tiistai 19. huhtikuuta 2011

Malttamaton varhaisultran odottelija

Jos en sitä vielä ole maininnut, niin meillä on huomenna varhaisultra. ISO jänskätys :) Tässä viimeisimmästä 9 kuukautta - lehdestä lainaus mitä alkiolle tapahtuu näillä viikoilla.


Vko 6:
Kohtusi kasvaa, mutta se on vielä pienempi kuin tennispallo. Hormonitasosi muuttuessa maku- ja hajuaistisi saattavat olla parantuneet. Pahoinvointi voi alkaa jo nyt. Vauvan pituus on n. 2-4 mm. verisuonisto alkaa muodostua ja raajojen aiheet ovat kehittyneet. Sydän erottuu rinnan kohdalla pullistumana.

Vko 7:
Kasvava kohtusi voi painaa virtsarakkoasi, joten joudut käymään wc:ssä entistä tiheämmin. Ihosi voi reagoida hormonimuutoksiin puhkeamalla näppylöihin. Vauvan pituus alkaa viikon lopulla olla n. 1,3 cm. Sydän alkaa pumpata verta elimistöön.


Aamen noille kaikille! Eilinen meni äklötysten kourissa (juuri kun toissapäivänä julistin kuinka ei ole vielä minkäänlaista pahoinvointia) lepäillen sohvalla, ja lisäksi tuntuu ikäänkuin haistaisin kaiken paljon tarkemmin kuin ennen. Myöskin ne finnit ovat tainneet valitettavasti tulla jäädäkseen...

Jos kaikki menisi huomenna toivotulla tavalla, saisimme ehkä jopa nähdä alkion sydämen sykkeen. Todennäköistä on kuitenkin, että on vielä liian varhaista siihen, joten emme elättele liikoja toiveita. Täytyy varustautua siihen, että se jo itsessään on aivan ihanaa ja huippua jos näemme ultrassa ruskuaispussin jonka koko vastaa tähänastisia viikkoja :) Kylläpä jänskättää, pitäkää peukkuja, että kaikki on hyvin!


P.S. Meillä on taas uusi kättä päälle - sopimus: jos ultrassa kaikki näyttää siltä miltä pitääkin, saamme käydä tekemässä vielä yhden pienen hankinnan pikkuiselle... :) Ja sitten jaksaa taas odotella kun on jotain mitä hypistellä!

8 kommenttia:

 1. Kuaheasti onnea matkaan huomiselle! Jännittää teidän puolesta täälläkin:)

  VastaaPoista
 2. Isot tsempit täältä! Pidän peukkuja että kaikki on niin kuin pitää. Jännittää... :-)

  VastaaPoista
 3. Ajatella Verona, me ollaan molemmat saamassa jouluiset vauvat. :) terkkuja varhaisultrasta!

  VastaaPoista
 4. Onnea ja peukutuksia ultraan! :)

  VastaaPoista
 5. Hih, kiitoksia peukutuksista! Niistä oli ihan selvästi apua :)

  VastaaPoista