maanantai 11. huhtikuuta 2011

Neuvola ja hyvät neuvot odottaa

Tänään sain puhelinsoiton neuvolasta ja nyt minulla on ensimmäinen aika varattuna kuukauden päähän. Hurjaa :) Samoin peruin meidän julkisen puolen lapsettomuuspolin tapaamisen, joka olisi ollut puolentoista viikon kuluttua, sillä eipä sille enää ole käyttöä. Ja vaikka tulisikin, niin meillä on siellä klinikan pakkasessa alkioita joita sitten jatkossa voidaan käyttää...

Tänään olen pohtinut myös vaatetusasioita ja miettinyt, että kuinkahan tyköistuvia vaatteita sitä voi vielä käyttää nyt kun on raskaana, niin ettei vahingoita alkiota/sikiötä. Ostin nimittäin Hulluilta Päiviltä aika napakat farkut ja ne eivät väljyyntyneetkään käytössä niin paljon kuin ajattelin. Välillä jouduin sitten päivän mittaan aukaisemaan nappia, ja tuli mieleen, että onkohan se raukka siellä sisuksissa aivan lytyssä? Ei kai se aivan terveellistäkään voi olla jos on kovin tiukat kamppeet päällä? Tässä on sellainenkin ongelma, että munasarjani eivät vieläkään ole laskeutuneet täysin hoitoja edeltävälle tasolle, joten alavatsa pullottaa sen johdosta edelleenkin. Ylävatsaan taas on kertynyt jotain aivan muuta :P

Jos tämä masun tilanne ei pian tasoitu, niin joudun lähtemään piakkoin housuostoksille! Olisihan se aika huvittavaa joutua ostamaan jo tässä vaiheessa äitiyshousuja mutta minkäs teet jos muut ei sovi eikä halua näyttää hiphoppariltakaan.

Ruokapuoltakin olen joutunut miettimään ja googletin tänään feta + raskaus. Syömme nimittäin miehen kanssa paljon ruoaksi salaattia, ja usein laitamme siihen Arlan Apetina fetapaloja. Aluksi kuvittelin, että fetaa ei saisi raskaana syödä ollenkaan, mutta erinäisten keskustelupalstojen mukaan tulin siihen tulokseen että kyllä voi. Tuo kyseinen Arlan feta on ilmeisestikin tehty pastöroidusta maidosta joten se on turvallisempaa sorttia, ja siksi pistelinkin sitä poskeen vanhaan malliin. Toivottavasti se listeria ei nyt sitten iske!

Pari päivää sitten kirjoittelin peloistani tämän raskauden suhteen, ja kävin aiheesta aika hyvän keskustelun ystäväni kanssa. Hän kehotti rauhassa elämään elämää ja nauttimaan raskaudesta, sillä pelot ei tästä maailmasta lopu vaan nyt ne vasta alkaa! Kiertokulku on aina sama, ensin kun ollaan raskaana, pelätään keskenmenoa. Kun alkuvaiheesta selvitään, aletaan kauhuilla kohtukuolemaa ja h-hetken lähestyessä jännitetään synnytystä ja kaikkia mahdollisia komplikaatioita mitä siinä voi sattua. Synnytyksen jälkeen puolestaan käydään joka toinen minuutti seurailemassa, että hengittäähän vauva varmasti kätkytkuoleman pelossa. Taaperoikäisenä ne riskit vasta kasvavatkin kun lapsi saa jalat alleen ja mahdollisuudet itsensä vahingoittumiseen ova rajattomat!

Tuo sai minua oikeasti taas vähän järkiini sillä sattumakin näyttelee tässä elämässä niin suurta roolia, ja kaikkiin asioihin ei oikeasti voi vaikuttaa vaikka haluaisikin. Muistutan itseäni nyt joka päivä rentoutumaan, ja iloitsemaan tästä ihanasta asiasta :)

4 kommenttia:

 1. mie aloin käyttää äitiyshousuja viikolla 6, kun kaikki muut housut puristi inhottavasti :D tosin käytän niitä edelleen nyt kun synnytyksestä on 4,5kk, on tota mahaa sen verran jälellä ;)

  kuulostaa tutulta toi listerian pelkäys sekä noi kaikki raskauteen ja synnytykseen ja vauvaikään liittyvät pelot.

  VastaaPoista
 2. Moi,

  Mä otin aika alussa käyttöön "masutuubin" ja käytän sitä edelleen (rv22 vaihtui eilen). Sillä saa housujen napit/vetoketjut pidettyä auki, eikä purista ja housut pysyy ylhäällä. Tuubi näyttää trikoopaidalta, joten ei haittaa että näkyy paitojen alta tms. Moni kuulemma käyttää pitkiä trikoopaitoja tai olkaimmettomia toppeja samaan tarkoitukseen. Sunnuntaina tilasin ekat äitiyshousut. =)

  Neuvolossa sanoivat, että pästöroidusta maidosta tehtyjä maitotuotteita voi syödä. Näin ollen olen myös fetaa syönyt ja eilen just hain lisää kaupasta. =) Neuvolossa kehoittivat jättämään tuorejuustot väliin, jos ei voi olla varma kylmäketjusta (onko esim. pippaloissa ollut pöydällä pari tuntia, takaisin jääkaappiin, takaisin pöydälle jne.).

  -Unikko

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Löysin tänään blogisi ja olen lukenut sitä kyynelsimin. Onnea teille, toivottavasti pelot eivät kasva niin suureksi, että et voisi nauttia onnesta. Olette onnenne ansainneet.

  Minäkin olen 30+ nainen ja yritetty tulla raskaaksi puoli vuotta. Ikäkin jo huolestuttaa ja olen pohtinut, että pääsisiköhän mihinkään tutkimuksiin, että onko kaikki ok. Huomaan, että te olette miehenne kanssa päässeet tutkimuksiin alle vuoden yrittämisen jälkeen. Saanko kysyä, olitteko yksityisellä vai julkisella puolella?

  Onnea vielä kerran :)

  VastaaPoista
 4. Pnda: minun masuturvotus jatkuu nyt siihen malliin, että taidan oikeasti mennä viikonloppuna ostamaan ne äitiyshousut! :)

  Unikko: itse pidän monesti pitkiä toppeja silleen, että ne peittää vetoketjun, mutta omasta mielestäni kangas on niin ohutta että kyllä ne auki olevat litsit sieltä läpi kuultavat...en tiedä auttaisiko jos siinä olisi kaksi kangasta päällekkäin eli vielä se tuubi toiseen kertaan. Pitää alkaa kokeilla koska kohta mikään ei oikeasti mahdu!

  Anonyymi: kiitos ihanista sanoistasi! :) Meidän hoitohistoria meni lyhyesti niin, että noin puolen vuoden yrityksen jälkeen menin yksityiselle gynekologilleni, joka laittoi heti pyynnöstäni lähetteen julkiselle puolelle hoitoihin ja määräsi meille erilaisia testejä lapsettomuuden selvittämiseksi. Sieltä löytyi kilpirauhasen vajaatoiminta, ovulaatio-ongelmat (ei oikein onnistu ilman Clomifenia tai muita hormoneja) ja miehen huonolaatuinen siemenneste. Julkisen puolen aika tuli melko nopeasti, ja se olisi ollut varattuna ensi viikolle. Emme jaksaneet odottaa joten hakeuduimme odotellessa yksityiselle ja ne hoidot näkyvätkin tuossa blogin sivupalkissa. Nyt näyttäisi luojan kiitos siltä, että ne riittivät! Onneksi sain perua sen julkisen puolen ajan :)

  Suosittelen ehdottomasti hoitoihin pyrkimistä jos siltä tuntuu. Tarkempia tietoja löydät kategorioiden "lääkärissä" ja "lapsettomuushoidot" alta. Paljon onnea matkaan! :)

  VastaaPoista