sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Raskausoireita

Tänään on menossa raskausviikko 5+6. Niin paljon on tapahtunut tässä lyhyessä ajassa, mutta kuitenkaan se ei ole vielä mitään!

Ajattelin listata ylös muutamia oireita, mitä olen kokenut tähän mennessä.

Valtava ruokahalu. Tästä kirjoittelin aiemminkin ja se ei ole muuttunut mihinkään. Ruokaa on saatava noin kahden tunnin välein tai tuntuu, että nälkäkuolema iskee juuri sillä samalla hetkellä. Raskaus sai minut onneksi tulemaan järkiini kevään aikaisessa lohtusyömisessä, ja olenkin jättänyt kaikki ylimääräiset herkut nyt pois. Jos kasvava alkio kaipaa ruokaa, niin tuskin sen ravinnontarve tyydyttyy karkeilla ja suklaalla!

Pissan väri ja haju. Pissa on jotenkin erilaista, paljon tummempaa ja väkevämpää kuin tavallisesti. Eräs sukulaiseni sanoi samaa omasta raskausajastaan, joten ehkä tämä on meillä geeneissä :) Hän pystyisi ensin toteamaan omasta pissastaan jopa ilman raskaustestiä, onko raskaana vai ei ja tämän jälkeen uskon pystyväni itsekin samaan.

Masuturvotus. Tähän sanon, että argh! Toisinaan näyttää kuin olisin pidemmälläkin raskaana pelkän turvotuksen takia, joten uskon että tätä raskautta ei hirveän pitkään salata jos sama jatkuu. Jos selviän töissä kesälomani alkuun eli vkolle 14, olen erittäin tyytyväinen :) Se tulee kylläkin vaatimaan luovuutta ja oveluutta, sillä silloin on kesä eikä oikein voi vuorata itseään villapaitoihin!

Tissiturvotus ja arkuus. Valittelin aika pian alkionsiirron jälkeen tätä samaa, ja silloin eräs lukija vinkkasi, että kyseessä voisi olla jälkihoitolääke Lugesteron. Näin uskoinkin ja ehkä kipu on vain jossain vaiheessa muuttunut raskaudesta johtuvaksi, sillä se jatkui sujuvasti Lugesteronien lopettamisen jälkeenkin. Onneksi! Onpahan ainakin jotain "kouriintuntuvaa" merkkinä tästä raskaudesta ;)

Muuten ei ole mitään ihmeellistä. Ei ole pahaa oloa, oksentelua eikä edes väsymystä. Tosin olen nukkunut joka yö 8 tuntia ihan omasta halustani ja se riittää toistaiseksi loistavasti. Tänään kasvoihin ilmestyi joukko pieniä finninalkuja, joiden toivon olevan vain lyhyellä vierailulla, joten en varsinaisesti raportoi näitä vielä varsinaiseksi raskausoireeksi.

Vielä kolme päivää varhaisultraan :)

3 kommenttia:

 1. Kiva lukea muidenkin oirelistoja. Ja pienellä haikeudella muistelen noita alkuaikojen oireiden kyttäämisiä. :)

  Asiasta viidenteentoista: Tiedätkö miksi Ent. Mahansa Vangin blogi on nykyään salasanan takana? Olen hänenkin vakilukijansa, mutta tämä asia on mennyt itseltäni aivan ohi, ja nyt harmittaa kun en tiedä miten saisin häneen yhteyttä. :/

  VastaaPoista
 2. Ihan tutuilta kuulostavat oireet, taitavat olla aika yleisiä... Pahaa oloa oli joskus alussa, mutta kertaakaan en ykäissyt oikeasti. Ja samat sanat kuin Änillä, en pääse enää tuohon Ent. mahansa vangin blogiin eikä tietty ole mitään yhteystietoja:(

  VastaaPoista
 3. Äni & Pepe: huomasin vasta nyt kun sanoitte, että ent. Mahansa Vangin blogiin ei tosiaan enää pääse. Ehkä hän on vain päivittämässä blogia ja se on siksi salasanan takana? Varmaan vähintäänkin huhuilemalla löytyy ennemmin tai myöhemmin :)

  VastaaPoista