sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Masukuvakollaasit RV 6-17 + neuvolakuulumisia

Lupailin niitä valokuvia ja tässä tulee ensimmäinen satsi masukuvien muodossa, hirveän ähräyksen tuloksena. Masukuvakollaasien laatu ei päätä huimaa, mutta silti ylitin itseni: sain ne peräti tehtyä!


Kuvista voi selvästi nähdä sen muutoksen mitä näiden viikkojen aikana on tapahtunut. Aluksi maha oli ihan litteä, mutta siitä se on lähtenyt pikku hiljaa muotoutumaan ja mielestäni viimeisimmästä kuvasta (RV 17 + 1) huomaa selvästi, että keskikohta on ikäänkuin "noussut". Samalla se on muuttunut enemmän vauvamahaksi, kuten edellisessä postauksessakin kirjoittelin. Muistan, että ihan alkuviikkoina alavatsaa turvotteli edelleen hedelmöityshoitojen seurauksena, enkä oikein tiedostanut että missä vaiheessa se muuttui raskausturvotukseksi. Aika hienoista se on kuitenkin ollut, varsinkin kun katsoo näitä tuoreempia kuvia. Enää ei ole mahdollista vetää vatsaa sisään millään tavalla vaan siinä se möllöttää ihan selvästi :)


Perjantaina kävin jälleen neuvolassa ja käynti sujui oikein mukavasti. Tuntuu, että alamme hoitajan (vain onko se terkka?) kanssa löytää yhteisen sävelen ja käynnit menevät nopsasti jutellen. Sokereista ei ollut huomauttamista, mikä on pienoinen ihme tämän lomasyömisen jäätyä päälle, mutta hemoglobiini oli alkanut laskea siihen malliin, että päätimme aloittaa rautakuurin. Tämänkertainen arvo oli 111 ja siis ihan selvästi laskusuuntainen. Painoa minulle on tullut jo yhteensä 6 kiloa mikä tuntuu aika paljolta viikkoihin nähden, joten kysyin siitäkin, että joko liikun yläkäyrillä. Hänen mielestään painonnousu oli ihan normaali, sillä vasta jos viikkokohtainen painonlisäys ylittää puoli kiloa, aletaan painonhallinnasta keskustella ihan tosissaan. Silti, 500 g x 40 viikkoa = 20 kg, excuse me? Sellainen pieni 36 % lisäys lähtöpainoon, huh sentään :)


Nämä lähiaikojen neuvolakäynnit sujuvat näköjään aika näppärästi, sillä ei minulla juurikaan ole mitään erikoista kysyttävää ja kun hoitaja kysyy miten olen voinut, niin vastaus on aina "hyvin" :) Ei ole mitään erikoisempia vaivoja (vielä) ja nuo vähäiset alaselän ongelmatkin saan kyllä jumppaamalla itse kuntoon. Mikäs tässä on raskaana ollessa kun kaikki sujuu niin uskomattoman helposti! (Katsotaan vaan, niin otan raskausajan vaivoissa loppukirin ja kehitän itselleni hirveät raskausmyrkytykset ihan siellä loppumetreillä, kääks)

Olemme kohta tulleet ihan täysin raskauskaapista ulos, sillä olen jo kertonut asiasta työpaikalla, sekä loputkin kaverit joita emme ole ehtineet viime viikkojen kiireiden takia nähdä, ovat saaneet kuulla uutisemme. Raskausuutisia kertoessa ilmenee aina välillä yllättäviä tahoja, jotka innostuvat aiheesta todella paljon ja selvästikin keskustelujen yksityiskohtaisuuksien vuoksi voi arvailla, että sielläkin suunnalla on kiinnostusta lisääntymiseen :) Tämä ei voi enää olla mitään sattumaa, vaan olen vakuuttunut, että nyt on meneillään ihan valtava vauvabuumi! Joka paikassa tulee vastaan isoja vatsoja, lastenvaunuja taikka sitten muuten vain vauvakuumeisia ihmisiä.

Katsotaanpa, saisinko seuraavaksi ylitettyä itseni toisenkin kerran ja laitettua niitä vauvanvaatekuvia :)

P.S. Löytyykö kenelläkään hyviä vinkkejä noiden kollaasien laatimiseen Macilla..?

5 kommenttia:

 1. Moiiiiii!!!

  IHAN MEGASULOISEN IHANA POSTAUS!!! <3 <3
  arvaa unohdinko ottaa eilen masukuvan, hitsin pimpulat sentään! Aviokki lupasi auttaa asiassa ensi lauantaina. :)
  Katselin tuota kuvaa rv 11 ja luulin, että se oli se rv 17 otettu kuva ;) Tuossa rv 17 sulla on kyllä niin ihanan pyöristynyt masu jo!! Oon niin megaonnellinen sun puolesta.

  Meillä kerrottiin odottavien äitien fysioterapiassa ja personal trainerin toimesta (on ystäväni, ohjaa mm. spinning-tunteja ja juoksee itse ja sai poikavauvan vuosi sitten), että juoksu olisi syytä lopettaa viimeistään puolivälissä raskautta, koska juoksussa tulevat iskut eivät ole hyväksi vauvamasulle. Samasta syystä pitäisi lopettaa hypyt aerobicissa ja ennemmin keskittyä rennompaan aerobiseen liikuntaan esim. crossarilla ja sauvakävelyillä. Joten, täällä odotellaan seuraavaa juoksulenkkiä tapahtuvaksi ehkä maaliskuun alkupuolella... ;)

  Macista en osaa sanoa, kun olen (toistaiseksi) PC:n vannoutunut käyttäjä. Tosin aviokki tänään viimeksi haaveili pöytäMACin hankinnasta, joten ehkäpäs...

  VastaaPoista
 2. Painonnoususta tuskin kannattaa olla huolissaan, hoikemmilla odottajilla tulee yleensä enemmän painoa kuin "paksummilla". Mun normaalipaino on 57kg, esikoisesta tuli reilut 20kg ja lähtöpaino kuopuksen kohdalla sama 57kg, nyt painoa tuli 18kg.

  VastaaPoista
 3. Pingu: Kiitos :) Argh, minäkin unohdan masukuvat koko ajan! Loppua kohden tulee vaan enemmän ja enemmän aukkoja noihin viikkoihin ;)

  Luulen, että tuo juoksujuttu on ihan fiksua ja paikallaan...jotenkin ajatus juoksulenkille lähtemisestä on hirvittänyt ja toisaalta, miksipä pitäisikään kun muutakin liikuntaa voi harrastaa! Yleensä vaan olen tykännyt juosta koska se on niin nopsaa ja tehokasta, mutta hyvin jaksaa odottaa vielä reilut puoli vuotta :)

  Wandabe: Tuo taitaa hyvinkin pitää paikkansa nyt kun asiaa tarkemmin ajattelen! Nivelten kannalta ei ehkä ole kovin terveellistä saada 9 kk:ssa +20kg, mutta toisaalta onneksi se ei kestä sen kauempaa.

  VastaaPoista
 4. Palasin nyt vasta lomalta joten lisäkommentoin hieman :) Mulla ei ole ainakaan nivelet "kärsineet" raskaudenaikaisesta painonnoususta vaikka tässä toisessa raskaudessa ikää oli yli 36 vuotta. Naisen kroppa on siitä kumma kone, että niveletkin sopeutuvat raskauskiloihin eri tavalla kuin läskikiloihin (ehkä raskaushormonien aikaansaama löystyminen joustavoittaa niveliä?). Hoikemmilla odottajilla painoa tulee yleensä enemmän (vaikka ilmaa söisi ;)) siksi, että beebelle riittäisi vararavintoa, jos vaikka synnytyksen hetkellä iskee nälänhätä. Samasta syystä kroppa alkaa usein kerätä nestettä synnytyksen lähestyessä - että riittäisi maitoa varten.

  VastaaPoista
 5. Wandabe: Kiitos tarkennuksista! Saatat hyvinkin olla oikeassa :) Raskaus on kuitenkin niin poikkeuksellinen tila elimistössä että kroppa osaa kai automaattisesti reagoida muutoksiin matkan varrella. Silti tuo painnousu saattaa olla hoikillakin ihmisillä tosi yksilöllistä, esim. eräs tuttuni joka painoi n. 5-6 kg vähemmän kuin minä ja oli pari senttiä lyhyempi eli hyvin hyvin siro ja urheilullinen kropaltaan, keräsi koko raskauden aikana vain 9 kiloa. Ilmeisesti minä vain olen sitä toista tyyppiä joka sitten paisuu ja kunnolla :) Mutta onneksi se on vain väliaikaista ja vauvelin parhaaksi!

  VastaaPoista