perjantai 8. huhtikuuta 2011

Vatsanseudun Kyttääjät

Eilinen edustustilaisuus sujui aivan yli odotusten. Olitte aivan oikeassa antamienne vinkkien kanssa, että kun ei tee asiasta numeroa, kukaan ei huomaa välttämättä yhtään mitään. Tilasin ruoan kanssa limun, ja sain tilattua itselleni vale-drinkin poistumalla kesken illallisen wc:hen ja pysäyttämällä samalla reissulla tarjoilijan. Kysyin häneltä ihan suoraan, että mikä juoma näyttäisi eniten alkoholilta ja hän ehdotti ginger alea kuohuviinilasissa ja sen myös tilasin. Oli hyvää, ja juoman tullessa joku kommentoi vain, että "ai sä tilasit kuohuviiniä, kippis!" ;)

Olen entistä tyytyväisempi onnistuneeseen huijaukseen, sillä sain reissun aikana kuulla, että firmassani kytätään oikein joukolla milloin minä raskaudun. Ilmeisesti käynnissä on myös pienimuotoista vedonlyöntiä ja arvatkaa kuka on kärkisijoilla...Saattaisin huvittua, ellen olisi ärsyyntynyt. On se kumma kun toisten vatsanseudun kyttääminen muodostuu eräiden tärkeimmäksi ajanvietteeksi työpäivän aikana! Aion todellakin salata tämän raskauden niin pitkälle kuin ikinä voin, sillä olisi tosi tuskallista joutua selittämään oikealle ja vasemmalle, jos se sattuisi menemään kesken.

Sain eilen kuulla aika ikäviä ja masentavia uutisia. Pitkäaikaislapseton ystäväni, jonka raskaudesta äskettäin hehkutin, on kokenut jälleen yhden keskenmenon. Edellinen sattui viime kesänä ja nämä molemmat olivat ns. tuulimunaraskauksia. Hän vuoti reilun viikon ja kävi toissapäivänä lääkärissä missä todettiin tyhjä ruskuaispussi ja hän sai kotiin mukaansa lääkkeet, joilla tyhjennys suoritetaan. Epäreilua ja kurjaa! Olin niin onnellinen hänen puolestaan, ja tietysti hauskalta tuntui alunperin myös se, että olimme melkein samoilla viikoilla ja olisimme voineet jäädä samoihin aikoihin äitiyslomalle. Heillä olisi ICSI-hoidon jäljiltä alkioita pakkasessa vielä yhteen siirtoon, mutta se siirtyy olosuhteiden pakosta (pitää odottaa parit kuukautiset) ja sairaalan kesälomien johdosta vähintäänkin alkusyksyyn...nyt toivon heille ihan järjettömän paljon tulevien kesäisten kelien siivittämää luomuplussaa!

Lisäksi yritän nieleskellä pois ajatusta mielen perukoilla koputtelevasta syyllisyydestä. Miksi minä, enkä ne muut jotka ihan varmasti ansaitsisivat tulla raskaaksi...

9 kommenttia:

 1. Loistavaa! Edustustilaisuus meni siis hienosti ja kuten ajattelinkin niin pokka on paras huijaus ikinä!

  Pahoitteluni ystäväsi puolesta... Epäreilua ja masentavaa. En voi edes käsittää miltä ystävästäsi mahtaa tuntua.

  Mutta miksi sinun täytyisi tuntea syyllisyyttä raskaudestasi. Ei sinun raskautesi ole syy muiden kohtaamaan epäreiluuteen.

  VastaaPoista
 2. Dude, sinä ihan varmasti ansaitset olla raskaana <3

  Ikävää ystäväsi kannalta, todella. Ymmärrettävää potea ehkä syyllisyyttäkin hetkittäin ja hän saattaa hyvinkin kokea jäätävääkin kateutta kun saa tietää raskaudestasi mutta toivottavasti hänelläkin on edessään onnistunut raskaus. Tsemppiä molemmille <3

  VastaaPoista
 3. Voi Verona, raskaus ja lapsi on niin suuri lahja, ettei sitä voi ansaita. Älä vaivaa päätäsi sillä. Ei ole ystävältäsi pois, että sinä olet raskaana. Vaikka ystävälläsi on nyt erittäin vaikeaa, eikä hän varmaankaan pysty iloitsemaan teidän puolesta, kyllä hän silti perimäisesti on iloinen teille!

  Mikä sun työkavereita vaivaa.. Huoh.. Vedonlyöntiä. Typerää!

  VastaaPoista
 4. Riinan kanssa täysin samaa mieltä. :)

  VastaaPoista
 5. Niin, mikähän mua nyt oikein vaivaa kun on niin kummat ja syylliset fiilikset. Oikeassa olette siinä, ettei raskautta voi ansaita. Minä vaan aina jaksan jauhaa reiluudesta ja epäreiluudesta, vaikka elämä ei ole ikinä reilua..! Tuntuu myös aika pahalta lukea seuraamieni bloggareiden kurjia fiiliksiä, kun osa plussautuu urakalla ja osa jää yli. Sitä toivoisi niin kovasti samaa myös heille! Toivottavasti pian kuitenkin :)

  Junna: kiitti, täytynee tyytyä lähettämään roppakaupalla lämpimiä ajatuksia ystävän suuntaan...

  Anonyymi: kiitos kovasti! :)

  Riina: ihana kommentti, kiitos! Ystäväni on kyllä todella suurisydäminen ihminen ja uskon hänen olevan aidosti iloinen meidän puolesta surunkin keskellä...

  Thanks Miraana :)

  VastaaPoista
 6. Go go ginger ale-skumppalasissa! :)

  Ikävä uutinen ystävääsi koskien, minulla on myös eräs läheinen ystävä, joka on kolmen vuoden aikana raskautunut kahdesti ja molemmilla kerroilla on päätynyt keskenmenoon. =/ Ei siinä voi olla kuin ystävän tukena, älä mieti miksi sinä, vaan että ystäväsikin aika tulee varmasti joskus. Niin ankeaa kuin se onkin, se vain vie toisilta enemmän aikaa, eikä siihen ole välttämättä edes mitään syytä.

  Ole siis onneton ystäväsi puolesta ja tämän tukena, mutta MUISTA OLLA ONNELLINEN OMASTA RASKAUDESTASI! Sillä sitä sinä ja miehesi olette toivoneet ja nyt teille on mahdollisuus suotu.

  VastaaPoista
 7. Juomavinkki baariin: jos ei ole greippilimua, niin bitter lemonia yleensä baarissa on, joten sitä tuoppiin niin menee lonkerosta satanolla! :)
  -Laura

  VastaaPoista
 8. Kiitti Pingu, ja onnellisiahan tässä myös tietysti ollaan :) Tunne vahvistuu päivä päivältä kun alkaa tosissaan uskoa, että raskaana ollaan. Ja toivon mukaan myös pysytään!

  Laura: hyvä vinkki tuokin, pistetäänpä korvan taakse! Tuskin tämä jäi ainoaksi tilaisuudeksi jossa on pakko vähän huijata ;)

  VastaaPoista
 9. Ei se syyllisyys välttämättä huono tunne ole. Se voi auttaa ottamaan paremmin ystäväsi tilanteen huomioon.

  VastaaPoista