sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

RV 18 + 6: Katsaus Raskausoireisiin

Huomenna pyörähtää käyntiin yhdeksästoista raskausviikko, jännää! Viikon päästä siis voidaan sanoa, että ollaan puolivälissä raskautta :)

Ajattelin hieman taas kirjata ylös viimeaikaisia raskausoireita, etteivät vaan pääse vaipumaan unholaan.

Hiukset: kesän aikana olen ihmetellyt, että miksi blondi pääni näyttää yhä vain tummemmalta, vaikka uskollisesti pesen hiukseni hopeashampoolla. Raitojen uusimisestakaan ei ole kovin kauaa joten juurikasvusta ei siis pitäisi olla kyse. Sitten tajusin; hiukseni ovat yksinkertaisesti tummuneet raskauden johdosta! Olin toivonut, että minun kohdallani se hiuksiin liittyvä oire olisi mieluummin ollut rasvoittumisen vähentyminen, mutta kaikkea ei voi saada ;)

Hajuaisti: tänään mies huomautti, että hajuaistini on aivan selvästi tarkentunut koska nykyään se olen minä joka ensimmäisenä huomauttelee pahoista hajuista. Heti kun mies tämän sanoi, tajusin sen olevan totta koska hajuaistini on aina ollut todella heikko mikä sinänsä on ollut aika helppoa koska eipähän ole tarvinut kärsiä erilaisista lemuista! Uskoisin tämän kuitenkin palautuvan raskauden jälkeen siihen mistä lähdettiinkin.

Unet: En tiedä onko tämä varsinaisesti raskauteen liittyvä, mutta koska en parempaakaan keksi niin laitetaan se sitten tähän kategoriaan. Aiemmin lomareissulla oli noin viikon jakso kun näin jatkuvasti todella hengästyttäviä ja levottomia (ei siinä mielessä!) unia, joten aamuisin oli aina jotenkin sekava olo. Nyt unet ovat taas astuneet kuvioihin mutta entistä inhottavampina, koska ne ovat muuttuneet aivan selkeiksi painajaisiksi ja välillä niistä on jäänyt todella inhottava mieli. Muutama yö sitten heräsin aamuneljältä yhteen painajaiseen ja olin niin peloissani, että olisin halunnut kömpiä miehen kainaloon turvaa hakemaan mutta en mitenkään raaskinut herättää häntä. Vapisin siinä sitten yksikseni ja nukahdin vihdoin uudelleen. Hyi sentään! Enkä ymmärrä ollenkaan mistä nämä unet johtuvat, koska päiväsaikaan kaikki on hyvin, töissä ei ole minkäänlaista stressiä eikä mikään varsinaisesti pelota. Toivottavasti ne menevät nopeasti ohi koska tämä ei ole kovin kivaa :/ Onko muilla ollut pahoja unia?

Ja lopuksi, postista saapui se tilaamani masuvoide jonka tarkoituksena olisi ehkäistä raskausrpien syntymistä. Mönjää on tarkoitus sivellä joka päivä mahan alueelle ja jatkaa vielä 4 kuukautta vauvan syntymän jälkeen. Kyseessä on tällainen purkki, jonka tilasin internetistä:


Muuten ihan kiva rasva, mutta voi härregyyd mikä tuoksu! Se on jotenkin hirmuisen pistävä enkä oikein edes tiedä miten sitä parhaiten kuvailisin. Minulla on hämärä mielikuva, että kun joskus olen haistanut tiikeribalsamia niin tämä olisi jotain samantyyppistä. Aion kuitenkin sitkeästi käyttää purkin loppuun koska sen tilasinkin, mutta voi olla että siinä menee tovi koska se on aika iso: 125 grammaa :) Jos siis olette kovinkin tuoksuherkkiä, kuten minä, harkitkaa tarkoin ennen tämän tuotteen tilaamista!

3 kommenttia:

 1. Mä oon nyt 18+3 eli karvan sua jäljessä. :)

  Mun hiuksille ei ole musta tapahtunut mitään,ihan yhtä blondit ja paksut ovat kuin ennenkin. /koputtaa puuta

  Mutta noi unet!! Mulla on jo jonkin aikaa ollut todella värikkäitä unia joka yö. Osa on painajaisia kuten sulla tai sitten sellaisia "semi"-pahoja eli että vähän pahan unen puolella ja painostavia, mutta niistä pääsee kevyesti yli mönkimättä miehen kainaloon. Noista painajaisista on vaikea päästä yli, koska se unen tunnelma on saanut sut niin mukaansa. Mä kyllä yleensä meen miehen iholle ja ei se edes herää siihen. Saattaa jopa silitellä mua rauhoittavasti ja ei muista siitä aamulla mitään. :D Noiden pahojen unien lisäksi on sitten ne kivat unet, joita kattelis vaikka joka yö. Joskus olen julkimo tai muuten vaan cool henkilö tai sit ne ovat muuten aivan mahtavia unia. Mulla on melko vilkas unielämä aina, mutta nyt unet ovat erityisen todentuntuisia ja värikkäitä.

  Tohon raskausarpivoiteeseen voisin kommentoida, että mä olen koko raskauden ajan käyttänyt Clarinsin Huile tonicia. Siinä on kanssa tosi voimakas tuoksu (teepuuöljymäinen?), mutta mä oon voinut käyttää sitä koko ajan voimatta pahoin. Yhdellä kaverilla teki tosi tiukkaa alkuraskaudesta kun sille teki niin monet asiat älyttömän heikkoa ja oli pää pöntössä samantien. Mä oon tykännyt ko. öljystä ihan mielettömästi, pysyy iho ihanan joustavana ja kosteana ja kellään kavereista ei ole tullut raskausarpia kun ovat tuota käyttäneet. Kuka tietää johtuuko öljystä vai geeneistä.

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollut käytössä Erisanin perusvoide koko raskausajan ehkäisemään raskausarpia ja nyt vk 35 eikä yhden ainutta arpea ole näkynyt. Eli joko hyvät geenit tai sitten rasvan ansiota:) Ei siitä ainakaan haittaa ole ollut! Ja ei haise millekään.

  VastaaPoista
 3. Siru, hei kohtalotoveri! :) Hmm, mullakin on kyllä aina ollut vilkas unielämä mutta ei ne unet koskaan tämäntyyppisiä ole olleet. Tai siis joskus, mutta ei näin säännönmukaisesti. Ehkä tämä vain on siis hyväksyttävä yhtenä raskausoireena ja sillä sipuli! Jotta minä pääsisin yöllä miehen kainaloon, se pitäisi ensin saada kääntymään mahaltaan selälleen eli kyllä se pitäisi herättää ihan kunnolla :) en siis viitsinyt. Ja kiitos öljyvinkistä, laitetaan se ostoslistalle seuraavaksi!

  Anonyymi: Juu, ja Erisan on varmasti ainakin halpaa :) Mulla on sellainen epäilys, että todennäköisesti saan raskausarpia joka tapauksessa kun nahkaa kiristää niin mahdottomasti jo nyt, mutta yritän kuitenkin rasvailla. Ehkä tämän eka raskauden kokeilen "paremmilla voiteilla" ja jos arpia tosiaan tuli, niin sitten on aivan sama mitä siihen masun päälle seuraavalla kerralla vetelee ;)

  VastaaPoista