torstai 10. helmikuuta 2011

Inseminaatio odottaa meitä!

Kiitokset tsempityksistä edelliseen postaukseen! Nyt on lääkärikäynti takana ja se oli kaikin puolin suuri helpotus :)

Ensinnäkin, palvelu oli todella ystävällistä ja ammattitaitoista. Sain vastaukset kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ja mikä parasta, me pääsemme heti itse asiaan! Lääkärin mielestä miehen siemenneste ei ollutkaan niin huonolaatuista kun alkuperäinen testitulos antoi ymmärtää, vaan se käy mainiosti inseminaatioon. Kaiken varalta käymme kuitenkin jättämässä häneltä uuden näytteen maanantaina, ja sen avulla varmistetaan mikä tilanne on nyt. Samalla mieheltä otetaan hepatiitti ja HIV, jotka vaaditaan kun laboratorio joutuu käsittelemään hänen eritteitään.

Minä puolestani otan Clomifeniä kiertopäivinä 5.-9. ja puolentoista viikon päästä ultrataan kiertopäivänä 14. Hieman aikaisemmin olisi ollut parempi, mutta täysi työkalenterini hieman sotki suunnitelmia joten täytyy toivoa että tuo päivämäärä riittää! Jos ultrassa kaikki näyttää hyvältä, aloitetaan inseminaatiohoito.

Jos en tuolloin ovuloi, lääkäri tuikkaa minuun Pregnyl-piikin (joka kaiketi viimeistään aikaansaa munasolun irtoamisen), mies puolestaan käy jättämässä uuden satsin sairaalan pestäväksi, ja käsittääkseni jo seuraavana päivänä parhaimmat pikkuvipeltäjät siirretään minuun! :) Koko operaatio kuulostaa tosi helpolta, minulta vaaditaan vain Clomien ajallaan otto ja operaation jälkeen jonkinlainen kotilääkehoito, mutta se selviää myöhemmin. Lisäksi siirron jälkeen voi mennä vaikka takaisin töihin jos haluaa, sillä minkäänlaista erityistä lepoaikaa ei tarvita.

Kuulostaako helpolta? Minun mielestäni kuulostaa :)

Lääkäri oli todella optimistinen sen suhteen, että inseminaatio olisi se meidän juttu. Ilmeisesti todellakin kilpirauhasen vajaatoiminta on näytellyt tässä vauvahaaveiden sabotoinnissa niin suurta osaa, että nyt kun arvot vihdoin ovat tasaantuneet, on meillä aivan loistavat mahdollisuudet onnistua!

Inseminaation onnistumisprosentti ei tietenkään ole yhtä hyvä kuin IVF:ssä (koeputkihedelmöityksessä), mutta toisaalta on turha mennä suoraan rankempiin hoitoihin jos niille ei ole todellista tarvetta. Jos IVF:ssä onnistunut raskaus tapahtuu keskimäärin viimeistään kolmen hoitokerran jälkeen, niin yksi IVF-hoitokerta vastaa lääkärin mukaan noin kolmea inseminaatiokertaa. Suomeksi sanottuna inseminaation onnistumisprosentti on n. 13.

En kuitenkaan anna tuon luvun masentaa itseäni, vaan nyt keskityn ajattelemaan, että ihan kohta meillä tärppää ja yritän vaikka positiivisten ajatusten voimalla saada sen yhden ja oikean siittiön kiinnittymään!

Ihanaa, nyt täällä on taas oikea tekemisen meininki :)

19 kommenttia:

 1. Voi että miten hieno juttu! Aivan ihanan toiveikkaita uutisia :) Oi, olen tosi iloinen puolestanne!

  VastaaPoista
 2. Hienoja uutisia. On hienoa, että olette löytäneet teille sopivan keinon edetä raskautumisyrityksen tiellä! Onnea inssiin :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa :) Kuulostaa tosi hyvältä! Nyt siis peukut ja varpaat täällä pystyyn teijän puolesta! :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Toivotaan todella, että inseminaatio on se teidän juttu :) Kovasti pidetään täällä peukkuja pystyssä teille!

  VastaaPoista
 5. Tosi hienoja uutisia!! :)
  Pakko kysellä tuosta kilpirauhasen vajaatoiminnasta, että kuinka se sinulla oireili?
  Olet jo varmaan jossain kertonutkin, mutta olen kärsimätön selailemaan.

  VastaaPoista
 6. Ooh, pääsette heti tositoimiin. Onnea ihan hirveästi matkaan! Mehän ollaan sun kanssa kohta samaan aikaan raskaana :). Mahtavaa!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kiitos! Olen tosi mielissäni, kun nyt on selvä pelisuunnitelma minkä mukaan päästään etenemään :)

  Mymmeli: Tavallaan se diagnoosi tuli yllätyksenä, mutta samalla vajaatoiminnan löytyminen selitti pitkäaikaisen väsymyksen mistä olin kärsinyt. Lisäksi oli tietynlaista alavireisyyttä, saamattomuutta jne. Ei siis mitään todella selviä oireita, mistä olisi heti helposti huomannut että jokin on vinossa, sillä tällaiset saattavat kehittyä vaivihkaa pitkän ajan kuluessa.

  VastaaPoista
 8. Hyvä että saitte selvät suunnitelmat :)

  VastaaPoista
 9. Suunnitelmat ovat parasta! Varmasti ihanaa, kun sun pää saa nyt levätä, kun on toimintasuunnitelma.
  Ja onneksi oli ammattitaitoinen ja mukava lääkäri!

  VastaaPoista
 10. Hei Verona, miten ihania uutisia saitte!!! Teillä tärppää aivan varmasti mitä pikimiten. :) :)
  Saanko sen verran udella, että millaisia kustannuksia tästä nyt sitten muodostuu, kun asiaa hoidetaan yksityisellä puolella?

  VastaaPoista
 11. Ihana kuulla! :) Onnea teille ihan hirmusti! Toivon todella, vaikka vain näin blogituttuja ollaankin, että onnistutte! :)

  -ent. mahansa vanki

  VastaaPoista
 12. Hienoja uutisia! Jään innolla odottamaan jatkokertomuksia, tunteita ja tuntemuksia, sekä tietenkin sitä plussaa :)

  VastaaPoista
 13. Mahtavia uutisia! Nyt alkaakin armoton peukuttaminen teidän puolesta. Jei! :)

  VastaaPoista
 14. Hei Verona, IHAN MAHTAVIa uutisia!!! :o) Siis aivan fantastista. Nyt vaan vähän tuuria matkaan, ja kohta plussatuulet puhaltelevat!
  Mä olen täällä peukut ja varpaat pystyssä.

  VastaaPoista
 15. Hienoja uutisia! Pidän peukut pystyssä!

  VastaaPoista
 16. Hienoa, eteenpäin mennään! Heti on uutta toivoa ilmassa:) Pietään peukkuja!

  VastaaPoista
 17. Oiih, ihanan paljon kommentteja! Kiitos :)

  Pingu: teen varmaan kulupuolesta piakkoin päivityksen ja kerron sitten tarkemmin :)

  VastaaPoista