maanantai 2. toukokuuta 2011

Ruumiinlämmön nousu - kali kali


Kiitos runsaista ja monipuolisista kommenteista edelliseen postaukseen! Keskustelu antoi uusia näkökohtia kotona synnyttämiseen ja miksi asiat Jenkkilässä ovat niin kuin ovat.

Oma olotilani on ollut viime päivinä kummallisen kehno. Viime torstaina iltasella alkoi huono olo vilunväristyksineen ja ilta meni sohvalla lepäillessä. Samoin perjantaina varhain iltapäivällä tuli taas yhtäkkiä kurja olo ja mittasin lämpötilaksi n. 37,4, mikä on minulle normaalisti lievä kuume ja vaatii lepoa. Sinnittelin kuitenkin iltapäivän töissä kunnes menimme sinne varhaisultraan ja siellä kysäisin ultraajatädiltä, että voiko sairastelulla olla mitään yhteyttä raskauteen. Hän oli sitä mieltä, että tämä on aivan normaalia sillä raskauden aikana ruumiinlämpö nousee noin 0,5 astetta. Näin ollen jos lämpöni on yleensä 36,5 niin nyt se olisi 37.

Hieman ihmettelen tuota lausumaa, sillä jos ruumiinlämpöni on raskauden ajaksi muuttunut, niin miksi sitten tunnen oloni kurjaksi? Viluttaa, väsyttää ja on huono olo. Viikonloppu meni mukavasti sillä en tehnyt mitään kovin raskasta, mutta tänään maanantaina se alkoi taas kun työpäivä alkoi lähestyä loppuaan. Veikkaisin kyllä olevani tulossa sairaaksi ihan normaaliin tapaan, mutta se ei ole kovin houkutteleva ajatus koska en mielelläni nappaile nyt minkäänlaisia lääkkeitä jos ei ole pakko.

Vau.fi - sivuston mukaan normaaleja raskausoireita ovat nämä:
- progesteronin johdosta ikenet saattavat muuttua pehmeiksi ja vertavuotaviksi (jotain alkavaa ientulehdusta tuntuu olevan, eli check!)
- suorista hiuksista saattaa tulla kiharat tai päinvastoin (hiukset kyllä rasvoittuvat vauhdilla, eli check!)
- kynsistä voi tulla ohuet ja hauraat (en tiedä koska omaan rakennekynnet)
- kuiva iho saattaa tulla kuivemmaksi ja rasvainen rasvaisemmaksi (finnejä riittää, check!)
- ummetus ja peräpukamat (check!)
- ruumiinlämmön nousu, mutta ei vaadi lääkehoitoa (check!)
- väsymys (check!)
- pahoinvointi (vähällä olen päässyt)
- hikoilu ja pissatus (eipä juurikaan //EDIT: onpas pissattanut, joka ikinen yö olen noussut klo 4:00 vessareissulle eli check!)
- valkovuodon lisääntyminen (check!)

Onko sinulla kokemuksia lämmönnoususta ja sairastelusta raskauden aikana?

8 kommenttia:

 1. Hop. Itse ainakin olen huomannut, että ruumiinlämpö olisi noussut. En ole mitannut, mutta otsaa olen kokeillut ja kyllä sen on muutenkin tuntenut. Minun normilämpö on 36,5 ja jo parin kymmenyksen ylitys tuntuu minulla pahana olona. Joten jos sulla on ollut 37,4 niin en ihmettele jos olo on ollut kurja. No toisilla se tuntuu vähemmällä ja toisilla enemmällä. Toivon, että pysyisit terveenä!

  VastaaPoista
 2. Hurjaa jos lämmönnousu on noinkin rajua. Olen myös niitä ihmisiä jotka oikeasti ovat kipeänä silloin kun mittari näyttää kolmekymmentäseitsemän. Ja mitä oireisiin tulee niin ainakin tiedät nyt olevasi raskaana! Ei taida olla yhtään sellaista kuin silloin kun oli niitä valeoireita... Huokaus!

  VastaaPoista
 3. Hei Verona! Olen monesti käynyt lukemassa blogiasi mutta en varmaankaan ole aikaisemmin sattunut kommentoimaan. Mitä tulee tuohon lämmönnousuun, niin mulla on ollut koko raskauden ajan ihan alusta asti lämmöt koholla ja olo tosiaankin on kehno ja kuumeinen. Välillä on päiviä jolloin se ei tunnu tai on sitten laskenut mutta tosi usein mieskin sanoo, että olen ihan lämmin. Tänäänkin mittasin 37,5 ja kyllä se tuntuu.. viikkoja nyt 11+5. Mutta en ole ollut muuten flunssakipeä kertaakaan, joten kaipa se on ihan raskaudesta johtunut. Mutta kovasti jaksamista oloosi ja isot onnittelut raskaudestasi, onnea odotukseen! :)

  -emma

  VastaaPoista
 4. Jääkalikka täälläkin ilmoittautuu. En ole lämpöä mitannut, mutta epäilisin sen nousseen, koska mies nimittää lämpöpatteriksi ja oon oikeasti jatkuvasti jäässä. Muutenkin olisin voinut ruksata lähes kaikki ton listan oireet, joten tutulta kuulostaa. Viikkoja mulla vasta 5+3. Toivottavasti et kuitenkaan tule kipeäksi, vaan olis ohimenevää. Itsellä ongelmaa aiheuttaa siitepölyallergia johon ei lääkkeitä kuulema saisi nappailla..

  Marian

  VastaaPoista
 5. Hei Verona!

  Onnittelut raskaudesta!! Toivottavasti olosi pian paranee ja pääset nauttimaan siitä täysillä!

  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 6. Minulla tuli heti raskauden alussa kamala räkätauti ja lämmöt nousi 37,1-37,4, olin muutamia päiviä sairaslomalla ja tauti sitten meni ohi. Tämän jälkeen lämmöt tasoittuneet 36,4, mutta jatkuva nuhahan tuo on alusta asti ollut, minulla tosin yleensä lpö on 35,9 ja jos lähelle 37 menee niin sitten alan ollakin jo kipeä!

  Marian: Minulle äitipolilla sanottiin että allergialääkkeenä zyrteciä saisi käyttää. Ja nenäsumutteet on myös sallittujen listalla allergia-aikana. Beclonasal on minulla käytössä nenäsumutteena, mutta yritän tuota zyrteciä välttää viimeiseen asti...

  VastaaPoista
 7. Caudensia: no en sitten pysynyt, mutta toisaalta ehkä tämä tauti on nyt kertasairastamisella ohi :)

  Junna: kyllä se minustakin kuulosti aika hurjalta, mutta olin sittenkin oikeasti sairas eli johtui siitä. Ja joo, kyllä nämä muut raskausoireet ovat ihan valeoireista kaukana tai ainakin paljon selvempiä ;)

  Emma: kiitos onnitteluista ja kiva kun rohkaistuit kommentoimaan!

  Marian: no minä sairastuin sitten aivan oikeasti, ehkä sinäkin olet? Allergian kanssa on varmasti aika tuskallista olla tuon lääkityspuolen kanssa. Onko teillä mahdollisuutta ottaa parin viikon ulkomaanreissua pahimpaan siitepölyaikaan? Eräs ystäväni on ollut koko elämänsä todella pahasti allerginen, mutta usein ulkomailla ollessaan (ihan vaikka vain Keski-Euroopassa) hän ei oireile yhtään ja pärjää loistavasti lääkkeittä.

  Liina: kiitos kovasti onnitteluista! Kyllä minä nautin koko ajan täysillä, vaikka vähän oiretta pukkaakin, on tämä vaan niin loistavaa olla vihdoin raskaana :)

  Tytti: Minulla myös 37 astetta aiheuttaa tavallisesti aina aivan kauhean olon. Nyt tämä lämpöily alkoi töissäkin jo aamusta joten kyllä minä olen sittenkin aivan rehellisen sairas...vaan ei auta kuin koittaa saada se ohi!

  VastaaPoista
 8. itsellä normaali ruumiinlämpö 36,4 C. Raskauden ensimmäisillä viikoilla 37-37,2. viikoilla 6-8 37,5. Terveydenhoitaja oli sitä mieltä että tämä on vielä normaalia. Todella kipeä olo koko lyhyen raskauden ajan, 8+4 meni kesken.

  VastaaPoista