torstai 5. toukokuuta 2011

Kotona kipeänäNiinhän siinä sitten kävi, että sairastuin oikeasti. Ei se kokemani lämpöily ollut aivan normaalia ja olo muuttui aika kauheaksi enkä jaksanut olla töissä. Nyt olen lepäillyt parisen päivää kotona, ja kun ei tee mitään, olo on aivan hyvä. Huomenna pitäisi palata takaisin töihin ja toivon todellakin, että tauti on sitten sitä myöten kärsitty.

Eilen illalla koin muuten ensimmäistä kertaa aivan todellisen ja kammottavan kuvotuksen puuskan! Koska olin kotosalla koko päivän, oli jotenkin vaikea pitää kiinni normaalista ruokailurytmistä ja loppuilta meni vähän kummallisen olotilan kanssa. En ollut aivan varma, että onko minulla nälkä vai jano joten siirsin syömistä, kunnes kymmenen aikaan illalla tuli yhtäkkiä valtava äklötyksen aalto. Tein nopeasti itselleni pari näkkäriä ja avasin jogurttipurkin, ja sain ihan toden teolla taistella vastaan että nielenkö ruoan alas vai säntäänkö vessaan. Hyhhyh, se oli ilkeä tunne. Edelleenkin, kaikki myötätuntoni niille jotka joutuvat kokemaan tuota joka päivä! Ja tästä minäkin sain taas kouriintuntuvan muistuksen, että syödä pitää tai ei hyvä seuraa.

Eilen sain myöskin päähäni, että olisi kiva löytää jostain raskauspäiväkirja, johon voisi kirjoittaa joka viikko omat tuntemukset ylös ja vaikka näyttää sitä jonain päivänä itse lapsukaisellekin. Siihen tarkoitukseen ei siis tämä blogi oikein sovellu, tämä kun on vain minun (ja teidän) silmilleni :) Myöskään nettipäiväkirja ei houkuttele, vaan haluaisin ihan oikean, vanhanaikaisen ja kouriintuntuvan kirjan johon niitä ajatuksiaan voisi raapustella. Kävin tutkailemassa kirjakauppojen nettisivustoja, mutta ainakaan sieltä ei moista opusta löytynyt. Varmaankin huomenna piipahdan töiden jälkeen paikan päällä katsomassa ja kyselemässä, ja jos sellaista ei valmiina löydy, ostan sitten aivan tavallisen päiväkirjan ja kirjaan kuulumiset siihen. Ja kuka tietää, jos oikein innostun niin saatan tapojeni vastaisesti innostua askartelemaan tai piirtämäänkin sinne jotain! ( jo on aikoihin eletty :D )

7 kommenttia:

 1. Jaksuja kurjaan oloon! Nuo äklökohtaukset on KAMMOTTAVIA... ja mulla ne nyt tuntuu jatkuvan. Alku oli lupaava eli ei mitään oireita, mutta nyt sitten kärvistellään senkin edestä.

  Mä sain neuvolasta sellasen A5-kokoisen kierresidotun kirjan (vau-kirjan tekemä) jossa kerrotaan viikko viikolta eteneminen ja muut systeemit. Siellä on tilaa kirjoitella omia tuntemuksia ja esim. neuvolakäynneistä muistiinpanoja. Ootko saanu ko kirjan? TOimisiko se? TAi sitten ihan perinteinen päiväkirja... niitähän on pilvin pimein.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Pikaista paranemista! nyt vaan lepäilet kunnolla ja miulla ainakin auttoi panadol hot aika hyvin ja lähti olo paranemaan nopeasti. yöh, toivottavasti nuo siun äklötyskohtaukset pysyy kurissa eivätkä rupea esiintymään useammin!

  Samaa tulin kirjoittamaan kuin Ymmyrkäinen tuosta neuvolasta saadusta kirjasta. Siihen oon kirjoitellu jonkin verran tuntemuksia raskausajalta.. Alkuun muistin kirjoittaa usein, nyt oli jo koko kirjanen unohtunut. tosin siitä joka viikkoa katsellaan miehen kanssa että mitenkä se vaavi on kehittynyt.

  mie muuten löysin netistä muutaman raskausajan päiväkirjan.. odottapas, juuri sen löysin. Tässäpä linkki: http://wsoy.fi/yk/products/show/28025?category=152

  VastaaPoista
 3. ja tämä kirja oli kanssa yksi mitä katsoin:
  http://www.bookplus.fi/kirjat/k%C3%A4ppi%2c_karoliina/yhteinen_odotus-4345987

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista!

  Oioi, kiitos kun muistutit päiväkirjasta, meiän tytöntylleröä oottaessani kirjottelin päiväkirjaa neuvolasta saamaani kierrelehtiöön, onkin kaivettava se esille ja sassiin! Ihania muistoja tuollaiset. :)

  T. Minni

  VastaaPoista
 5. Minäpäs suosittelen tätä http://wsoy.fi/yk/products/show/28025?category=152

  Siinä on jokaiselle viikolle oma sivunsa, jossa on vähän kerrottu vauvan kehityksestä tai naisen kehosta ja on vähän erilaisia kysymyksiä joka viikolle. Lisäksi sinne pystyy täyttämään tietoja hankinnoista ja nimi-ideoista ja neuvolakäynneistä ja vähän kaikesta. Tykkään!

  VastaaPoista
 6. Ymmyrkäinen: Onneksi noita ällökohtauksia ei ole tullut enempää. Ehkä sellaisen pelossa olen tänään varmistellut syömisiä vähän liikaakin, röyh...;) Itse asiassa eka neuvolakäynti on vasta maanantaina, joten en vielä tiedä minkälaista materiaalia sieltä on luvassa. Saas nähdä!

  Tytti: kiitos mahtavista kirjavinkeistä! Laitoin meidän kirjakauppaan viestiä, että katsoisivat saavatko tilattua sitä kautta jompaakumpaa noista. Jos ei onnistu, niin sitten tilaan ihan suoraan vaikka noilta sivustoilta :)

  Minni: kiitos! Kyllä ne vaan on kivoja muistoja jälkeenpäin, joten nyt olisi hyvä tsempata vielä kun alkuviikkojen tapahtumatkin ovat kohtuu tuoreessa muistissa :)

  Sydänjää: kiitti vinkistä, joku tuollainen täytyy ehdottomasti hankkia kun niitä kerran näyttää olevan olemassa :)

  VastaaPoista
 7. heipsan! alatko olla jo toipumaan päin? :)

  -pinkki pingu

  VastaaPoista