keskiviikko 14. syyskuuta 2011

RV 27+2: Oudot Unet

Kraah! Varis täällä päivää. Siltä tuo ääneni juuri nyt kuulostaa, ihan peltovarikselta. Olen sairastellut kotona ja useatta päivää eikä olo tunnu helpottuvan. Raskaus tuntuu todellakin pidentävän näitä oireita.

Toinen asia johon raskaus on vaikuttanut todella paljon, on unimaailma. Olen aina nähnyt paljon unia, mutta nyt niiden määrä on vähintään triplaantunut ja ne pitävät sisällään mitä ihmeellisimpiä juonenkulkuja. Kesällä näin yhteen aikaan todella paljon painajaisia, mutta onneksi ne ovat vähän vähentyneet, sillä ne saattoivat toisinaan olla aika ahdistaviakin. Viime viikot olen ihan omaksi huvikseni kirjannut ylös niitä mielikuvituksellisimpia unia, ja tässä teillekin niistä muutama luettavaksi :)


* Eräänä yönä muutama viikko taaksepäin olin Amazing Racessa kilpailijana (ohjelmassa jota inhoan enkä koskaan katso!) ja muistan selvästi, että matkani päättyi Irvingiin, Texasin osavaltioon USA:ssa.

* Olin kampaajalla ottamassa hiuksiini vakiokampaustani eli pinkillä pohjalla mintunvihreitä raitoja (jep jep), kunnes yhtäkkiä tajusin että minä ja suurin osa muista asiakkaista oltiin vampyyrejä. Ponkaisin ylös ja tuumasin, että hiukoo aivan vietävästi ja löytyisipä lähistöltä joku ihminen joka voisi vähän avustaa asiassa. Yksi asiakkaista kertoi olevansa ihminen ja sanoi, että hänestä saa kyllä vähän pahimpaan nälkäänsä maistaa. Menimme kampaamon takahuoneeseen ja heräsin siihen kun olin juuri puraissut hänen käsivarren taivettaan ja makoisa veri virtasi suuhuni...yöks.

* olimme miehen kanssa mökkeilemässä ja joka paikka oli ällöttäviä hyönteisiä täynnä. Leikimme suloisen pienen hiiren kanssa joka yhtäkkiä kuoli, joten siirsimme sen eteiseen. Aamulla se hiirenraato oli täynnä muurahaisia...Lisäksi yöllä huoneemme tulvahti täyteen hämähäkkejä ja mieheni joutui tappamaan niitä koko loppuyön. Tämä uni ei kuulosta kovin kummoiselta, mutta muistan vieläkin kuinka hyytävä se unen tunnelma oli ja kuinka kauhuissani olin noista ötököistä.

* olimme varmaankin odottamassa toista lastamme tai ensimmäinen oli juuri syntynyt, kun yhtäkkiä huomasin makuuhuoneessamme kirjahyllyssä liikkuvan pussin. Joku oli laittanut meidän vauvan sinne hyllylle pussiin ja kun avasin sen, sieltä paljastui hymyilevä mutta nälkäinen vauva. Lämmitin nopeasti sille maitoa ja yritin antaa sitä pullolla, mutta vauva oli niin heikossa kunnossa ettei jaksanut edes niellä. Ruoka vaan valui suupielistä samantien pois. Olin aivan kauhuissani, että nytkö tämä vauva kuolee tähän ja mietin, että kuinkahan monta päivää se on ollut ilman ruokaa. Heräsin aivan paniikissa ja sydän hakkasi noin miljoonaa! Todella, todella ahdistava uni ja taisin joutua jopa yöllä herättämään miehen minua lohduttamaan.

* Olin reissussa ja tien päällä kohtasin yllättäen Timo Soinin, jonka kanssa aloimme hengailla. Timo osoittautui varsin vallattomaksi bilettäjäksi, joka otti mielellään alkoholia ja piti tunnelman korkealla. Tällä reissulla päädyimme Kemiin, jossa hän asui onnellisesti vaimonsa Jutta Urpilaisen sekä kahden lapsensa kanssa!! ;) Niin, sehän on HYVIN todennäköistä että joku päivä bilettäisin Timo Soinin kanssa....


Aika hulluja unia, vai mitä! Onkos muillakin unimaailma vilkastunut raskauden myötä? Jos joku uni on jäänyt erityisesti mieleen, niin jaa se meidän muiden iloksi kommenttiboksiin :)

12 kommenttia:

  1. Unet on kyllä lisääntynyt, toisina öinä ehtii nähdä melkein kymmenkunta eri unta. Siitä en osaa sanoa onko ne kummalisempia kuin ennnen. Mun unet on kyllä aina aika kummallisia.
    Painajaisia liittyen raskausteen/vauvaan on tullut myös säännöllisesti nähtyä, vaikka aiemmin en juuri koskaan nähnyt painajaisia.
    Lisäksi pari viikkoa takaperin näin monena yönä putkeen hyvin eroottispainotteisia unia, vaikka hereillä erotiikka oli kaukana mielestä :D

    VastaaPoista
  2. Ahhahaa, nauran täällä ääneen. Mulla sama juttu, unia tulee enemmän kuin ennen. Viime yönä palasin unessani kouluun, joka olikin amerikkalainen college, eikä tavallinen koulu. Ihaninta unessa oli koulun ruokala, sieltä sai pitsaa, lättyjä ja kaikenmoisia herkkuja. Apua, tekee mieli pitsaa vieläkin!

    VastaaPoista
  3. Esikoista odottaessa taisin nähdä väliin aika villejäkin unia (enimmäkseen tosin sellasia K18-unia...), mutta nyt nukun yöt näkemättä minkäänlaisia kuvia. Tylsää. Oon kai niiiiin väsynyt, etten jaksa ainakaan muistaa niitä unia. :/

    VastaaPoista
  4. Täällä kans nuo villit K18 unet pyörii unissa usein :)

    Mut kyllähän tuohon vauvaankin liittyviä unia on tullut paljon nähtyä..

    Synnytin tosiaan yksi yö kolmoset (tyttöjä), joita ei ultrassa oltu nähty ja isäntä sitten paniikissa etsi pitkin kaupunkia turvaistuimia, jotta saatiin vauvat vietyä kotiin. Kotona kuitenkin tajuttiin että kaksi vauvaa jäi sairaalaan ja oltiin sitten unohdettu kertoa perheelle että vauvat on jo syntyneet..

    VastaaPoista
  5. Mulla kanssa on ollut selkeää vilkastumista havaittavissa unissa...Ihan järjetöntä välillä ja yllättävän hyvin sitä muistaa aamuisin, yleensä on niin että muistan nähneeni unta, mutta en pysty kertomaan mitään yksityiskohtia unistani.

    Olen mm. pelannut lentopalloa koko yön ja synnyttänyt 3700g kokoisen pojan 16. viikolla...

    VastaaPoista
  6. Onpa kyllä hauskoja unia, tuolle Timo Soini-unelle piti ihan nauraa ääneen. :D

    VastaaPoista
  7. Alanis: Kyllä munkin unet on tavallisesti aika mielikuvituksekkaita, mutta nyt raskausaikana ne ovat saaneet ihan uuden ulottuvuuden :) Harmi ettei niitä aina aamullakaan muista.

    Paukkuliini: Ahh, ruokaunia...niitäkin on täällä harrastettu! :)

    Veera: Olen minäkin niitä K-18 unia nähnyt ;)

    Tytti: Tuo yllätysmomentti synnytyksen ja vauvojen suhteen on unista tuttua, se paniikki on usein aamullakin tuoreena mielessä! Kumma ettei sitä siinä unessa koskaan tajua että eihän tuollainen voi olla mahdollista :)

    LauraR: Hahah, kiva kuulla että muillakin on noita! :)

    Anonyymi: Et ole ainoa, minuakin huvitti aamulla pitkään :)

    VastaaPoista
  8. Hulvattomia! :D Mä en muista, että olisin nähnyt mitään erikoisia unia, tylsää!

    VastaaPoista
  9. Hei, sinulla on todella, todella kiva blogi! :)
    Itse olen tosi paljon nuorempi kuin sinä, ja olen lähinnä sellainen eläimiin hurahtanut tyyppi.
    Silti blogisi on tosi mielenkiintoinen ja kirjoitat kivasti. Olen seurannut blogiasi anonyyminä lähes alusta asti, ja haluankin toivottaa tosi paljon zemppiä sinulle ja perheellesi. :) Tulen seuraamaan blogiasi varmaan ihan niin pitkään kuin kirjoitat, oletko miettinyt jatkatko vielä Sintin synnyttyä?

    VastaaPoista
  10. Minttukrokantti: Ainakin olet levännyt yöt, itse herään välillä aamuisin suorastaan hengästyneenä ;)

    Unskie: Voi ihanasti sanottu, KIITOS! Tuli tosi hyvä mieli kommentistasi :) Kyllä olen ajatellut jatkaa blogin kirjoittamista Sintin synnyttyä ja siinä tietysti vallitsee pieni ristiriita kun haluaisin varmasti kuvata tyttöä paljon, mutta haluan edelleen pitää kiinni anonymiteetistä. Luulen, että tulen siis jatkamaan mutta vähäkuvaisella linjalla. Salasanan taakse en halua blogia laittaa kun se on lukijoille niin vaivalloista.

    VastaaPoista
  11. Ymmärrän, on ihan hyväkin että kuvia ei kauheasti ole, koska tällaisissa blogeissa on niin paljon henkilökohtaisia asioita. :)
    Mutta tosi mukava kuulla että aiot kirjoitella!

    VastaaPoista
  12. Terve, Verona! Mies pohjoisesta lähestyy sinua pienen tarinan muodossa. Mukava huomata, että on muitakin ihmisiä, jotka näkevät erikoisia unia. Erikoisista unista puheenollen: Vuosien 2008 ja 2009 aikana näin useasti sellaista unta, jossa minä seikkailin jonkun naisen kanssa jollakin usvan verhoamalla vesistöalueella Etelä-Amerikassa. Eläimistöstä ja kasvillisuudesta päätellen olimme Amazonasilla. Se ei selvinnyt, että kuinka olimme tuolle vesistöalueelle päätyneet. Se oli selvää, että tavoitteenamme oli löytää virta ja vene, jotta pääsisimme elävänä ihmisten ilmoille. Unen lopussa usvan seasta ilmestyi aina vene eteemme. Jos veneessä olevat henkilöt olivat miehiä, niin silloin minut jätettiin tylysti veneen ulkopuolelle. Jos veneessä olevat henkilöt olivat naisia, niin silloin myös minut otettiin veneeseen. Veneessä olevat miehet olivat joko afrikkalaisia seikkailijoita, eteläamerikkalaisia sissisotilaita tai Euroopasta saapuneita liikemiehiä. Veneessä olevat naiset olivat Euroopasta saapuneita tutkimusmatkailijoita tai seikkailijoita. Pidän tuollaisista unista, joissa on ripaus eksotiikkaa ja erotiikkaa. Erotiikka korostui naispuolisen matkakumppanini vaatetuksessa. Ystävättäreni kahlasi rinnallani pelkkään paitaan pukeutuneena. Hän oli sonnustautunut joko pyjamapaitaan, farkkupaitaan tai kaarevahelmaiseen safaripaitaan, jonka univormumaisuutta napilliset hihat, napilliset rintataskut ja olkapoletit korostivat. Päähineenä ystävättäreni piti joko knallihattua, stetsonia tai eteläamerikkalaisten intiaaninaisten käyttämää huopahattua. Ja, mitä omaan vaatetukseeni tuli, niin minä olin sonnustautunut safaripaitaan ja reisitaskuhousuihin. Päähineenä minulla oli toisinaan musta stetson. Mutta, tullaanpa Etelä-Amerikasta takaisin tänne Suomen kamaralle. Aika mielenkiintoinen tuo Kemiin sijoittuva uni(Kemi on hyvinkin tuttu paikka allekirjoittaneelle). Minä lähden nyt toisille sivuille, mutta sitä ennen toivotan sinulle oikein mukavaa tiistai-Illan jatkoa. PS: Toivottavasti viihdyit allekirjoittaneen unen parissa...

    VastaaPoista