lauantai 19. helmikuuta 2011

Babyshowerit

Vietimme äskettäin ystäväni Babyshowereita, joita aloin suunnitella jo viime vuoden puolella. Juhlat olivat tosi kivat ja onnistuneet!

Ruokatarjoilu meillä koostui seuraavista appeista, joita tuotiin nyyttäriperiaatteella:

- karjalanpiirakat ja munavoi
- kasvis- ja fetajuustopiirakoita
- suklaamuffinsseja
- teemaan sopiva täytekakku
- karkkia ja pusuja

Täytekakun tein mukaillen tästä upeasta kakusta, jonka löysin blogista nimeltä Kakkupaakari. Omani ei ollut aivan yhtä upea, enkä tohdi julkaista sen kuvaa. Ihan kelpo siitä silti tuli! Olin ensimmäistä kertaa elämässäni käsittelemässä marsipaania, joten ennen vieraiden tuloa ehdin vuodattaa muutaman tuskaisan hikikarpalon kun koristelu ottikin yllättävän kauan aikaa ;)

(kuva lainattu Kakkupaakarin blogista)

Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä tuttikakku, mutta se olisi ollut aika vaativaa enkä halunnut alkaa värjäämään marsipaania. Nyt selvisin yhdellä. Nuo kakkupaakarin ruusut olisivat olleet myös upea lisä, mutta ihan käytännön syistä ne jäivät pois koska en tiennyt että marsipaaniruusut tulee kuivattaa vähintään yön yli.

Tuleva äiti oli suuresti huvittunut "omakuvastaan" ja valokuvaamisen jälkeen pisteli suosiolla poskeen "masuaan". Mieskin sai tuliaiseksi ison palasen masukakkua! Luonnollisesti myös kaikki ylijääneet ruoat pakattiin juhlakalun mukaan, sillä hänellehän ne oli alunperinkin tehty.

Vauvakutsujen ohjelma meni niin, että aluksi nautimme alkumaljan, joka oli kirkasta limua kuohuviinilaseissa sokerireunuksen kera. Sen jälkeen kahvittelimme ja herkuttelimme rauhassa, kunnes tuli leikkien vuoro:

- Vauvanukelle vaipan laitto ja pukeminen. Tulevan äidin piti tehdä tämä mahdollisimman nopeasti mutta vauvaa vahingoittamatta ja turvallisesti, ja tästä koko operaatiosta otettiin aikaa. Sen jälkeen vieraista yksi vapaaehtoinen äiti teki saman. Hän tietysti voitti, mutta se ei haitannut sillä sen jälkeen juhlakalu sai lohdutuspalkinnoksi avata yhden hänelle tuoduista lahjoista!

- WC-paperirulla laitettiin kiertämään ja jokaisen piti ottaa se määrä paperia kuin arvioi tulevan äidin masun ympärimitaksi. Koska juhlakalu suostui armollisesti tähän mittausoperaation, hän sai tietysti jälleen avata yhden lahjan :)

- Jokainen vieras toi oman vauvakuvansa, ja tulevan isän äiti toi myös omasta jälkikasvustaan kuvan. Näistä kaikista tulevan äidin piti tunnistaa ystävänsä sekä oma mies. Ja jälleen hyvästä yrityksestä palkittiin lahjalla!

- Viimeisimpänä leikkinä oli vauvanruokien maistatus tulevalle äidille silmät sokkona, ja tämä ohjelmanumero oli erityisesti ystävien mielestä hauskaa, sillä ilmeet olivat suorastaan hupaisia eri makuaistimusten ansiosta ;) Herkullisinta oli mango, ja superinhokin sijasta kilpailivat peruna-parsakaali & peruna-porkkana.

- Juhlien aikana täyttelimme vinkkejä Vauvakutsu-kirjaan. Siinä muisteltiin mm. miten oli tulevaan äitiin tutustunut, mitkä ovat parhaat neuvot vauvan nukuttamiseen, parhaat tsemppi-sloganit kun meno käy liian rankaksi jne.

Yksi lahjoista oli jo ennakkoon suunnittelemani vaippakakku ja siitä tuli oikein kiva. Lopullinen versio oli aika paljon tämän näköinen, mutta hieman "rauhallisempi" versio ilman noita hörselöitä.

Löysimme googlen avulla mahtavan tutorial-videon, jonka avulla ei voi mennä pieleen. Tässä linkki siihen siltä varalta että vaippakakun teko tulee jonain päivänä ajankohtaiseksi! :)


Lopputulema vauvakutsuista oli, että ne olivat todella kiva tapa viettää aikaa yhdessä tulevan äidin lähipiirin kanssa ja juhlistaa pian koittavaa h-hetkeä. Kukaan meidän kutsujen vieraista ei ollut aikaisemmin ollut vauvakutsuilla, mutta kokemukset olivat niin hyvät, että näitä järjestetään takuulla lisää! Järjestämisessä oli kuitenkin todella kova työ, varsinkin kun ne järjestettiin meidän kotona ja tein itse sekä täytekakun että vaippakakun. Se kannattaa muistaa jos ryhtyy itse organisoimaan vastaavaa. Tuleva äiti oli kuitenkin niin onnellinen ja kiitollinen yllätysjuhlista, että se oli kaiken sen vaivan arvoista! :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa aivan ihanalta! Olisin ehdottomasti haltioissani, jos kohdalleni sattuisi tällainen yllätys. Olet kyllä varmasti kultainen ystävä! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavan näköinen kakku, ja varmasti muutenkin aivan mahtavat juhlat ollut! Kyllä sitä itselleenkin tuollaiset kelpuuttaisi joskus tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tosi kivoilta juhlilta! :)

  VastaaPoista
 4. Itse olen juurikin suunnittelemassa samaa...eli vauvakutsut ennen syksyä pitäisi saada tehtyä..kiitos siis mahtavasta tekstistä,suoraan sanoen meinaan tätä surutta kopioida :D vaippakakku on jo suunnitteilla kun vaan saadaan pikkuisen sukupuoli selville niin tietää nauhojen värit ym..:) kakkua en ollut ajatellutkaan että olisi masu kakku joten yksi loistava idea siis lisää :D suunnitellen siis syksyyn :D

  VastaaPoista