Ja jatkossakin aion kahden alkion siirtoihin.

   En muista Verona onko ollut puhetts että käyttekö julkisen vai yksityisen kautta?

   Meillä on tosiaan julkisen kautta mutta punktiot ja siirrot sairaala teettää maksusitoumuksen avulla fertinovassa.

   Poista
  3. En ole kuullutkaan tuollaisesta kortisonihoidosta! Kysyn siitä ehdottomasti lääkäriltä lisää. Nimittäin tuntuu että jotain lisäkonsteja tähän on saatava...

   Me ollaan käyty pääsääntöisesti yksityisellä, mutta yksi hoito on tehty julkisella.

   Poista
  4. Kortisonia käytetään hoitojen yhteydessä jos on joku autoimmuunisairaus. Mutta yksityisen puolella sitä lääkäri voi määrätä kokeiluun ilmsn autoimmuuni sairauttakin. Joillekkin siitä on ollut hyötyä (googlasin ja olen kuullut ihmisiltä) kysyin mun lääkäritä sitäkinniin häm sanoi ettei siitä ole tarpeeksi mäyttöä että siiitä olis hyötyä. Laittoi kuitenkin kilpirauhas labrat että varmistetaan verikoe tuloksists oisko niihin tullut mitään häikkää. Sitten fertinovan lääkäriltä kysyin samaa asiaa niin hän oli mietteliäs ja kyseli jatkoksi että onko suvusssani autoimmuunisairauksia. Ei ole. Kysyin kuitenkin että jos alan omaehtoisesti käyttämään sitä niin hän ssnoi ettei kannata ilmam reseptiä.

   Netistä kun lukee niin melkein jokaisessa ihmisten kommenteissa lukee ettei julkinen suostu sitä määräämään mutta yksityinen kyllä.
   Aion kokeilla!

   Poista
 5. Verona miten voit?
  Huomennahan sinulla on verikokeet.
  Toivon kovasti että plussaat :)
  onko tullut tuntemuksia lisää tai oletko itse tehnyt kotitestejä?
  Mulla edelleen samat tuntemukset.. sinoastaan oikelle puolen nivusta pakottaa ja eilen illalla ja tänään ollut voimakkaampaa menkkamaista kipua.
  rinnat ei ole niin arat kun alussa. Nyt siis pp 6 menossa vasta.
  Tänä iltana hiipi ajatus että täytyy alkaa valmistautumaan henkisesti mahdolliseen negaan. Vaikka en aio vielä luovuttaa !

  VastaaPoista
 6. Jos luet tuon tuoreimman postauksen, niin plussauutisiahan siellä :) Ja huomenna käyn otattamassa sen verikokeen - lukeman pitäisi olla vähintään 50.

  Paljon onnea sulle matkaan, toivon että sielläkin plussataan! Älä vaan luovuta!

  VastaaPoista