torstai 28. heinäkuuta 2011

RV 20+3: Oirepäivitystä ja totuttelua uutisiin :)

Niinkuin otsikostakin voi päätellä, täällä koitetaan totutella toissapäiväisiin uutisiin. Me oltiin niin asennoiduttu poikaan mutta että tuleekin tyttö, se on vähän eri juttu se :) Aloitin heti tiistaina sopeutumisen käymällä Prismassa vaaleanpunaisilla vaateostoksilla joten uskoisin tämän etenevän aika rivakkaa tahtia. Miehen kanssa olemme vuorotellen kysyneet toisiltamme että joko toisella on mennyt tajuntaan nämä uutiset, ja mieheltä on myös päässyt suusta aika timantteja kommentteja. Tässä niistä yksi:

"Voi paska, tajusin just, että munhan pitää aloittaa treenaamaan jo nyt että olen sitten hyvässä kunnossa kun tyttö tulee teini-ikään ja pitää valmistautua antamaan köniin turhan innokkaille poikaystäväkandidaateille..!"

Tämä on varmaan isälle se yksi pahimmista uhkakuvista: tulevaisuuden poikaystävät. Hui kamalaa sentään :D :D

Raskausoireista en ole kirjoitellut vähään aikaan, mutta toisaalta niissä ei ole ollut mitään erikoista mainittavaakaan. Nyt tilanne on vähän muuttunut, joten otetaanpas samalla katsaus niihinkin.

Pahenevat selkäkivut: näistä kärsin joka päivä ja erityisesti kävely tuntuu ilkeältä. Jos lähdemme miehen kanssa kävelylenkille, hyvä jos pystyn kiertämään läheisen puiston ympäri kunnes alkaa jomottaa ja pitää kädellä tukea selkää. En vieläkään tajua miten selvisin asuntomessuista, mutta ilmeisesti kohteet olivat niin kiinnostavia että unohdin kivut ;)

Suonikohjut: kyllä, luit oikein! Minulla on aiemminkin ollut jaloissa katkenneita pintaverisuonia mitkä eivät ole kovin kivan näköisiä, ja polvitaipeissa jotain pientä suonikohjujen tyyppistä, mutta eilen huomasin vielä ilkeämmän oireen. Jalan sivuun polven viereen on muotoutumassa aivan valtavan pitkä ja mojova suonikohju! Hitto. Googlasin aiheesta vähän tarkemmin ja toden totta, raskaus pahentaa suonikohjuvaivoja ja jos ne haluaa leikkauttaa, se kannattaa tehdä vasta kaikkien raskauksien jälkeen. Leikkaus, here I come in 7 years...

Rytmihäiriöt: jep jep, tällaisistakin kärsitään. Tässä parina päivänä olen ihmetellyt, kun erityisesti illalla sänkyyn mennessä levossa sydän saattaa välillä hypähdellä kummasti ja "muljahdella". Välillä se tuntuu ikään kuin jättävän lyönnin välistä ja sitten kohta pari kertaa nopeasti peräkkäin, aivan kuin ottaen vahingon takaisin. Onneksi nuo kohtaukset eivät kestä kauaa, mutta kyllä ne ovat ilkeän tuntoisia. Rytmihäiriöitähän ne ihan selvästi ovat ja googlettamalla sain selville, että se ei ole raskauden aikana kovin epätavallista (eikä vaarallista).

Minähän kuulostan ihan viisikymppiseltä tädiltä kaikkine näine vaivoineni :) Sanokaa nyt, että jollakin muullakin (ja mielellään alle 3-kymppisellä) on suonikohjuja ja rytmihäiriöitä...?

10 kommenttia:

 1. Tai tulevaisuuden tyttöystävät... Ei ole raskaus itsestäänselvää, mutta eipä lapsen seksuaalinen suuntautuminenkaan. ;-)

  Suonikohjuihin kuulemma auttaa - tai siis niitä ennaltaehkäisee, jos pitää joka ilta jalkoja ylhäällä väh. 10 min. Ja tukisukat käyttöön!

  VastaaPoista
 2. Kannattaa varmaan harkita sellaista tukivyötä, voisi auttaa selkäsärkyihin! :)

  VastaaPoista
 3. N: Hih, ihan totta! Tyttöystäväkandidaatteja isä ei varmaan uskaltaisi ihan fyysisesti heittää ovesta ulos ;) Täytyy oikeasti ruveta miettimään jotain tukisukkien tapaista koska nuo kohjut eivät ole yhtään kivoja...

  Lumia: Olen tuota miettinyt aiemminkin. Luulen, että päädyn tilaamaan jonkin netistä ja katson sitten miten toimii :)

  VastaaPoista
 4. Olen saanut nauttia noista samaisista rytmihäiriöistä jo 14-vuotiaasta asti, joten ei huolta, et ole viisikymppinen täti vaivoinesi ;) Itse asiassa nuo kammiolisälyönnit on sellaisia, joita tulee lähes kaikille, mutta kaikki eivät niitä onnekseen huomaa.

  Tosi inhottavia nuo rytmihäiriöt kyllä on ja välillä pelottaviakin, kun tuntuu että se väliin jäänyt sydämenlyönti vaan pitkittyy eikä sitä seuraavaa lyöntiä tule. Mutta hoksasinpa nyt kun tuosta kirjoitit, että mun kohdalla nuo rytmihäiriöt on rauhoittuneet raskausaikana. Saa nähdä onko synnytyksen jälkeen edessä paluu vanhaan...

  VastaaPoista
 5. Mulla oli ekassa raskaudessa aika pahoja rytmihäiriöitä, tosin melko alussa. Olin silloin töissä pelastuslaitoksella ja pojat meinas lanssilla viedä ensiapuun mutta pääsin sentään omin voimin.

  Tukisukkia suosittelen minäkin, oli korvaamaton apu :)

  VastaaPoista
 6. Suonikohjut löytyi jo ennen raskautta (!). On hirvittänyt, että miten pahenevat, mutta kun ei painoa ole tullut ja kävelemään ei enää pysty niin eivät ole onneksi muuttuneet.

  Rytmihäiriöitä on täälläkin. Neuvolasta laittoivat kilpirauhaskokeisiin niiden takia, kannattaa mainita siellä asiasta.

  VastaaPoista
 7. Täällä 26 vuotias rytmihäiriöinen. Näitä tulee sillon tällön, mitään syytä tähän ei ole. Kilpirauhasarvot olivat hieman koholla, mutta ei merkittävästi. :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on kans suonikohjuja ja rytmihäiriöitäkin on :) Myös hengenahdistusta nyt kun vauva on jo aika iso.
  T. Riina, 34+0

  VastaaPoista
 9. Meille anatomian ja fysiologian opettaja kertoi ihan alkuopinnoissa, että jos haluaa koittaa välttyä suonikohjuilta, niin kannattaa kontata raskausaikana mahdollisimman paljon. :--D Silloin ei siis maha pääse painamaan verisuonia niin pahoin.

  VastaaPoista
 10. Jii: Kiitos lohdutuksesta :) Jännä, että sulla on mennyt ihan toisinpäin.

  TiinaR: huh, kuulostaa hurjalta!

  Sydänjää: En hoksannutkaan, että rytmihäiriöillä voi olla yhteyttä kilpirauhaseen. Nyt sitä ei olekaan vähään aikaan kontrolloitu, joten pitänee pirauttaa neuvolaan...

  Anonyymi: Ok, alan vähitellen uskoa etten ole ihan mummeli jos te nuoremmatkin :)

  Riina: Uuh, hengenahdistus...sekin vielä! Lycka till, onneksi olet jo noin pitkällä :)

  A: Apua, vai vielä konttaamaan! Hmm, kumpikohan on parempi: polvet mustelmilla vai suonikohjut koivissa :D :D

  VastaaPoista