tiistai 26. heinäkuuta 2011

Jymy-yllätys!

Nyt on sitten rakenneultra takana ja vihdoin voi huokaista helpotuksesta: kaikki oli hyvin. Suuri kivi vierähti sydämeltä. Meitä molempia jännitti autossa niin paljon, että ihan mahanpohjasta kouraisi ja aivan uskomattomalta tuntui kuulla, että kaikki on todellakin varsin hienolla mallilla ja vauveli keskikäyrillä menossa niin mittojen kuin painonkin suhteen. Painoarvio oli n. 329 grammaa ja pituutta gynekologi arveli olevan 25 cm, mutta sitä oli vaikea sanoa tarkkaan koska Sintti oli koko ajan niin kippuralla :)

Mutta siis, eikun sukupuoliveikkailun tuloksiin! Tätä postausta kirjoittaessa arvailuja oli tullut 11 kappaletta ja niistä peräti 82% odotteli poikaa tulevaksi. Vain 18% oli tytön kannalla.

Mutta arvatkaapa mitä!

Meille tulee TYTTÖ!! :D

Tämä oli meille aivan super jymy-yllätys koska olimme olleet alusta asti aivan varmoja, että sieltä tulee pikkuinen poika ja olemme jopa kutsuneet vauvelia koko ajan valitsemallamme pojan nimellä. Raukkaparkaa on siis koko pienen ikänsä kutsuttu väärällä nimellä ;)

Nyt varmaan mietitte, että miten joku voi olla noin varma tulevasta lapsen sukupuolesta. En muista olenko selittänyt tätä blogissa aiemmin, mutta mieheni suvussa on sellainen ominaisuus, että sinne syntyy vain ja ainostaan poikia. Tämä juontaa juurensa suvussa aika kauas taaksepäin ja tästä todisteena on mm. mieheni isällä liuta veljiä ja kaikki heidän poikalapsensa eli mieheni serkut (niitä on paljon!). En ollut aiemmin kuullut tällaisen ilmiön olemassaolosta mitään, mutta pakkohan se oli uskoa kun niin paljon todistekappaleita on olemassa. Myöskin mieheni veli toivoi edes yhtä tyttöä mutta niinpä vain heilläkin on 2 poikaa.

Tästä syystä olen hiljalleen hyväksynyt ajatuksen siitä, että meille ei koskaan (mahdollisesti) tule tyttöä eikä ajatus pojasta ollut millään tavalla pettymys. Olenkin koko ajan sanonut miehelle, että minulle on aivan sama kumpi sieltä tulee kunhan se vain saisi olla terve. Toki tiesin, että IVF-hoidot saattaisivat "sekottaa pakkaa" mutta en pitänyt sitä todellisena vaihtoehtona :)

Kuulostaako huuhaalta? No, tällaisen "totuuden" kanssa miehen puolen suvussa on eletty vuosikaudet ja yksi jos toinenkin tulee putoamaan penkiltä kun kuulee tämän uutisen, hehheh. Me myös olimme todella yllättyneitä ja ällikällä lyötyjä. Samoin miehen vanhemmat kun saivat puhelun, että nyt tuleekin sukuun oikein naispuolista verta.

Kysyimme sukupuolta aivan ultrauksen loppuvaiheessa ja lääkäri varmisti vielä toiseen kertaan, että haluammeko todella kuulla sen. Sanoimme haluavamme ja kun hän vastasi "tyttö", luulin ensin kuulleeni väärin ja pyysin vahvistusta. Hän sanoi, että vaikka mistä kulmasta katsoo niin tytön sukupuolielimet sieltä hyvin selvästi näkyvät eivätkä ne muuksi muutu vaikka kuinka tarkistaa. Aluksi purskahdin nauruun, ja heti perään itkuun. Ihan oikeassa olitte, kun sanoitte että rakenneultra on tunteellinen kokemus ja ainakin minut se herkisti ihan täysin. Ei siis sukupuolen kuuleminen vaan kaikki se jännityksen purkautuminen ja onnellinen olo siitä, että lapsemme on kunnossa ja raskaudella on loistavat edellytykset jatkua tästä loppuun asti. Ja kyllähän tällainen ultrauskokemus vaan konkretisoi raskauden paremmin kuin mikään muu, ja viimeisenä pisteenä iin päälle se sukupuolen vahvistuminen.

Eilen pelottelin itseäni sillä 5 minuutin lääkärikäynnillä. Täytyy heti korjata sanomaani siltä osin, että ainakaan meillä kokemus ei ollut ollenkaan lyhyt tai hätäinen. Ajantajuni meni aivan sekaisin siinä tunnemyrskyssä, mutta sanoisin että ihan normaali 20-30 minuutin aika se oli. Lääkäri ultrasi tosi perusteellisesti, pysäytti kuvan vähän väliä ja otti eri ruumiinosista mittoja. Tämän jälkeen ihmettelen kyllä miten tuon kaiken tosiaan edes pystyy tekemään 5-10 minuutissa. Ehkä näillä tuttavillani oli vain sattunut pahimmanlaatuinen kiirepäivä ja lääkäri on yrittänyt hoitaa tuplamäärän potilaita samassa ajassa....

Mutta siis, täällä ollaan hyvillä mielin, onnellisina ja hiukan pöllämystyneinä. Hyvä Anonyymi, Mari ja osittain myös Jii oikeasta arvauksestanne!! :)

19 kommenttia:

 1. Ihana uutinen, onnea <3 Tästä siun postauksesta välittyi kyllä niin tunteet, ihana oli lukea siun kokemusta rakenneultrasta!

  VastaaPoista
 2. Tyttö. Tytön tylleröinen. <3 Ihana uutinen Verona! Sinusta tulee pikkuisen tyttösen äiti.

  VastaaPoista
 3. Wautsi, ihanaa, että kaikki on hyvin. Ja vähänkö mahtavaa, että sieltä tulee tyttö, jos kerta suku on noin poikapainotteista :) ..siitä tulee niin koko suvun prinsessa-lellikki!

  VastaaPoista
 4. Ihania uutisia :) Voi, miten miehesi sukulaiset yllättyvätkään! Mahtavatkohan uskoa aluksi :D

  VastaaPoista
 5. Ihanaa luettavaa! <3 Meilläkin koko raskauden ajan monet (niin blogissa kuin livenä) arvailivat meille poikaa syntyväksi. Oma siskoni oli niin varma, että Nyytti on poika, että varmisti kolmeen kertaan synnytyksen jälkeen, että tyttökö sieltä tulikin. :D

  VastaaPoista
 6. Ooh, aivan mahtavaa. Onnea tosi paljon masussa majailevasta tyttärestä!

  VastaaPoista
 7. Hih, meillä oli ihan sama juttu! Miehen puolelle sukua ei ollut 100 vuoteen syntynyt yhtään tyttöä! Ja niin sammakko oli kuitenki tyttö ja mä ja anoppi oltiin aivan onnesta soikeena kun saadaan hoidella tyttöä!!

  VastaaPoista
 8. Onnea tytöstä ja erityisesti siitä, että kaikki näyttää olevan neidillä hyvin!

  Kateellisena täällä lueskelen, että teiltä on pariin otteeseen varmistettu, että haluatteko todella kuulla sukupuolen. Meille kun se kerrottiin, vaikka olisimme haluneet pitää sen H-hetkeen asti salaisuutena.

  VastaaPoista
 9. Onnea rakenneultra kuulumisista ja sukuun tulevasta tytöstä!

  Olen itsekin miettinyt tuota sekoittaako IVF/ICSI tuota sukupuolen määräytymistä... Yleensähän miehen puoli sen määrää ja tiedän perheitä/sukuja joihin tulee juuri esim paljon poikia. Oliko teillä hoitojen aikana asiasta keskustelua lääkärien tms kanssa?

  VastaaPoista
 10. Ihanaa!! Meillä on hieman samanlainen tilanne, vaikka toisinpäin. No, mieheni suvussa on poikia ja tyttöjä 50-50, mutta omassani ei ole 100 vuoteen syntynyt kuin kaksi poikaa ja nyt nämä meidän pojat olivat ne toiset kaksi. Miehet siis yleensä tulevat vävyinä sukuumme...

  VastaaPoista
 11. Kiitos hirmuisesti kaikista onnitteluista :)

  Tuulari: kyllä tässä nyt on aika paha riski tulla super hemmotelluksi vähän joka suunnalta :D

  Riina: no miehen isä hihkui puhelimessa varmaan minuutin yhtä soittoa kun ilmoitettiin asiasta ;)

  Katjusha: Voi vitsit, toinenkin kohtalotoveri! Ei tämä sitten ihan niin harvinaista olekaan :)

  Kaiho: eiihh!! Kuinka joku lääkäri voi olla noin ajattelematon?? Meiltä tosiaan kysyttiin erikseen molemmilta että haluammeko varmasti tietää, ja vasta sitten tuli vastaus. Teidän lääkäri kyllä onnistui pilaamaan hyvät aikeenne :(

  Anonyymi: erittäin hyvä kysymys! Oli aika kun pohdimme miehen kanssa tuota paljonkin, että mitähän siellä klinikalla oikeasti pystyttäisiin tekemään ja sattuvatko tietämään esim. hedelmöittyneiden munasolujen sukupuolen. Onhan olemassa paikkoja, joissa voidaan jopa valita vanhemmille se yksilö jolle tulee siniset silmät ja vaaleat hiukset (hohhoijaa!). Muistaakseni mietimme näitä juttuja joskus 2-3 kk:tta sitten ja hetken jo harkitsin että soittaisin ja kysyisin aiheesta vähän tarkemmin, mutta annoin sitten olla koska meillä ei ollut aiheesta mitään erityisiä toivomuksia emmekä varmaan olisi loppujen lopuksi edes halunneet tietää minkä sukupuolen alkuja siellä on nyt pakkasessa. Mutta vastauksena kysymykseesi siis: emme puhuneet lääkäreiden kanssa, mutta nyt olen vakuuttunut että IVF:llä aikaansaadut alkiot jotenkin "ohittavat" nämä normaalit sukutaipumukset. Onhan se nimittäin melkoisen manipuloitu prosessi ihan joka tapauksessa.

  Pepe: Heh, toinenkin kohtalotoveri :) No me ollaan nyt sitten niitä suvun poikkeusperheitä!

  VastaaPoista
 12. Luin jostain, että Suomessa hoidoissa olevat haluavat ensisijaisesti lapsen,eikä sukupuolella ole väliä. Jenkeissähän voi lain mukaan ilmeisesti valita ominaisuudet joka saralta. Näin sellaisen dokumentin ja huh huh,tuntui aika epäluontevalta hankkia tietyin perustein lapsi. Suomessakin sen lehtijutun mukaan voidaan valkata sukupuoli,jos toisella sukupuolella olisi merkittävä riski saada jokin vaikea perinnöllinen sairaus. Osa kun ilmenee vain tytöillä tai tosin eli pojilla.

  Onnea vielä raskauden etenemisestä ja että kaikki hyvin! Rakenneultra on kaiken kaikkiaan jännä paikka.

  VastaaPoista
 13. Onnea tylleröstä! Ihanaa- ja voi miten hieno tarina kerrottavana lapselle ja jälkipolville ;). Mitens se meni; suuret rakastajat tekevät tyttölapsia ;).

  Vilho

  VastaaPoista
 14. Aaaaarrrggsss! Kävi taas perinteiset, kun en varmuuden vuoksi kopioinut tekstiäni ennen lähetystä. Eikö se näyttänyt jotain 503-erroria. -.- No kirjoitellaan sitten uusiksi. Ensimmäisestä unohtuikin kokonaan onnittelut hienoista ultrakuulumisista, niin tulkoon ne nyt tähän heti tämän toisen yrityksen alkuun! (:

  Normaalitilanteissa alkioiden sukupuolta ei tiedetä, olisi sangen kallista ja toki alkioillekin ehkä riskaabelia alkaa moista selvittämään. Ja kun se nyt kuitenkin on täysin turha toimenpidekin lukuunottamatta Anonyymin mainitsemia tilanteita.

  IVF:ssähän siittiöt ruutataan uiskentelemaan munasolujen kanssa samalle maljalle. Sinäänsä jäljittelee luonnollista hedelmöittymistä, mutta kaikenlaista ekstraahan siinä on tehty ennenkuin maljalle ovat sukusolut päätyneet. Niin voihan se olla, että varsinkin näihin vaikuttaa, jos sukuun tuntuu aina tulevan vain toista sukupuolta. ICSI:ssähän se nyt sitten onkin ihan vain sattumaa ruutataanko munasoluun Y- vai X-siittiö.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: kiitokset! Juu, Jenkeissä kaikki on suurempaa ja "hienompaa"! No, meitäkään ei tosiaankaan kiinnostanut se sukupuoli joten asia sai jäädä siihen. Ymmärrän toki täysin tuollaisen mahdollisen sairauden takia seulomisen. :)

  Vilho: Kiitos! Minäpä kerronkin kommenttisi heti miehelle, on varmaan mielissään ;)

  A: Kiitti onnitteluista! Kuulostaa kyllä aivan järkeenkäyvältä, että kaikki extra maksaa lisää. Sitä en sitten tiedäkään, että pystyvätkö kaikki yksityiset klinikat tuota tekemään, tai haluavatko edes. Joskus voisi ehkä kuitenkin mielenkiinnosta selvittää...Meillähän tosiaan tehtiin tuo ICSI eli viimeisen päälle hallitusti meni meidän hedelmöitys! ;)

  VastaaPoista
 16. Onnea loistavista uutisista!

  Myös täällä miehen suvussa on alkamassa kuvailemasi ominaisuus. Miehellä on kyllä kaksi siskoa, mutta heillä on kummallakin ainoastaan poikia... yhteensä 7 kpl. Meille on tulossa vauva, joka on ylläriylläri POIKA. Eli 8. poika miehen lähisukuun. Saa nähdä jatkaako nämä serkukset poikalinjaa tulevaisuudessa. Toivon, että me saataisiin joskus vielä toinenkin lapsi, joten jännätään sitten kumpi se on (eli poika).

  Onnellista odotusta!

  T: Anniina ja poikanen rv 39+4

  VastaaPoista
 17. Anniina: Kiitoksia :) Tämä sukupuoliominaisuus näyttääkin olevan olettamaani paljon yleisempää, jännä kuulla! Ja onnea sinullekin jo pitkälle edenneeseen raskauteen!

  VastaaPoista