maanantai 21. helmikuuta 2011

Lekurivisiitti

Tässä nyt se luvattu perusteellisempi postaus lääkärissäkäynnistä. Tosiaan meille selvisi monta asiaa, ja kuitenkin kaikkein päällimmäisimpänä on suunnaton helpotuksen tunne! Pelkäsin niin hirveästi, että taas mennään onnemme ohi enkä olisi yksinkertaisesti kestänyt, että jo toista kuukautta peräkkäin tulee "tyhjä" kuukausi.

Melkeinpä heti kättelyssä sain heittää housut pois ja asettua ultrattavaksi, ja niinkuin aiemmin tänään kirjoitin, oli siellä sisuksissa kypsymässä 2 follikkelia. Juhuu! Lääkäri ehdotti jopa, että inssi tehtäisiin vasta keskiviikkona, johon minä heti huolissani piipitin, että mitä jos ne follikkelit ehtivät jo poksahtaa sieltä (ikäänkuin lääkäri ei muka osaisi ehdottaa sopivaa päivää). En tiedä, ehkä minun mielikseni tai mistä lie syystä inssiaika varattiin sitten huomiselle ja tänään tuikattiin Pregnyl-irrotuspiikki.

Sitäkin ehdin jo mielessäni panikoimaan, että mitä jos ne follikkelit irtoavat piikin ansiosta vaikka jo yöllä, eliliian aikaisin ;). Sitten pakotin itseni rauhoittumaan ja luottamaan lääkärin ammattitaitoon (mikä on kontrollifriikille helpommin sanottu kuin tehty!), sillä mitä muutakaan tässä vaiheessa voi tehdä. Ne lääkärit ovat tehneet tätä siellä monta vuotta, joten eiköhän heillä ole homma hallussa.


Ovulaatio
Sain omasta oviksestani aivan uskomattoman arvokasta tietoa. Olen aina pohtinut, että mihin vaiheeseen näiden voimakkaiden alavatsakipujen kanssa se "oikea"ovis oikein asettuu, enkä ole löytänyt siihen mistään järkevää ja/tai yksiselitteistä vastausta. Testeissä sanotaan, että positiivisen tuloksen saatua se h-hetki koittaa 24-48 tunnin kuluttua, mutta ainakaan minulla se ei pidä paikkaansa!

Tänä viikonloppuna kivut alkoivat nipistelyillä la-iltana jatkuen voimakkaimmillaan koko sunnuntain, ja alkaen hiljalleen loiventua tänään maanantaina. Jos olisin tehnyt nyt testejä, olisin saanut tuttuun tapaan positiivisen tuloksen juuri kipupäivinä. Tämän perusteella olenkin aina ollut siinä uskossa, että toinen tai kolmas päivä toden sanoo, mutta tosiasiallinen ovis tuleekin minulla testiplussista vasta päivän tai parin päästä. Ainoa tapa todeta tämä vuorenvarmasti on juurikin ultraääni, ja olen ihan mielettömän tyytyväinen, että sain omin silmin nähdä ja todeta tämän ajoituksen.


Mies:
Kuten aiemmin kerroin, vasta tehty siemennestetutkimus osoitti, että tällä kertaa laatu oli todella heikkoa. Joukossa ei ollut ollenkaan A-luokan liikkuvia, ja B-luokan kavereitakin oli mukana surkeat 2%. Tämä tietysti masensi miestä kovin, ja lääkärikin lohdutti, että tulos saattaa vaihdella tosi paljon eri otoksien välillä. Nyt toivomme hurjan paljon, että huominen satsi on paljon parempi! Meidän pitää aamulla toimittaa siirrettävä satsi aamukahdeksaksi klinikalle, ja sitten palaamme takaisin klo 10 kun sperma on pesty ja rohkaistu sen avulla niitä ujompia tapauksiakin spurttailemaan ;)

Mielenkiinnosta kysyin, että miten miehen tulokseen voi vaikuttaa. Esim. onko jokin aikaväli mitä suositellaan miehen ejakulaatioon vaikka läpi koko kierron tai voiko tehdä jotain muuta asian parantamiseksi. Kuulemma suositus on, että mies ejakuloi noin 2 päivän välein niin laatukin pysyy parempana, sillä siittiöitä alkaa usein kuolla 5-6 päivän kohdalla. Lisäksi uskotaan, että E-vitamiinin ja sinkin nauttimisesta saattaa olla apua, joten painelinkin heti apteekkiin ostamaan niitä ja mies pisti poskeen tämänpäiväisen satsin!

Lisäksi me molemmat joudumme rennon elämän kuurille, eli nyt ei tosiaan saa stressata mistään. Myös liika liikunta on pahasta, mutta sopivasti tietystikin voi harrastaa.Ultra oli sikälikin mielenkiintoinen kokemus, että sain nähdä omin silmin, kuinka monta follikkelia siellä sisuksissa oli kypsymässä. Kaksi kappaletta osoittautui juuri sopivaksi määräksi, sillä jos niitä olisi ollut kolme, lääkäri olisi kieltäytynyt tekemästä inseminaatiota monikkoraskauden pelossa.

Ja siitä piikittämisestä vielä, kyllä se oli aika inhottavaa vaikka neula oli pieni! Ajattelin etukäteen, että niihin tuleviin IVF-hoitoihin hoitelen tarvittavat piikitykset itse, mutta nyt kun sain siihen hommaan ensikosketuksen totesin, että en muuten todellakaan pistä itse. Onneksi miehellä on kokemusta, joten hän saa hoitaa sen puolen.

Niin, ja rahanmenopuoli selviää huomenna kun kuittaamme kaikkien näiden reissujen laskun kerralla. Paljonhan tämä kaikkineen varmasti kustantaa, ja inssistä raskautumisen todennäköisyys on aika pieni, mutta ajattelen niin, että ostan sillä rahalla myös toivoa ja mielenrauhaa. Ja ennemmin tai myöhemmin sitten tärppää, toivottavasti :)

Kiitos paljon kun olitte niin sankoin joukoin hengessä mukana! Nyt menen huomattavasti rauhallisemmin mielin huomiseen, mutta muutama ylimääräinen pystyssä oleva peukku ei varmasti haittaa...;)

8 kommenttia:

 1. Hyvä, että uutiset oli hyviä :) Tsemppiä huomiseen inssiin!

  VastaaPoista
 2. Täällä on peukut pystyssä!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa että teillä etenee tuo homma noin hyvin! :) Peukut täältäkin! <3

  VastaaPoista
 4. Tyhmä kysymys mutta mihin se piikki pistettiin? :D Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset! :)

  S: ei ollut yhtään tyhmä kysymys, en olisi itsekään tiennyt jos en olisi joutunut seuraamaan ystäväni hoitoja vierestä :) Piikitystä varten rutistettiin alavatsasta navan seudulta pieni kaistale ihoa yhteen ja siihen se sitten tuikattiin.

  VastaaPoista
 6. Tarkennan vielä vastausta S:lle, eli siis tuolla Veronan tavalla pistettäessä se siis menee ihon alle se vaikuttava aine. (: Mutta varmaan tosiaan tuo alue alunperinkin kiinnosti S:ää enemmän. :D

  Ilmeisesti noissa kypsyvien follikkelien lukumäärässä ja inseminaatioon suostumisissa on jonkinlaisia paikkakuntakohtaisia eroja. Itse kyllä tiedän tapauksia, että on ainakin sen kolmen follikkelin kanssa inssi tehty. Varmaan muutaman viikon päästä gynen polilla opin vähän lisää, jos pääsen lapsettomuuspuolen asioitakin vähän kurkkimaan. (:

  VastaaPoista
 7. A: Hmm, se piikki tuikattiin siihen ihoon, eli ei sinne nahan alle, joten kuvittelisin että se on mennyt ihoon. Mutta toisaalta en ole yhtään ekspertti näissä asioissa :D

  Ihan varmasti on paljon paikkakuntakohtaisia eroja ja myöskin yrityskohtaisia. Silti uskon, että jos olisin klinikalla oltaisiin sanottu etteivät tee siirtoa kolmen takia, ja olisin ryhtynyt asiasta tappelemaan, olisin varmaankin saanut tahtoni läpi. Yksityisellä asiakas on kuningas :) Mutta tuollaiseen tilanteeseen ei missään nimessä pyritä.

  VastaaPoista