torstai 24. helmikuuta 2011

Mitä Tämä Lysti Maksaa Vol. II

Minulta on kyselty inseminaation kustannuksista, joten tässä tulee nyt vähän asiaa siitä puolesta.

Pyysin klinikkaa laittamaan kaikki mahdolliset kulut minun nimeni alle, sillä meidän työpaikalla on sellainen sairaskassasysteemi joka korvaa normaalit lääkärikäynnit ja reseptilääkkeet. Ihan kaikkea ei kuitenkaan saatu minun piikkiini, sillä aika suuri osa tutkimuksista tehtiin miehelle. Tässä kuluerittely:

Miehen lasku

1 lääkärikäynti
toimistomaksu
HIV- ja hepatiittitestit (pakollisia)
siemennestetutkimus
sperman pesu
laskutuspalkkio
- kelakorvaus
yht. 268 eur

Oma lasku

suurin osa lääkärikäynneistä
ultraääni
laskutuspalkkio
- kelakorvaus
yht. 284 eur

Lisäksi tuli vielä Pregnyl - piikki, joka oli tosi halpa. Apteekista sitä noutaessani olin valmistautunut pulittamaan useamman kympin, mutta maksettavaa jäikin vain 5 euroa!

Korkein toivein lähetin oman laskuni + Pregnylin kuitin sairaskassaamme, ja nyt odotan jännittyneenä, että kilahtaako siitä korvaus tilille. Olen kuullut, että joissain kassoissa on rajoitteita hedelmällisyyshoitojen korvauspolitiikassa, ja toivon hartaasti että tämä ei päde meillä. Se olisi meille taloudellisesti iso helpotus jos ei tarvitsisi kaivaa koko ajan omaa kuvetta, mutta toki olemme siihen valmistautuneet koska hoitoihin lähdimme. Miehen kulut sen sijaan jäävät automaattisesti omaan piikkiin.

Ylipäätään täytyy sanoa, että ei tämä nyt niin kovin kallista ole. Seuraava inssi olisi halvempi koska osa noista lääkärikäynneistä ja miehen tutkimukset jäisivät pois.

Edellisen kerran, kun tästä kustannuspuolesta kirjoitin, oli meillä kuluja kertynyt yhteensä 210 euroa kaikkien saamiemme palautusten ja korvausten jälkeen (kassa tosiaankin maksoi gynekäynnit ja Clomifenin). Tähän kun lisätään nuo tämänviikkoiset laskut ja Pregnyl, tili on huvennut yhteensä 767 euroa. Jos hyvin käy ja kassa korvaa toivotut summat, jää meidän kokonaissaldoksi 478 euroa. Ei paha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti