torstai 24. helmikuuta 2011

Auts!

Se eilinen pömppövatsaolo meni ohi ja tänään on ollut suhteellisen normaali päivä. PAITSI. Tänä iltana alkoi mahtavat kipuilut oikean munatorven paikkeilla, juuri sillä puolella mihin oli kehittynyt ne 2 follikkelia.

Tämä jomotus on tosi paljon oviskipujen kaltainen, mutta voimakkaampi.

Olen pähkäillyt pähkäilemästä päästyäni, että mistä oikein on kyse. Tahtoisin kovasti uskoa, että nämä ovat kiinnittymiskipuja, mutta eivät kai ne näin pian tule!?

Olen koittanut googlettaa esim. hakusanalla "kiinnittymiskipu", mutta vastaan ei ole tullut ensimmäistäkään luotettavaa lähdettä. Sekalaisilta keskustelupalstoilta poimin tällaisia "faktoja":

- hetkittäinen vihlova kipu
- kuukautiskipujen kaltaiset kivut (minulla ei ole koskaan joten en tunnista)
- repivä kipu alavatsassa

Toisaalta kiinnittyminen tapahtuu kuulemma arviolta 6. päivän tienoilla, ja minullahan on menossa vasta 2. päivä.

Argh, nämä ovat sananmukaisesti piinapäiviä!! ;)

Osaako joku valaista aihetta hieman asiantuntevammin...?

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Nettipalstojen lukeminen ja oman kropan seuraaminen tekee välillä lähes hulluksi! :) Mä tässä mietin, joko huomenna testaisin, menkkojen pitäis viikonloppuna alkaa...

  Zenny

  VastaaPoista
 2. Mä pitäisin tuota ehdottomasti hyvänä merkkinä! Jotakin siellä sun masussa sitten tapahtuu, ne plussa-myrskyt, jotka puhkuin siellä vissiin möyrii? :)

  VastaaPoista
 3. Se jomotus voisi tulla vaikkapa siitä keltarauhasesta, mikä munasarjaan muodostuu sen puhjenneen munarakkulan tilalle ovulaation jälkeen. Mulla ainakin jomottelee aina loppukierrosta sen puolen munasarjaa, josta munarakkula on pujennut (tai ainakin siis kuvittelen niin:). Alkion kiinnittymiseen menee noin viikko ovulaatiosta, mutta siinä voi kyllä olla muutamia päiviä yksilöllistä vaihtelua. Tsemppiä ja onnea loppukierron piinapäiviin!

  VastaaPoista
 4. Zenny omakohtaisella viime päivien kokemuksella, oma kroppa on välillä yhtä tuskaa... Hate it. =Z kantsii odottaa siihen saakka, että tietää menkkojen olevan myöhässä, muutoin tiedossa ei ole kuin ihan 100varma pettymys.

  VastaaPoista
 5. Zenny: Sanos muuta! Peukuttelen sun puolesta :)

  Pingu: joo, jotain siellä tosiaan tapahtuu ja olisipa se se toivottu asia! Vaan ei taida auttaa kuin odottaa...

  Em: Kiitti! Anteeksi huono tietämykseni, mutta voiko tuo keltarauhanen muodostua vaikka hedelmöityminen olisikin tapahtunut? Vai tuleeko se ainoastaan jos se puhkesi omia aikojaan?

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä on tosi kivaa, jos pääsen vähän selittämään jotain, mitä oon koulussa opetellut :). Joo, keltarauhanen muodostuu aina ovulaation jälkeen automaattisesti ja se muodostaa sitä progesteronia=keltarauhashormonia, joka pitää kohdun limakalvon aloillaan ja kasvattaa sitä edelleen, jotta vauvan alku pääsisi kiinnittymään kohtuun. Jos kiinnittyminen tapahtuu, niin keltarauhanen jatkaa toimintaansa vielä alkuraskauden ajan. Jos taas kiinnittymistä ei tapahdu, keltarauhanen surkastuu luteaalivaiheen kuluessa, jolloin elimistön progesteronitasotkin tippuu ja kuukautiset alkaa. Moni sanoo, että alkuraskaudessa tuntuu kovaa kipua jommalla kummalla puolella alamahassa. Se voi hyvin silloin olla se suurentunut keltarauhanen, joka kipuilee.

  VastaaPoista
 7. Olen Em:n kannalla, että kipuilu varmastikin johtuu puhjenneesta munarakkulasta ja muodostuvasta keltarauhasesta. Mulla ainakin oli noissa stimuloiduissa kierroissa juurikin samankaltaisia tuntemuksia, eli ovulaation aikaan ja päivä-pari sen jälkeen vihloili muniksia ihan kunnolla.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Minä olin suhteellisen oireeton piinapäivien alun. Sitten ehkä 8-9. päivän tienoilla tuli menkkakipuja. Ne kai sitten oli kiinnittymiskipuja. Olis pitänyt kirjoittaa ylös oireet päivittäin mutta olin niin varma, että epäonnistutaan (taas), ettei paljon kiinnostanut :)

  VastaaPoista
 9. On se niin jänskää että maailman ihanin asia synnyttää alusta asti kaikenlaisia kipuja ja kolotuksia:) Mutta tuntuu kivalta kun tietää että sisuksissa tapahtuu jotakin!

  VastaaPoista
 10. Em: kiitti tyhjentävästä selityksestä, tuohan käy järkeen jopa tällaiselle maallikolle! :)

  Kirppu, kiitos ja kiva kuulla toistenkin kokemuksia!

  Mimmi: ääks, nyt täytyy alkaa toden teolla kytätä mitä tapahtuu 8-9. pvä! :)

  Junna: niinpä, siitä syystä nuo kolotukset ja jomotukset on niin kullanarvoisia. Kun jotain tapahtuu niin saa taas vähän lisää toivoa!

  VastaaPoista