maanantai 16. toukokuuta 2011

Äitiysvaateostoksilla

Lauantaina kävin vähän vaateostoksilla. Tarkoituksena oli vihdoin alkaa kartuttaa äitiysvaateosastoa, sillä omat farkkuni eivät enää mahdu kovin hyvin päälle ja kesävaatteitakin pitäisi pikku hiljaa ryhtyä hankkimaan, sillä Suomessa ne ovat niin vähän aikaa markkinoilla.

Olisin tilannut muutamat pöksyt H&M:ltä, mutta ensimmäiset olisivat tulleet kesäkuun puolivälissä (olen jo reissussa) ja toiset heinäkuun puolivälissä. Mitä ihmettä?! Olisin saanut nettikaupan kautta 10% alennusta, mutta ei väkisin, kaupasta niitä löytyi suoraan hyllystä normaalihintaan :)

Tällaiset ostin:
Valkoiset Capri-housut.
Shortsit, mutta mustana. (En löytänyt kuvaa mustista)

Kaikista parhaimmasta ostoksesta eli äippäcollegehousuista en löytänyt kuvaa, ja ne olivat itse asiassa niin mukavat että ostin kahdet: mustat ja harmaat. Oijoi, että ne ovat ihanat päällä! Eivät purista yhtään mistään ja masulla on tilaa kasvaa mielin määrin :)

Äitiysfarkkuja sen sijaan en löytänyt ollenkaan. Minulla oli hieman skitso olo siellä Henkkamaukan hyllyjen välissä, sillä olin siellä pahimpaan ruuhka-aikaan ja pelkäsin koko ajan kuollakseni, että joku tuttu tai työkaveri yllättää minut itse teossa ;) Eipä olisi paljon selittelyt auttaneet vaan olisin kärähtänyt samoin tein! Yritin siis napata haluamani vaatteet pikavauhtia enkä ehtinyt juurikaan tonkia sitä valtavaa farkkujen rivistöä.

Kaiken kaikkiaan olen hieman pettynyt meidän kaupungin kauppojen äitiysvaatevalikoimaan. Saapastelin ihan aluksi Kappahlille toiveikkaana siitä, että heillä on takuulla hyvät valikoimat. Pyörin ja etsin kaupassa mammaosastoa enkä löytänyt, ja vihdoin kun kysyin myyjältä, hän tuumasi että heillä ei ole ollut äitiysvaatteita myynnissä varmaan kahdeksaan vuoteen! Jassoo. Ja ihan sama tulos Lindexillä. Alusvaatteita olisi löytynyt, mutta niitä en vielä tarvitse. Näin ollen jos erikoisliikkeitä ei oteta lukuun, ainut vaihtoehto meilläpäin on H&M. Onneksi muutaman viikon päästä pääsemme ulkomaille kesälomareissulle ja luulen, että perehdyn siellä kyseisen kaupungin tarjontaan vähän tarkemmin ja ostan vaikka useammat farkut kerralla ettei tarvitse pyörittää kahta paria edestakaisin koneessa.

Ovatkos muut kanssaraskautuneet tehneet hyviä löytöjä? Onko kukaan uskaltanut tilata ulkomaisista nettikaupoista mammavaatteita?

18 kommenttia:

  1. Mä oon tilannu jotain ulkomailta, ainaki asos.com ja kiabi.com. Edullisia ja pian on tulleet perille. :)

    VastaaPoista
  2. Sitten kun se on ajankohtaista, mä haluan tilata äitiysvaatteita, erityisesti paitoja http://www.missymom.fi/ osoitteesta niitä. Suomalaista ja vieläpä tyylikästäkin, ei yhtään kirpaise maksaa noita hintoja sen takia...:)

    VastaaPoista
  3. Eipä noita mammaliikkeitä tosiaan paljoa ole. Itse voin suositella Bebesiä (Hgin Kampissa tai myös netissä bebes.fi).

    Oman kokemuksen pohjalta sanoisin, että ei kuitenkaan kannata ostaa monia äitiysfarkkuja - ainakaan kerralla ja heti ensimmäisenä. Mulla ainakin on kahdet farkut (toiset H&M ja toiset Bebes) riittäneet vallan mainiosti muiden housujen, hameiden ja legginsien ohella. (Paitsi jos olet H&M:n mitoituksesta poikkeavaa mallia ja tarvitset esim. extrapitkät lahkeet. Siinä tapauksessa ostele ehdottomasti kunnolla vaihtoehtoja ulkomailta!)

    Kehottaisin kaikkea muutakin ostamaan ensin yhden vaatekappaleen, ja sitten vasta hommaamaan lisää samaa, jos käytännössä koet kyseiset vaatteet mukaviksi.
    Nimimerkillä mulla on kolme masutuubia, joista olen käyttänyt kahta kerran ja kolmatta en kertaakaan...
    Samoin löytyy "turhia" neuletakkeja, hutiostosmekko (jota kyllä aion pitää hampaat irvessä edes kerran kesällä! :D) ja vaikka mitä. Maltti on siis tässäkin valttia, vaikka ymmärrän kyllä täysin, miten sen säilyttäminen voi olla liki mahdotonta! Toivon vain, että joku olisi vähän hillinnyt mua shoppailuhuumassani (varsinkin toisella kolmanneksella). ;)

    Ja poikkeuksena yllä olevaan saarnaan nuo H&M:n mammacolleget. Ne on taivaan lahja ja parhaimmat ikinä! :D Mä raaskin ostaa vain yhdet ja se vähän harmittaa. Aion kyllä näillä pärjätä loppuun asti, kun on enää kuukausi jäljellä. Hyvä että sä löysit näiden ihanuuden paljon minua aikaisemmin!

    VastaaPoista
  4. No eipä noita mammavaatteita myyviä liikkeitä tosiaan ole liikaa. Minä olen kanssa H&M liikkeistä ostellut nuo minun mammavaatteeni ja tyytyväinen olen ollut :) Saas nähdä tarviiko tilailla mitä ulkomailta, mutta luulen että kesä varmaan menee hyvin esim. legginsseillä ja tunikoilla, toivottavasti ei tule kovin kylmä syksy sillä takin kanssa ongelma sitten taas tulee olemaan!

    VastaaPoista
  5. Itse raskaana ollessani suurkulutin H&M:n äitiysvaatteita. Ne olivat hyvin leikattuja ja mukavia päällä. Kaiken lisäksi ihan tyylikkäitäkin. Jotkut housut jäivät käyttöön odotusajan ulkopuolellakin (sellaiset haaremihousut siis, joista nyt ei tajua niiden olevan mammamallia). Ulkomailta en äitiysvaatteita tilannut, koska en kokenut siihen tarvetta. Kirpputoreilta löysin hyväkuntoisia ja halpoja äitiysvaatteita. Äitiysvaatteet ovat niin vähän aikaa käytössä, että ne pysyvät melkein kuin uusina monesti.

    Palaan vielä hitusen tuohon aiempaan kommenttiini. Kiva kun vastasit ja kuten totesin, tarkoitus ei ollut provosoida tai kritisoida, vaan tuoda erilainen näkemys/vaihtoehto keskusteluun. Toivottavasti et loukkaantunut, koska kuten sanottua, kirjoitettua tekstiä tulkitsee aina jollain lailla ja siksi koitan varoen ehdotella asioita, koska sitä monesti on tulkintoineen aika suoraviivainenkin. Joka tapauksessa, hienoa, että olet itse tyytyväinen omaan ruokavalioosi.

    Ainakaan itse en automaattisesti niputa hoikkia/laihoja ihmisiä syömishäiriöisiksi, kuten en sen enempää pulskia tai lihaviakaan. Kyse on kuitenkin todella vakavasta sairaudesta, joten sellaisen ehdottaminen toiselle on mielestäni jo röyhkeää. Sitä en ainakaan omalla kommentillani ajanut takaa, vaan lähinnä sitä, että huolta ns. kilojen kertymisestä ei juuri kohdallasi ole. Muistan itse huolehtineeni asiasta aika laillakin raskaana ollessani (ja siihen oli ihan syytäkin) ja näin jälkikäteen ajateltuna stressasin aivan turhaan. Syöminen alkuraskauden jälkeen ainakin minun kohdallani normaalistui ja tasaantui, eikä varsinaisia raskauskiloja kertynyt yhtään liikaa.

    Mitä tulee tuohon Hoitsun kommenttiin, onhan toki totta, että nykyaikana monella meistä on jollain tapaa häiriintynyt sekä helposti syyllistyvä suhde ruokaan ja kehonkuvaan - kiitos ahkeran median ja sen tuomien vaatimusten. On hyvä kuitenkin erotella ns. normaalin rajoissa olevat paineet ja sairaus toisistaan. Siinä olen kyllä samaa mieltä, että ehkä kun tuo syömisasia ja paino, sekä huoli sen nousemisesta, on ollut usein esillä blogissasi, se saattaa antaa sellaisen kuvan, että pohdit asiaa enemmänkin. Suloista, että sinusta huolehditaan näin virtuaalisesti! :)

    VastaaPoista
  6. Itse tilasin nelly.com:sta yhdet mammahousut. Oon ainakin tykännyt. :)

    VastaaPoista
  7. Huuto.nettiin voi jäädä koukkuun, itse olen saanut kaikki kamppeet sieltä. Jos vielä valitsee oman paikkakunnan tarjonnan, voi käydä paikan päällä katsomassa ennen ostopäätöstä. Äitiysvatteet ei paljoa ehdi käytössä kulua, olen huomannut!

    VastaaPoista
  8. Hei,
    H&M:n lisäksi suosittelen Asos.comia ja Vero Moda/Only ketjun mamalicious -mallistoa. (viimeisessä ihan varmasti liikekohtaisia eroja valikoimissa). Ihania, trendikkäitä ja silti edullisia. :)

    Itse olen ostanut ihan "tavallisiakin" vaatteita, jotka vain antavat tilaa masusta; mekkoja, kietaisumekkoja yms.

    VastaaPoista
  9. Heipsan Verona!
    Mä en olekaan vielä ostanut mitään äitiysvaatteita, koska masu on ihan nätisti vielä piilosilla. Tosin iltaisin masu tulee esille <3
    Varmaan sitten, kun tilanne alkaa olla masun kohdalla esiin kasvanut, niin alan myös hyödyntää huolella H&M:n nettikauppaa.

    VastaaPoista
  10. Nykyisin onneksi ihan tavalliset vaatteet ovat sellaisia mallia "teltta", niin ei tarvitse äitiysvaateosastoilta paljoa muuta kuin juurikin noita housuja katsella! :)

    VastaaPoista
  11. Hyviä äippävaatelinkkejä - kiitoksia! Olen samaa mieltä, että paitoja on helmpompi löytää tavallisilta osastoilta ja saahan maha näkyäkin :) Housut ja hameet tuottaa ongelmia ja juuri niissä noi mammavaatteet on hyviä. Tosin itse koen, että ovat aika kuumia kesällä, koska resorit ovat korkeita ja paksuja : (

    Tuosta ruokapuolesta vielä. Mulla kävi samalla lailla, että tuntui, että syöminen meni sekaisin pienen ällötyksen vuoksi, parin lomareissun ja kovan flunssankin osalta. Juuri viikoilla 08-11. Vaikka neuvola sanoi munkin painonnousun olleen ihan normaalia, niin aloin tervehdyttyäni ja arkeen päästyäni enemmän katsomaan päivän ruokalistaa ja nyt on paino kivasti pysynyt kuosissa. Liikuntakin helpottaa turvotusta ja auttaa myös itseäni syömään terveellisemmin.

    PL
    13+1

    VastaaPoista
  12. Santtu: Asos nimenomaan minuakin houkuttaisi :) Ehkä uskaltaudun itsekin tilaamaan sieltä jotain!

    LauraR: todella ihania äitiysvaatteita tuolla, tallensin linkin heti itselleni suosikkeihin!

    Äni: olen aika huono käyttämään hameita ja legginsejä :) Farkut ovat se kaikista mukavin alaosan vaate, joten luulen että tulen käyttämään niitä raskaana ollessakin aika paljon. Ja eihän se haittaa jos niitä on useammat kun niitä voi käyttää sitten seuraavan/seuraavien raskauksien aikana ;) Masutuubien funktiota en oikein ymmärrä, koska itselläni saman asian ajavat pitkät topit joita käytän usein ja ahkerasti.

    Tytti: Juu, syksystä tulee varmasti haastava kun pitää hankkia joku kookas takki :) No, eiköhän sellainenkin jostain löydy!

    Gata: Kyllä näistä ruokavalio- ja liikuntatottumuksista sopii minun mielestäni keskustella enemmänkin, koska ne tuntuvat olevan eräänlainen tabu. Kuten sanottua, rakastan aiheesta puhumista joten varmasti tulee jauhettua siitä jatkossakin aika paljon ja jos joku käsittää (tahallaan) väärin niin sillehän ei sitten mitään voi :)

    Evelyn: kiitti vinkistä, kävin tsekkaamassa Nellyn valikoiman ja siellähän oli vaikka mitä! Olen ollut siinä käsityksessä, että heillä on aika kalliit postikulut, mutta nyt siellä oli menossa joku kesäkampanja eli postarit eivät maksa mitään...hmm, koukuttavaa ;)

    Anonyymi: Hyvä vinkki myös tuo Huuto.net. Viime aikoina olen sieltä vähemmän ostanut mutta miksipä ei, sopimattomathan voi aina myydä itse pois!

    Vilho: En tiennytkään, että Vero Modalla ja Onlylla on oma mamma-mallisto, täytyypä käydä kaupungilla vielä tutkimassa löytyisikö niitä vaatteita täältä meiltäpäin :)

    Pingu: sulla on ainakin helppoa vaatteiden kanssa vielä, kun mahdut omiin housuihin :) Hyvä niin, koska kyllä se vielä sieltä ehtii pullahtaa ulos.

    ent. Mahansa Vanki: Heiii, mitä sinun blogille on tapahtunut!? Olen meinannut monesti sinua huhuilla postauksen yhteydessä, mutta aina se on unohtunut. Pääseekö blogiin kutsuvieraaksi vai pidätkö sen nykyään ihan itselläsi?

    PL: Ihan totta, että paitoja löytyy paljon helpommin. Alaosat on niitä vaikeampia tapauksia. Olen miettinyt myös sitä, että jos koittaisi ostaa kesäksi jotain tosi matalavyötäröisiä housuja ihan tavallisista mallistoista koska ne eivät puristaisi keskeltä. Itse kärsin kaikista pahimmin juuri korkeavyötäröisissä housuissa. Kiva kuulla myös tuosta ruokapuolesta, ehkä nämä alkuajan "syöntivaikeudet" ovat vain seurausta rajuista muutoksista kropassa ja tosiaan tasoittuvat piakkoin :) Ihanaa odotusta!

    VastaaPoista
  13. Voisin Vilhon puolesta kommentoida, että Mamalicious ei ole Vero Modan tai Onlyn oma mammavaatemallisto, vaan ihan oma merkkinsä. Sitä myydään myös mm. Stockalla (ainakin Hgin keskustan) sekä netissä Nelly.comissa. Niin ja myös tuolla aiemmin vinkkaamassani Bebesissä. Tarkemmin kun muistelen, niin mun toiset äippäfarkut on H&M ja toiset Bebesistä ostetut Mamalicious-merkkiset. :D

    Mäkään en ennen osannut käyttää legginsejä, mutta täytyy sanoa että näin loppuraskaudesta kun sellaiset ostin (H&M:ltä ;D) niin ei ole paluuta. Ovat melkein yhtä mukavat kuin nuo mammacolleget, mutta jälkimmäisillä ei kehtaa liikkua julkisilla paikoilla mutta leggins+tunika yhdistelmällä kehtaa. :D

    Ja vinkkinä myös PinkkiPingviinille: Mun mielestä H&M:n nettikaupassa ei ole kattava valikoima niiden äitiysvaatteista. Itse olen löytänyt paljon muutakin H&M:n myymälöistä, joten kannattaa katsastaa nekin. :)

    Ja Ent. mahansa vanki: Minäkin olen blogiasi kaipaillut!! Voitko huikata blogiini kommentin johon kirjoitat s-postisi, mikäli jaat blogisi salasanaa muille. Olen lukenut blogiasi alusta asti (siis jo Apinan odotuksesta), ja olen kaipaillut sinua ja blogiasi! :)

    VastaaPoista
  14. Juur näin; eli MAM.LICIOUS kuuluu Tanskalaiseen Bestseller -ketjuun (VM, Only, Vila, Selected Femme, Object, Jack&Jones, NameIt...) ja merkkiä löytyy muistakin kuin konseptin omista kaupoista (eli mistä me kansankielellä puhumme Vero Moda) - myös netistä. En tiedä olisiko valmistajan nettisivuilla ilmoitettu jälleenmyyjiä...

    Mut yhtäkaikki ne on ihkuja, et kannattaa nähdä vähän vaivaa löytääkseen ;)! Esim just ne tuikitärkeät farkut on oikeasti hyvännäköisiä - ja edullisia.

    VastaaPoista
  15. Äni: hmm, sait ylipuhuttua :) Ehkä yritän sittenkin antaa legginseille uuden tilaisuuden sillä kyllä ne varmasti ovat tosi mukavat jalassa!

    Vilho: kiitti vinkeistä, en tiennytkään että Vero Moda on osa tanskalaista vaateketjua. Luulin sen olevan ruotsalainen, *nolo*. Pitää ehdottomasti tutustua tuohon MamaLicioukseen!

    VastaaPoista
  16. Verona ja Sivuääni! En kirjoita enää blogia, alkoi ärsyttämään kaikkitietävät anonyymit ja toisaalta pelotti, että joku lähipiiristä on jo tunnistanut minut, tai muuta yhtä vainoharhaista.. :D Mutta täällä minä taustalla teidän kuulumisia lueskelen, aina kun vaan kerkeän.

    Kuulumisista voin sen verran kertoa, että monen asian suhteen menee jo paaaljoon paaaljoon paremmin.... :)

    Mutta mutta, TSEMPPIÄ TEILLE! Elän hengessä mukana! :)

    VastaaPoista
  17. ent. mahansa vanki: Harmi että nyymit pilasivat hyvän blogin. :( Mutta ehdottoman ymmärrettävä päätös. Kiva kuulla että hyvin menee. Aurinkoista kesää pikkuapinanne kanssa! :)

    VastaaPoista
  18. ent. Mahansa Vanki: harmi kuulla, mut muista sitten kertoa jos päätätkin taas pistää blogin pystyyn :) Kiitti tsempityksistä ja nauti ihanasta vauva-arjesta!!

    VastaaPoista