sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

TV:ssä nähtyä: Argh!

Vauvahaaveen täyttymättömyys on toisinaan aiheuttanut yllättäviäkin kiukunpuuskia kun olen kohdannut tilanteita, joissa joku on kohdellut lastaan huonosti tai valittanut kuinka ei olisi alunperinkään halunnut tulla raskaaksi. Eräs tällainen tilanne sattui viime viikolla.

Pari päivää sitten mies tuli illalla vähän myöhemmin töistä kotiin ja säikähti pahanpäiväisesti kun väänsin itkua kotisohvalla. Katsoin Dr. Philin aloitusjaksoa neliosaisesta Vanhemmat valmennuksessa -sarjasta, jossa oli aika surullisia perhetilanteita, mutta kuitenkin yksi niistä oli yli muiden. Tuli ihan hirveän paha mieli erään nuoren Davia-tytön puolesta, koska hänen äitinsä vaikutti tunnekylmältä tyypiltä joka halusi lähinnä kiusata tytärtään ja/tai päästä hänestä eroon. En oikein tiedä kumpaa enemmän.

Tässä muutamia otteita äidin kommenteista:
"Inhottaa kun Davia haluaa koko ajan halata ja minua ei taas ollenkaan huvita olla edes hänen lähellään."
"Ymmärrätkö, että minulla ei ole minkäänlaisia lämpimiä tunteita sinua kohtaan!"
"Olen harkinnut Davian antamista adoptoitavaksi"

Tytär oli peräisin hänen ensimmäisestä avioliitostaan ja aluksi hän oli rakastanut tytärtään, mutta viime vuosina oli lähinnä alkanut katua hänen saamistaan. Uuden avioliiton myötä saatuja kahta muuta lasta hän sen sijaan rakasti ja pystyy hellimään heitä, mutta ei esikoistaan. Nyt esikoisesta on tullut kaiken pahan alku ja juuri, vaikka tyttö vaikuttaa todella kiltiltä ja herttaiselta eikä ollenkaan ansaitse äidin jatkuvaa karjuntaa. Ilmeisesti lasta myös jonkin verran eristetään muusta perheestä.

Minusta tämä oli aivan järkyttävän puistattavaa katsottavaa. Kuinka äiti voi vain yhtäkkiä lakata rakastamasta yhtä lapsistaan?? Ellen olisi katsonut tätä telkkarista, olisin halunnut rynnätä paikalle pelastamaan tämän lapsiraukan. On pienoinen ihme, jos tuollaisessa ympäristössä kasvavasta nuoresta varttuu terve ja tasapainoinen aikuinen. Kaikille sitä jälkikasvua suodaankin, voi luoja sentään.

Katsoiko kukaan muu näitä jaksoja? Mitä mieltä niistä? Viimeinen jaksohan tulee maanantaina eli vielä ehtii mukaan jos tarina kiinnostaa. Minä en valitettavasti usko, että Dr. Philinkään opeilla äitiä saadaan rakastamaan lastaan...

5 kommenttia:

 1. Mä en edes pystynyt katsomaan loppuun tota jaksoa kun pisti niin vihaks :/ Kaikkien ei todella tarvitsisi saada lapsia.

  VastaaPoista
 2. Katsoin samaa jaksoa jonkun matkaa ja sitten laitoin telkkarin kiinni. Puistattavaa. :(

  VastaaPoista
 3. Hetken aikaa myös samaa tuli seurattua ja juurikin tämä kyseinen nainen sai aikaan kylmiä väreitä. Juuri tuollaisina hetkinä käy mielessä, että miksi hänenlaiselleen on siunaantunut lapsia, mutta heille jotka olisivat oikeasti hyviä vanhempia ei ilmaannu sitä ainuttakaan. Epäreilu elämä.

  VastaaPoista
 4. En onneksi katsonut tuota! Huh!
  Aivan kamalaa :(

  VastaaPoista
 5. Allekirjoitan Mymmelin sanat täysin, aamen.

  VastaaPoista