torstai 17. maaliskuuta 2011

2. IVF-ultra: Punktiopäivä on päätetty!

Tänään kävin toisessa ultrassa. Ja heti katsaus eilisen veikkauksen tuloksiin :)

Veikkaus 1. 3 muhkeata munasolua ovat varttuneet sentistä 1,5 senttiin
Tuomio: kutakuinkin oikein, ne olivat n. 1,6 - 1,7 cm

Veikkaus 2. Pikkuisista muniksista on kehittynyt sentin mittaisia.
Tuomio: Oikein! Nämä kaverit todennäköisesti pääsevät myös mukaan sillä jos ne ehtivät kypsyä 1,4 senttiin, ne ovat riittävän kookkaita hedelmöittymään.

Veikkaus 3. Kohdun limakalvo on pikkuisen paremmalla tolalla kuin viimeksi.
Tuomio: Sinne päin, mutta limakalvo on itse asiassa oikein hyvä! Se oli vahvistunut 4 millistä kahdeksaan, ja kuusikin olisi riittävä.

Veikkaus 4. Punktio tehdään keskiviikkona.
Tuomio: Väärin! Tuomiopäivä koittaa jo maanantaina. Kuulemma muniksista kookkain saattaa päätyä ylikypsäksi jos liian kauan odotellaan ja sitä ei tietenkään toivota. Maanantaina suurin tyyppi on n. 2,4 cm ja se on sopiva koko.

Ei siis hullumpaa! Olen tyytyväinen siihen, että punktio tehdään maanantaina. Ainakin se on pian ohi jos ei muuta. Muutenkin käynti oli todella informatiivinen. Tämänkertainen lääkäri sanoi suoraan, että saalis on aika surkea, mutta toisaalta tämä oli vasta ensimmäinen kierros eikä silloin koskaan uskalleta tykittää ihmiseen liikaa hormoneja, koska ne saattavat aikaansaada arvaamattomia vaikutuksia. Mieluiten siis lähdetään liikkeelle lievällä annoksella ja toisella kierroksella vasta tarpeen vaatiessa lisätään. Minun kohdallani asia on juuri näin, eli olisin tarvinnut isommat annostukset. Eihän tämä hirveän ihanteelliselta kuulosta, mutta toisaalta oli kiva kuulla suoraan miten asia on.

Mahtavaa oli myöskin kuulla, että minulla ei ole hyperstimulaation riskiä ollenkaan. Se saattaa iskeä vain silloin kun munarakkuloita on kasvamassa hillitön määrä, eli tyyliin 15-25. Minun piskuisella viiden munasolun saaliillani ei sen sijaan tarvitse sellaisesta huolehtia. :)

Ai niin, ja tänään pelkäsin koko päivän että mokaan bridgetjonesmaiseen tyyliin. Jos olisin onnistunut pudottamaan käsilaukkuni kanveesiin kaiken kansan nähtäville, olisi sieltä paljastanut ties mitä ihmeteltävää: diapamit + muita punktion esilääkkeitä, spermanäytepurkki, pikkuhousut jne. jne. Se olisi ollut vähintäänkin epäilyttävää! Onneksi sain pidettyä käsilaukkuni yhdessä koossa ja olkapäällä lattian sijaan ;)

15 kommenttia:

 1. Minä täällä kovasti pidän peukkuja sen puolesta, että kaikissa noissa rakkuloissa majailisi superlaadukas munasolu ja saisitte monta vauvanalkua pakkaseen asti. Ihanaa lukea, että olet selvästi positiivisella mielellä. Rentouttavaa viikonloppua ja onnea maanantaille!

  VastaaPoista
 2. Oi, hienoja uutisia! Tosi paljon onnea ja tsemppiä maanantaille! ♥

  VastaaPoista
 3. Ihania uutisia! Tsemppiä ja onnea teille :)

  VastaaPoista
 4. Nythän tää menee tosi jännäksi.... Kiva että jaksat olla näin yksityiskohtainen, vaikka nyt mua on alkanu jännittää myös oma tilanteeni (sitten joskus elokuussa julkisella, ehkä).

  Tsemiä ja rauhallista mieltä maanantaille! Peukkuja täältäkin.

  VastaaPoista
 5. Hienoa!!! Rentouttavaa ja ihanaa viikonloppua ja paljon tsemppiä maanantaille!

  VastaaPoista
 6. Hyvin osasit veikata! Nyt tsemppiä kovasti ja onnentuulahduksia:) <3

  VastaaPoista
 7. Jipii!!

  Hihittelen täällä käsilaukkusi sisällölle :)

  VastaaPoista
 8. Hei Wau, teillähän tapahtuu! En oo vähän aikaan lukenut, mutta onneks tulin kurkkaamaan kuulumisia. Nyt ei muuta kun rentouttavaa viikonloppua ja oikein paljon onnea matkaan maanantaille!

  VastaaPoista
 9. Nyt sitten laitat kyllä loton vetämään lauantaille, niin oivallisesti veikkauksesi osuivat oikeaan!

  VastaaPoista
 10. Hienoa! Toivottavasti punktiossa saadaan mahdollisimman monta solua saaliiksi! Siitä se jännääminen sitten vasta alkaakin :)

  VastaaPoista
 11. Wohoo! Kerrassaan hienoja uutisia kaiken kaikkiaan. Nyt vaan nautit rauhassa viikonlopusta ja sit tsemppiä maanantaille.

  Tuo kuvitteellinen käsilaukunpudotusepisodi saa kieltämättä vähän hihittelemään täälläkin :)...

  VastaaPoista
 12. Verona apua! Muistaisitko mihin aikaan vuorokaudesta kävin aikoinaan otattamassa nuo verikokeet ja erityisesti kiinnostaisi se S-TSH eli otettiinko se erikseen ennen kello 10 vai samaan aikaan muiden perushormonitasokokeiden kanssa? Minulla oli tuo S-TSH viitearvon ylärajoilla ja koe oli otettu joskus myöhemmin päivällä ja luin jostakin että arvo laskisi päivän mittaan... Huokaus!

  VastaaPoista
 13. Kiitos arvon naiset!

  Ymmyrkäinen: jos minä selviän tästä niin sinäkin selviät aivan varmasti! :)

  Pingu: iih, tusen tack!

  Junna: Hmm, pistit pahan. Luulenpa, että ne kaikki verikokeet tehtiin mulla aamulla koska se on ollut mulle aina töiden takia helpoin ajankohta. Nyt muistuu itselläkin mieleen gynekologin puhetta siitä, että ne pitäisi ottaa aikaisin tuon arvon muutoksen takia...Mitä jos pyytäisit uusintaa? Minullakin ne piti ottaa kahdesti.

  VastaaPoista
 14. Junna: TSH-arvo tulisi mitata ennen klo 10 aamulla luotettavimman tuloksen saamiseksi

  Terveisin satunnainen blogisurffaaja, joka toivottaa Veronalle paljon tsemppiä ja hyviä tuloksia toimenpiteeseen! :)

  VastaaPoista