keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Tunnelmia plussan jälkeen

Lämpimät kiitokset taas kaikista ihanista onnitteluista, joita olette kommenttiboksiin rustailleet. On tosi liikuttavaa, että tämä minun tilanteeni on saanut niin monet kaikista hiljaisistakin lukijoista liikekannalle ja onnittelemaan :) Kiva kun olette olemassa!

Heti kärkeen täytyy raportoida eräs raskausoire, jonka tajusin oikeastaan heti kun tein ensimmäiset testit. Nimittäin ihan järkyttävä ja ainainen nälkä! Kuinka yllättävää, että tällaisella suursyömärillä se on juuri tuo oire ;) Lauantaina tämä kaikki alkoi siitä, kun vedimme miehen kanssa todella tukevan brunssin viikonlopun kunniaksi, mutta siitä noin parin tunnin kuluttua aloin kokea taas nälkää eikä ainoastaan siihen tyyliin, että tekisipä mieleni jotain purtavaa vaan ihan kunnon mahan kurnintaa! Sama jatkui koko päivän ja oikeastaan siitä eteenpäin, ja kiltisti söin aina vähintäänkin jotain pientä kun ruoantarve iski. Kaikista pahinta oli maanantaina töissä, kun lähdin sinne peruseväillä ja meinasin kuolla nälkään jo kolmelta iltapäivällä ;) Huoh, minusta kehkeytyy varmaan aika nopeasti melkoinen valas, vaikka hoikistua piti...

Lisäksi eilen toteutimme miehen kanssa meidän pari kuukautta sitten tekemämme kättä päälle - sopimuksen. Sovimme, että heti kun raskaustesti näyttää plussaa, painelemme kauppaan ostamaan vauvalle ensimmäisen esineen tai vaatteen, ja se toimii meille eräänlaisena onnenamulettina koko raskauden ajan :) Aluksihan olisi hyvä ottaa rauhallisesti eikä innostua heti shoppaamaan kamalasti vauvanvaatteita, kun on aina olemassa se ikävä vaihtoehto, että tämä menee kesken. Nyt toivon mukaan tällä ensi vaatekappaleella saan tyydytettyä vauvanvaatteen hipelöimisen tuskaa ja maltan ainakin vähäksi aikaa mieleni :)

Mitäs tykkäätte? Minusta tämä on suloinen, ja parasta mitä paikallisella Prismalla oli tähän hätään tarjota.


Varasin muuten jo varhaisultrankin. Ajattelin ensin yrittää saada aikaa ensi viikon lopuille, mutta emme saaneet aikatauluja sopimaan, joten otin sen sitten suosiolla pääsiäisviikolle, koska silloin saattaisi näkyä jo sykekin. Ihanaa! :) Terveyskeskuksen neuvolan ajanvaraukseen soitin tänään ja sieltä kuulemma soitetaan minulle maanantaina ja varataan ensimmäinen neuvolakäynti. Ensin ajattelin, etten varaa mitään neuvola-aikoja ennen kuin näen, että siellä sisuksissa on oikeasti joku, koska olisi niin inhottavaa joutua perumaan tapaaminen, mutta sitten ajattelin, että hittoakos sitä: ei tämä elämä pelkäämällä parane! Nautitaan nyt ainakin niin kauan kuin voidaan ja itketään sitten joskus jos siihen on tarvetta. Onpahan ainakin oltu onnellisia "koko rahan" edestä.

Huomenna on aika jännät paikat edessä, kun joudun edustamaan erääseen työpaikan tilaisuuteen ja luvassa saattaa olla jonkinlaisia juominkeja. Nyt jos teiltä löytyy hyviä vinkkejä juomisen feikkaamiseen, ne otetaan innolla vastaan! Antibioottikuuri ei tule ikinä menemään näissä piireissä läpi, vaan sen pitää olla jotain paljon innovatiivisempaa :) Ajattelin itse tällaista, että jos pääsen hakemaan juotavaa baaritiskiltä, pyytäisin baarimikkoa kaatamaan greippilimsaa tuoppiin niin että se näyttää lonkerolta. Tai sitten Pommacia viinilasiin tai jotain vaaleata juomaa kuohuviinilasiin? Mutta jos joudumme istumaan pöydässä ja juomaan ne mitä lasiin kaadetaan, olen lirissä....Any good ideas?

16 kommenttia:

  1. Aivan suloinen body! Onnistuisiko työpaikkasi tilaisuudessa vain pelkkä pokkana olo - annat kaataa juomaa lasiin ja pidät lasia kädessäsi koko illan, mukamas siemailet ja pidät huolen siitä että keskustelu pysyy virkeänä niin ettei kukaan kiinnitä huomiota ei tyhjenevään lasiisi. Saisitko lasin kadotettua matkalla baaritiskille? Tuo greippilimsa on kyllä ihan loistava! Entä jos olisit uudella alkoholittomalla dieetillä! Tai olet ryhtynyt absolutistiksi? Tai miehesi on alkanut tarkkailla juomakäyttäytymistäsi ja olet luvannut olla ilman alkoholia? Ei taida mennä läpi, pikkaisen liian innovatiivista:)

    VastaaPoista
  2. Jokin ihmedieetti -selitys voisi sopia. Olette vaikka lyöneet miehenne kanssa vetoa, että kumpi hoikistuu enemmän ennen pääsiäistä niin se saa sitten syödä jonkun jättimäisen pääsiäismunan, jonka ostitte palkinnoksi? :D

    Huomaa, että olen suklaalakossa ku mielessä pyörii vain suklaamunat.

    Tai sit Junnan idea voi myös toimia, eli pidät vaan lasia kädessä jne. ja käydä välillä vaikka vessassa kaatamassa juomaa vähemmäksi tjsp. Eipä sitä ikinä kiinnitä huomiota ihmisten laseihin niin luulisi menevän läpi :)

    VastaaPoista
  3. Voi hitsi, mulla ei absolutistina ollut ikinä noita ongelmia ;D Joten vähän paha auttaa tähän! :D Mutta vallan söpö body ♥ Mullakin oli raskausaikana jatkuva nälkä! Ihan kauheesti meni ruokaa, söin todella sen kahden edestä ;D

    VastaaPoista
  4. Sano, että jouduit ottamaan orastavaan migreeniin särkylääkettä, jonka kanssa pienikään määrä alkoholia ei sovi. :)

    VastaaPoista
  5. Paras huijaus on se, että annat kaataa lasiisi viiniä tai olutta tms. Sopivassa tilassa sitten annat lasisi miehelle tai olet vaan juovinasi. Kun et tee asiasta mitään numeroa, niin ei kukaan kiinnitä juomiseesi/juomattomuuteesi mitään huomiota. Eniten epäilyä herättää just ne lauseet: Ööö, en mä voi juoda, kun mulla on antibioottikuuri tai mä olen autolla.

    Tämän kerron siis ihan omasta kokemuksesta. Pari kertaa, kun joku kaveri on yrittänyt huijata antibioottikuurilla, olen heti arvannut. Mutta silloin, kun siitä ei ole tehty mitään numeroa, en todellakaan ole huomannut. Meillä oli viininmaistelut ja kaveri oli ihan alkuvaiheessa raskaana. Kukaan ei huomannut, että hän ei juonutkaan viiniä oikeasti. Oli juovinaan ja mies oli juonut kaverin puolesta :D

    VastaaPoista
  6. Ihana body. Olisinpa mäkin pystynyt ajattelemaan jotain tuollaista sopimusta itseni kanssa,mutta kirppikseltä on jo ensimmäisiä vauvan vaatteita ostettu, vaikke viimesen laatan kaikki pillerit ole edes syötynä :D

    VastaaPoista
  7. Miun kaverin synttäreillä oli myös hänen työkaveri ihan alussa raskautta ja kaikki luultiin et se joi kokoajan mut se oli vaan juovinaan ja paljasti asian vasta kuukausien kuluttua :D Eikä meistä kukaan arvannut mtn :P

    VastaaPoista
  8. Baaritiskiltä jos pääset juomia hakemaan (ja onnistut junailemaan niin, ettei ylimääräisiä korvia ole paikalla), niin reilusti vaan tilaat baarimikolta raskaana olevalle sopivan alkoholittoman drinkin, josta muut eivät pysty päättelemään sen alkoholittomuutta. Nimimerkillä itse lankaan menneenä, kaveri joi koko illan ihan samannäköisiä juomia kuin kaikki muutkin ja paljasti jälkikäteen salaiseksi aseekseen liittoutumisen baarimikon kanssa :)

    Body on nätti :)

    VastaaPoista
  9. Baaritiskiltä voit tosiaan tilata alkoholittoman drinkin tai alkoholittoman siiderin. Välillä tulee otettua baarissa ihan muuten vaan noita alkoholittomia drinksuja, ne ovat usein paljon parempia. :)

    VastaaPoista
  10. "Nautitaan nyt ainakin niin kauan kuin voidaan ja itketään sitten joskus jos siihen on tarvetta. Onpahan ainakin oltu onnellisia "koko rahan" edestä."

    Olen niin kanssasi samaa mieltä! Eräs ystäväni ei olisi halunnut tietää raskaudestani ennen rv 12, koska pelkäsi ettei osaa suhtautua siihen, jos menee kesken. Hieman loukkaannuin siitä, mutta en anna sen enää häiritä!

    Alkoholiongelmaan en osaa sanoa mitään. Itse en aina juonut muutenkaan, niin kukaan ei uuden vuoden bileissä epäillyt mitään, vaikka en juonut alkoholia. Ehkä todellakin helpoin idea on, että et tee juomisesta numeroa, vaan olet juovinasi tai juot alkoholionta salaa :)

    VastaaPoista
  11. Mahtavan suuret (hieman lykkääntyneet, kun en ole päässyt blogeilemaan) ONNITTELUT plussasta :-)!! Ihana, kun onnistui!! Kyllä se ruokahalu siitä vielä katoaa, joten nauti nyt oikein kunnolla, kun sitä on :D

    VastaaPoista
  12. Mulla oli alkuraskauden aikana töissä skoolaus-tilaisuus, skoolasin muiden mukana, mutta en vain nielaissut mitään. Sopivan tilanteen tullen kaadoin juomaa vähän pois, ja lopulta taisin "hukata" lasin.
    Eräässä glögitilaisudessa olin autolla- ihan oikeastikin.
    Ja sillä yhdellä kerralla kun baarissa kävin, join alkoholittoman drinksun:) Ne on hyviä ja alkoholittomuutta ei voi huomata...

    Taustailija-Elina intoutui taas kommentoimaan:)

    VastaaPoista
  13. Veroonaa!! Läksiäisiä juuri viikonloppuna viettäneenä tilasin gin&tonic-lasiin soodavettä sitruunaviipaleella ja drinkkitikulla ja katos vaan kun meni työkavereihin täydestä Gin&Tonickina. :) Ja kuohuviinin tilalla Schweppesin Ginger Alea ja katsos vaan, kun hehkutin työkavereille alkuviikosta, että miten te ette tilanneet niitä kahden euron skumppia ollenkaan...?

    VastaaPoista
  14. Lämpimät onnittelut plussasta!!! Kylläpäs tulin iloseksi teiän puolesta! =)

    VastaaPoista
  15. Kiitti mainioista vinkeistä! Niinkuin äsken tuossa postasin, kävin vessareissulla juonimassa tarjoilijalta alkoholittoman drinkin :) Muuten olisin voinut noudattaa Junnan ja Feniin ideaa lasin kanniskelusta ja muka-naukkailusta, mutta istuimme käytännössä koko illan pöydässä, niin en olisi mitenkään voinut lurauttaa sitä missään tyhjemmäksi.

    LauraR: hih!

    Riina: vähän hassulta tuo kaverisi kommentti kieltämättä kuulostaa, mutta toisaalta voi sen kääntää positiiviseksikin: hänelle raskautesi on niin tärkeää, ettei olisi kestänyt kuulla keskenmenosta.

    Tuuli, Minni & Eglite: kiitos! :)

    Pingu: tuota Ginger Alea päädyinkin loppujen lopuksi juomaan :) Ja se oli vieläpä tosi hyvää!

    VastaaPoista