keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Ihmeellistä! Meidän pienen syke :)

Tänään on sitten takana varhaisultra. Voi taivas, mikä kokemus se olikaan!

Minua ultrattiin vatsan päältä laitteella ja hoitaja joutui ultraamaan tosi kauan löytääkseen yhtään mitään. Koko episodi kävi myöskin aika kipeää sillä hän painoi aivan hillittömällä voimalla ja hetkittäin olin varma, että vauveliraukka linttaantuu liiskaksi, mutta sellaista vaaraa ei kuulemma ollut.

5 minuutin ultrauksen jälkeen kuulin elämäni kauheimmat sanat: "Tuossa se nyt on, mutta onpa se pieni. Koko ei kyllä vastaa viikkoja joten ilmeisesti kehitys on pysähtynyt".

Tunsin, kuinka sydän jätti pari lyöntiä väliin ja katsoimme miehen kanssa toisiamme ja minä yritin pidätellä itkua. Hoitaja vaan jatkoi ultraamista, ja totesi, että kohtuni on todella voimakkaasti kallistunut taaksepäin ja sivulle. Paikka paikoin se on melkein kaksinkerroin, joten ultraaminen on hirmuisen vaikeaa. Nyt koko alavatsa on aivan hellänä kaikesta siitä painelusta.

Muutaman lisäminuutin jälkeen meidän Sintti löytyi vihdoin aivan kohdun takaa ja alaosasta, mistä sitä oli yritetty pitkään metsästää, mutta siellä hänellä oli hyvä ja turvallinen piilopaikka :) Kaikki oli sittenkin täysin normaalisti, ja jopa erinomaisella tolalla! Kohdun limakalvo oli juuri sopivan paksuinen, alkion malli pyöreä (litteän sijasta) eikä mitään verenvuotoa näköpiirissäkään. Sykekin sieltä löytyi, ja se näytti ultralaitteella aivan tähden tuikkeelta taivaalla. Voi rakkaus

Siinä vaiheessa kyyneleet tulivat ja nyt ihan toisesta syystä! Elämäni onnellisin hetki, aivan ehdottomasti. Olemme miehen kanssa olleet yhtä hymyä koko illan, emmekä siltikään aivan vielä usko, että tämä on totta. Onneksi nyt on vielä 33 viikkoa aikaa totutella :)

27 kommenttia:

 1. Ihanaa, paljon onnea =)

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, olipa säikäytys teillä! Onneksi kaikki oli kuitenkin hyvin! <3

  VastaaPoista
 3. Onneksi kaikki oli hyvin. Oikein paljon onnea jatkoonkin! :) Koskas teillä laskettu aika nyt sitten onkaan?

  VastaaPoista
 4. Oisko siellä ollut toinenkin?
  Ihanaa, että kaikki kuitenkin hyvin!! :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa! Paljon paljon onnitteluja :)

  VastaaPoista
 6. ONNEA VERONA!!!

  Mutta miksi ultrasi vatsan päältä...? Meille Femedassa ultrasi alakautta, koska silloin pääsee kuulemma lähemmäksi kohtua. Oon nyt tosi vihainen teidän ultraajalle, kun säikäytti noin pahasti...

  VastaaPoista
 7. Hurjasti onnea tuosta hermoja raastaneesta hetkestä! Loppu hyvin kaikki hyvin!

  Mutta ihan samaa ihmettelen, miten ihmeessä noilla viikoilla ultrataan vatsan päältä, se on täysin epätarkka menetelmä vielä tuossa vaiheessa. Mur.

  VastaaPoista
 8. Onnea! Olipa kyllä taitamaton ultraaja kun tuollaisia päästi suustaan ennen aikojaan. Tätä uutista on kyllä odotettukin. :)

  VastaaPoista
 9. Onnea ihanista uutisista ja kokemuksesta (tai ainakin sen lopputulemasta ;))!

  Ja samaa ihmettelen kuin Pinkki Pingviini ja Mama M. :/ Mulla tehtiin NT-ultrakin vielä osittain alakautta, koska kaikkia mittoja ei saatu vielä silloinkaan vatsan päältä luotettavasti.

  VastaaPoista
 10. Kuulemma toi ultraaminen on "käsialakysymys" ja kai etenkin hoikilta naisilta ultraaminen onnistuu mahan pinnalta jo ihan alussa. Multa otettiin kakkosraskaudessa np-ultra vatsan päältä vaikka en tod ole hoikka ja ihmettelinkin sitä ääneen, jolloin kätilö sanoi että hänestä se on kätevämpää. On sitten näitäkin, jotka ottaa sekä alakautta että vatsan päältä vuoron perään. Mutta tosi tylsää että jouduitte säikähtämään! Ja pöljää että ultraaja päästi moisen sammakon suustaan ennen aikojaan.

  Jee, ihanaa, syke, sehän tarkoittaa että 90% todennäköisyys synnytykseen, joka on ihan valtaisa prosentti :) :)

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea vielä pienestä sydämen sykkeestä! Ihan liikutuin, kun luin tekstiäsi. Ja pisti kyllä vihaksi tuollainen ihmeellinen möläytys, jonka ultraajasi suustaan päästo. Onneksi kaikki päättyi kuitenkin hyvin.

  VastaaPoista
 12. Onnea ja ihanuutta!! Tosiaan, ei raskausaika ole yhtään liian pitkä, on tähän kaikkeen hyvä totutella ;)

  Mutta voi huh huh noita ultraajia, niitä on moneen junaan. Minulta ultrattiin vk 8+jotain vielä alakautta, sen lisäksi kyllä myös vatsan peitteiden päältä. Ja olen hoikka. Haloo. Runnoa nyt sitten ja syyttää sinun kohdun kallisteluita ja asentoja. pyh ja pah.

  Mutta tärkeintä että kaikki hyvin, onnea vielä kerran! Ja Sintille vauvaliimaa matkaan ;)

  Terkuin pitkästä aikaa, Vilho ja rv20+5 (rakenneultra ensiviikolla - jännittää)

  VastaaPoista
 13. Oijoi miten ihana juttu! Tosin ois voinu olla vähä fiksumpi ultraaja

  VastaaPoista
 14. Onnea!
  Olipa kyllä kummallinen ultraaja! Itsekin ihmettelen suuresti tuota vatsan päältä ultraamista noilla viikoilla!! Mutta onneksi siis kaikki hyvin -säikäityksestä huolimatta.

  VastaaPoista
 15. Pakko muuten vielä kommentoida tähän, että meille Heikinheimo-niminen tohtorisetä (valokuvaajaksi itseään tituulerasi ;)) mainitsi, että jos sydämensyke löytyy varhaisultrassa, niin keskenmenoriski putoaa 5 prosenttiin. siispä äärimäisen hyvä uutinen tässäkin mielessä meille molemmille!!

  -Pingu

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille onnitteluista :)

  Miraana: olen itse laskenut jo aiemmin, että laskettu aika olisi 12.12. Katsotaan muuttuuko se jotenkin kun päästään neuvolaan, mutta ei sen kai pitäisi.

  Mymmeli: kyllä siellä oli visusti vain yksi kappale, eli ei tule kaksosia tällä kertaa :)

  Tuosta ultraamisesta moni oli kommentoinut. En oikein itsekään tiennyt sinne mennessä, että kumpaa kautta ultrataan, mutta tämä on sellainen pieni yksityinen neuvola ja ilmeisesti tekevät aina näin. Aika edullinen se olikin. Olen silti itsekin vähän pahoilla mielin, että miksi hänen piti mennä tuolla tavalla möläyttämään, ja eilen sai vähän tehdä töitä että sai niiden sanojen ikävän kaiun mielestä pois. Eräälle ystävälleni hän oli myöskin puhelimessa töksäyttänyt aika ikävästi. Kaveri oli käynyt siellä edellisviikolla varhaisultrassa, alkanut sitten vuotamaan ja soitti hädissään ultraajalle, että mistä voi olla kyse. Täti oli vaan sanonut suoraan, että "Jaahas, se on sitten varmaan mennyt kesken!". Ilman mitään pahoitteluja :(

  No, halvalla rahalla ei näköjään saa mitään extraa...

  Pingu: juu, ultraajakin kertoi eilen, että on enää 5 %:n keskenmenoriski. Et arvaa mikä helpotus oli kuulla se! :)

  VastaaPoista
 17. Huh, varmaan hirveä tilanne! :( Miksi ultrattiin mahan päältä? Mulla tehtiin vielä nt-ultrakin alakautta. Ar-ultrassa en käynytkään ollenkaan, mutta olen ainakin luullut että sekin tehtäisiin alakautta! Mutta ihanaa että kaikki on kunnossa! :)

  VastaaPoista
 18. Vitsit, miten ikävä ultraaja!
  Mutta onneksi kaikki oli sittenkin hyvin, ihanaa ihanaa!

  Multakin ar-ulta ja nt-ultra otettiin alakautta. Viiden yön päästä meillä on rakenneultra, hiukan jännittää :)

  VastaaPoista
 19. Huh, lopultakin hyviä uutisia! Kävin koko päivän eilen kurkkimassa että joko joko...
  Urpo utraaja möläytyksineen ja kivun tuottamisineen, mutta pääasia että syke löytyi ja kaikki on hyvin. Onnea kovasti jatkoon!
  Heikkona hetkenä minäkin mantran tavoin hoen että 90-95%:n mahdollisuus loppuun asti jatkuvalle raskaudelle... ne on hyvät rosentit, jospa se antaa voimaa heikkona hetkenä (mulla on sellasia päivittäin :-) )

  VastaaPoista
 20. Onneksi olkoon! Todella hienoja uutisia! <3

  Pahoittelut minunkin puolesta tuosta taitamattomasta ultraajasta. Todella typerä sammakko ja aivan turhaan. Kaiken lisäksi, kun teillä on takana hoitoja pienen Sintin saamikseksi maailmaan. Syke on joka tapauksessa aivan mielettömän upea ja helpottava uutinen! Nauttikaa siitä ja unohtakaa tyhmän kätilön tyhmääkin tyhmempi kommentti! Seuraava ultra olkoon teille pelkkää iloa täynnä! <3

  Hyvää pääsiäistä ja onnentäyteisiä odotuksen päiviä!

  VastaaPoista
 21. Uh mikä ultraaja, mutta hienoa, että kaikki on hyvin! Onnea jatkoon!

  VastaaPoista
 22. ONNEA!!! =) Voi, onneksi kaikki olikin hyvin!


  (ja täältäkin pahottelut töksöstä ultraajasta)

  VastaaPoista
 23. Oij, onnea hyvistä ultrauutisista!

  Ikävä möläytys kyllä ultraajalta. Yleensä kyllä onneksi ultraavat pitkään ja monelta kantilta ennen ääneen sanomista, jos alkio/sikiö näyttää elottamalta tai jos muutoin on poikkeavaa. Mutta vaikea kai sellaisia uutisia on kenellekään toimittaa kauniisti. :S Onneksi teillä oli kaikki hyvin!

  Tuossa ultrauksessa tosiaan ilmeisesti on kahta tyyliä vähän tekijän mukaan. Suurin osa kyllä taitaa tehdä ultran alakautta alkuraskaudessa. Saa paremman näkyvyyden ja ei tosiaan tarvitse runnoa noin siitä massun päältä. Mutta jos on oppinut mahan päältä ultran tekemään, niin on se varmasti sitten niin luotettavampi, kuin että lähtisi alateitse ultrailemaan.

  VastaaPoista
 24. Voi, kuinka tästä kirjoituksestasi kuvastuukin niin kauniisti tuo alkuraskauden onnen tunne. Ihanaa luettavaa <3

  VastaaPoista