keskiviikko 4. marraskuuta 2015

RV16: Neuvola RV15+1 ja vauvan (blogi)nimipohdintoja

Selvisin viimekertaisista tuskailuista hienosti. Pärjäsin seuraavaan neuvolakertaan huolieni kanssa, ja siellä sain taas tilaisuuden kurkata pikkuneidin kuulumisia: toinen jumppasi tyytyväisenä menemään ja esitteli itseään kaikilta suunnilta! :) Nykyään ultrat aiheuttavat sen, että suupielet nousevat hitaasti ylöspäin, niinkuin kuuluukin. Aiempina kertoina tuijotin kulmat kurtussa ruutua vaikka siellä olisi näkynyt mitä, luultavasti kammoten joka sekunti että sydän pysähtyy siinä sitä katsellessani. Hyvä olo ja helpotus iski aina vasta päivän tai parin kuluttua ultrasta.

Tällä kertaa olin neuvolassa vihdoinkin oma itseni ja pystyin juttelemaan järkevästi sekä omista että vauvan asioista ilman hysteriaa. Melkoisesti siellä olikin porukkaa: terkka, opiskelija ja lääkäri. Paino oli noussut 2,3 kg eka kerrasta, mikä terkan mielestä oli ok mutta samalla maksimi-rajalla. Itse olen painosta hieman huolissani, koska tämä raskaus noudattelee tuttua kaavaa Sintistä ja silloinhan elopainoa kertyi muhkeat 20 kiloa! Valitettavasti ruokahalu on mahtava ja sen lisäksi minua vaivaa alituinen herkkunälkä :P Samalla tiellä siis ollaan, ellen saa pian itseäni kuriin...

Jälkikäteen jäi ihmetyttämään, että miksei otettu SF-mittaa, enkä kyllä hoksannut siitä kysyäkään. Tuleekohan se kuvioihin vasta myöhemmässä vaiheessa...?

Pissanäytteessä oli harmillisesti sokeria, joten jouduin seuraavana aamuna kiikuttamaan uuden näytteen labraan. Onneksi tulos oli puhdas, sillä se olisi saatannut viitata raskausajan diabetekseen. Huu.

Olen miettinyt, että vauva tarvitsee jonkin työnimen/bloginimen. Jos hän olisi ollut poika, itsestäänselvä ratkaisu olisi ollut Toivo. Olisi kuitenkin hassua jos kutsuisin pikkutyttöä pojan nimellä, joten pitänee kehittää jotain muuta! Olisiko teillä lukijoilla hyviä ehdotuksia? :) Olisi mukavaa jos nimi kuvastaisi jotenkin uutta alkua, toivoa ja rakkautta. Pidän myös kovasti blogiystäväni Ulpukan antamasta nimestä pähkinävauvalleen: Silmu - se kuvastaa kaikkia noita edellämainittuja kauniisti.

25 kommenttia:

 1. Helmi, Lahja tai Ilo (Ilona) tai Taimi ��

  T. Anna

  VastaaPoista
 2. Meneekö käännös Hope jo liian siirappiseksi :)

  VastaaPoista
 3. Hopea minäkin ehdottaisin..:) Tai Helmi..
  SF-mitta muuten otetaan vasta 20+ viikoilta alkaen.

  VastaaPoista
 4. Siiri :) Tarkoittaa "voittoa" ja "kaunista"

  VastaaPoista
 5. Ihana lukea tällaisia kuulumisia! Toivottavasti hyvä fiilis nyt saa vain jatkua ja luottamus tulevaan kasvaa. :)

  Nimesin tosiaan oman pähkinäiseni blogissa Silmuksi jo aika alkumatkasta jotenkin vähän huomaamattanikin. Sitten, kun selvisi, että hän on tyttö, mietin, sopiiko se vielä (kai olin alkuun jotenkin alitajuisesti kuvitellut uudenkin vauvan pojaksi), mutta ehkä Silmu on aika sukupuoleton, ja väestörekisterikeskuksen mukaan sitä on tosiaan annettukin nimeksi molemmille.

  Täällä on kivoja ehdotuksia, Nuppu etenkin. :) Tai miten olisi Tuike tai Säde .

  VastaaPoista
 6. Aamu-Tähti :) :) Oliko teidän toinen kieli ruotsi, englanti vai joku muu, löytyisikö sieltä? Mieheni kutsui vauvaa alusta asti oman äidinkielensä nimellä joka tarkoitti pientä, kirjoitusasussa nimi ei ollut kaunis mutta lausuttuna oli. Vai olko tarkoitus että nimi jää käyttöön?

  VastaaPoista
 7. Taimia ehdotan minä myös ! :)

  VastaaPoista
 8. Aamu, Valo, Lahja, Tuike, Säde, Tiuku, Taika

  VastaaPoista
 9. Muistaakseni (miten voikin jo unohtaa näin paljon!) sf-mitta tulee kuvioihin vasta rv 20 eteenpäin. Silmu tai Nuppu työnimeksi! :) Tsemppiä jatkoonkin t. aktiivinen taustalukijasi :)

  VastaaPoista
 10. Jo ehdotettu Taimi saa minulta kannatuksen. ☺ Ei mun mielestä sf-mittaa yleensä vielä noin aikaisilla viikoilla mitata. Omassa äitiyskortissa näkyy että ekan kerran mitattu rv 21+6. Tsemppiä raskauteen! ☺

  VastaaPoista
 11. Taimi on hyvä. Itselle tuli mieleen myös Lempi.

  VastaaPoista
 12. Taimi ja Lahja olis mun ehdotukset. Ne on myös mulla mahdolliselle joskus tulevalle tyttölapselle listalla, koska ne sopis aika hyvin Sampon ja Onnin kans. (Pojan nimi oliskin hankalampi! Toivo ei käy miehelle, vaikka on mun suosikki.)

  Ja aivan ihana lukea näin luottavaisia ja onnellisia kuulumisia sieltä <3 Ootte onnenne ansainneet!

  VastaaPoista
 13. Ehdottomasti Nuppu. Niin kaunis. ♥

  VastaaPoista
 14. Taimi kuulostaa vanhalta, sairaalta mummolta, ei sitä! :)

  VastaaPoista
 15. Mäkin ehdotan Taimia. Alunperin pohdin sitä tän meidäm kolmannen tytön nimeksi, mutta lopulta miehen nimiehdotus vei voiton. Taimilla on silti mun mielessä aina erityinen merkitys, joka liippaa läheltä sinun kuvailemaasi.

  Ihana lukea näistä sun fiiliksistä! <3

  VastaaPoista
 16. Lahja tuli minulle ensin mieleen, Taimi on myös kaunis ehdotus. :)

  VastaaPoista