tiistai 19. lokakuuta 2010

Ovistikutus - Da Plan

Ostin äskettäin ystävältäni ylimääräiseksi jääneen ovulaatiotesti- ja raskaustestipakkauksen, jossa oli lähemmäs 30 ovistestiä ja 6 raskaustestiä. Jos noiden avulla ei paikanneta ovulaatiota niin ei sitten millään! Niitä pitäisi olla todellakin riittävästi yhteen kiertoon ja jos hyvin käy, niin ehkä myös toiseen.

Työlääksi tämän tekee minun epäsäännölliseksi osoittautunut kiertoni, eli erästä vanhempaa postausta lainaten ja täydentäen, tässä on "kiertohistoriani":

1. kierto: 39 pvää, kuukautisten kesto 7 pvää
2. kierto: 39 pvää, kuukautisten kesto 7 pvää
3. kierto: 29 pvää, kuukautisten kesto 5 pvää
4. kierto: 32 pvää, kuukautisten kesto n. 7 pvää?

Ihan ensimmäisen kierron jätin tuosta kokonaan pois koska siinä ei ollut mitään tolkkua ja todennäköisesti e-pillereiden käyttö sekoitti kroppaa aika lailla. Tästä lähihistoriasta voisi kuitenkin vetää sen johtopäätöksen, että kierto on 29-39 pvää, todennäköisimmillään siellä 30 paikkeilla.

Poimin testipaketista noiden kierronpituuksieni mukaiset tikutuksen aloituspäivät:

Jos 29 pvää: päivänä 12
Jos 32 pvää: päivänä 15
Jos 39 pvää: ohje ei riitä näin pitkälle, mutta jos kierronpituus on 38, aloitus on päivänä 21

Tuo päivä 12 ajoittuu ensi sunnuntaille, jolloin siis tikutus alkaa. Tarkoitus on jatkaa niin pitkälle, että saan ovulaation paikannettua. Olen tästä oikeastaan aika innoissani, sillä nyt voin oikeasti ensimmäistä kertaa mätsätä ne fyysiset oireet, mitä tässä on pitkin syksyä koettu, todistettavasti testissä näkyvään ovulaatioon! Mielenkiintoista on myös nähdä, milloin testi näyttää otollisinta aikaa suhteessa aiemmin ilmenneisiin alavatsakipuihin eli tulevatko ne ennen tai jälkeen "oikean" ovulaation vai juuri samaan aikaan.

Minähän kokeilin tikutusta ihan ensimmäisestä kierrosta alkaen, mutta se oli täysin turhaa rahanmenoa koska en aavistanut kierronpituutta näin pitkäksi. Lisäksi kokeilin kalliilla digitesteillä jotka siis loppuivat täysin ennen aikojaan. Nyt tuntuu siltä, että näillä liuskatesteillä on helpointa aloittaa (vaikka tikun dippaaminen pissakuppiin ei mitenkään mahtavalta ajanvietteeltä kuulostakaan!) ja jos joskus on tarvetta saada tarkempi tulos, siirtyä sitten vaikka takaisin digitesteihin.

Katsotaan mitä tästä projektista selviää! Ehkä selviääkin, etten ovuloi aina ollenkaan, mutta senkin tietäminen on parempaa kuin pimennossa olo. Tietääpähän sitten pyyhältää lekurille ja saada sieltä lääkkeet millä tilannetta voi auttaa!

Päivittelen sitten myöhemmin, miten tämä Operaatio Tikutus etenee.

//EDIT: Katjusha antoi mahtavan vinkin, että kannattaa tikuttaa välillä sekä aamupäivästä että illasta, koska positiivinen saattaa osua vain iltaan. Tätä aion kokeilla ehdottomasti niinä oletettuina ovispäivinä!

5 kommenttia:

  1. No nyt on hyvä arsenaali oviksen kampittamiseen! :) Tsemppiä metsästykseen!

    VastaaPoista
  2. Mahtavuutta! Suosittelen vielä lämpimästi sitä, että kun viiva ovistikuissa rupee vahvistumaan, tikuta sekä aamupäivästä, että illalla. Mulla kävi useamman kerran niin, että ovishuippu paikantuikin iltatikutukseen, joten jos olisin tikuttanut vaan kerran päivässä, olisin missannut koko homman.

    Muistan ikuisesti sen, kun sain ihan virallisesti ensimmäisen kerran sen vahvan ovisplussan tikkuun. Se toi todella toivoa, ja muistaakseni muutama kierto eteenpäin Sammakko olikin jo kyydissä. :)

    VastaaPoista
  3. Minä käytin myös puolen vuoden ajan ovistikkuja, kerran saatoin bongata ovulaation, ehkä :)
    Mulla on kans kierto aika sekaisin ollut, 28, 32, 52, 42, 42, 38, 53, 32, 37, 30, 27, 46 ja 37.

    Aloitin kans testaamisen yleensä siinä päivän 12 tienoilla ja testasin kunnes kuukautiset alkoi, tai kunnes paikansin sen ovulaation. Minä koin ne häiritseviksi lopulta, en jaksanut oikeen muuta enää miettiä. Nyt raskaustoiveet on kuitenkin melkein taka-alalla suurimman osan ajasta.

    Mutta kaikkien on kokeiltava jokainen juttu että sopiiko se itselle. Jos joku olisi sanonut minulle, ettei ovista kannata etsiä, kun se turhauttaa, olisin silti tietenkin testannut :)

    Paljon onnea teille! Odotan innolla kuulumisia täällä :)

    Riina.

    VastaaPoista
  4. Onnea kovasti tikutteluun. Meillä auttoi se, että tilasin tikut kaappiin ja mietin aina vessassa käydessäni että pitäisi noitakin dippailla. En ehtinyt niin tekemään.

    Ehkä jotenkin se "tiedostava tila" syntyi ilman mittailua. Tai sitten ei, kävi vaan tuuri. Vieläkin naurattaa kun mietin sitä kaappiin valmiiksi puhdistamaani Pesto-purkkia odottamassa ekaa lorautusta.

    VastaaPoista
  5. Äni: kiitoksia! Jos ei näillä niin ei sitten millään :D

    Katjusha: kiitos mahtavasta vinkistä, tuota en olisi hoksannut ajatellakaan! Lisäsin sen vielä mukaan tuonne postaukseen.

    Riina: kiitos paljon :) Voi olla, etten itsekään jaksa tuota kovin pitkään, mutta ainakin näin testiluontoisesti on kiva kokeilla. Ja jos kroppa kertoo asian selvästi jatkossa, niin mitäpä niillä enää tekeekään.

    k1su: kiitoksia onnentoivotuksista, sitä tarvitaan! Teillä testit toimivat selvästi onnenamuletteina, kuinka kätevää :)

    VastaaPoista